Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ŠárušN mám to stejně prostě jsou furt někde kolem mě…nepotřebuju děti „odkládat“ do chodítka či ohrádky…i když přiznávám, že když jde starší do školy nebo někam ven je to úleva ![]()
Já teda nevím, co tady pořád řešíte. Zakladatelka se ptala na názor mamin, které chodítko používají. Odpověděly jí spíše ty, co jsou proti chodítku. Možná je málo kdo používá nebo to prostě jen nechce napsat, přiznat, to je úplně jedno. Svůj názor jste jí napsaly a tím by to přece mělo končit ne? Když jsem to četla tak mi přišlo, že některé maminy chtějí zakladatelce svůj názor spíše vnutit. Pořád dokola psát, že je to škodlivé a úrazy a trvalé následky atd…myslím, že jednou to stačí a né to psát pořád dokola. A přirovnávat chodítko ke kouření nebo hraní si se sirkami mi přijde trochu mimo. Taky nechápu, proč píšete, že litujete zakladatelčiny děti. Jen proto, že se rozhodla dávat dítě do chodítka? A psát, že je hloupá a nezodpovědná? Není to už trošku moc? Pokud už ze začátku byla rozhodnutá, že tam dítě dávat bude, je to přece jen její věc. A co se týče ohrádek a hrazdiček a takových to věcí, někomu vyhovují a někomu zase ne. Tak to prostě napíšu a tím to pro mě končí a nehádám se tu jen proto, že někdo nesouhlasí s mým názorem. Podle mě je zbytečné, že jste se tu na zakladatelku sesypaly jak vosy na bonbón. Ano je to diskuze, má se tu diskutovat, ale tohle je podle mě vážně už moc.
Já v chodítku jako malá nebývala a se skoliózou jsem se stejně léčila. Na bolest hlavy trpím stejně, máme to v rodině a záda mě taky bolí. První dcerku jsem do chodítka občas dávala, žádné problémy nemá a rozhodně mi nikdy nepřišlo, že by se chodítko mělo tendenci převrhnout. Jiná věc je, že mi nelezla, jestli to bylo z toho nevím, možná ano možná ne, některé děti nelezou, ale chodila už v 11 měsících. Na druhou dceru chodítko nemám, jestli ho budu kupovat nevím.
Zakladatelko buď v klidu. Já věřím, že svoje dítko vychováš nejlépe podle vlastního uvážení, ať v chodítku bude nebo ne. Kdyby si tu založila téma například,,Jsem pro fyzické tresty", tak teprve pochopím rozhořčení ostatních. Pokud ho budeš používat, stejně jako hopsadlo, ohrádky atd je to jen tvoje věc.
@ŠárušN ups. Tak to jo to je jasný že se ti pak uleví když starší jsou pryč. Já už mám 10 a 8 takže to se nedá srovnat. A teda ale nine to tak že by dělali práci za mně jenom maji taky svoje povinosti neumim si představit že bych tu lítala jak magor a princezny by se povalovali u tv to ne e ale to už patří jinam. Ve tvém případě
že to krásně zvládáš já teda měla holky po sobě přesně 2 roky a dneska vidim na klukovi že jsem si ani jednu pořádně neužila.
![]()
@Lucik.Kop ahoj díky za názor. Už jsem myslela,že na mě ostatní maminy snad zavolají sociálku,že dám syna na chvilku do chodítka…
Myslím si,že je víc mamin co používají chodítka bohužel se to neodváží ani napsat,nedivím se když je tady všichni sjedou jak jsou neschopný.
@prdelinka_p1 píše:
@Lucik.Kop ahoj díky za názor. Už jsem myslela,že na mě ostatní maminy snad zavolají sociálku,že dám syna na chvilku do chodítka…Myslím si,že je víc mamin co používají chodítka bohužel se to neodváží ani napsat,nedivím se když je tady všichni sjedou jak jsou neschopný.
V tomhle nemas pravdu.V svem okoli jsem mela dve z 20 ktere choditko pouzivali. ![]()
@Lucik.Kop měla by sis přečíst lépe diskuzi, ten kdo kolem sebe kopal a nadával všem je sama zakladatelka…a to jen proto, že si jí někdo dovolil napsat negativní názor navíc podloženej odborníky a nemazal jí med kolem pusy jak je to skvělý, což asi chtěla slyšet
…tak to je pak těžký..to se pak nesmí divit, že se na ní ostatní sesypaj jak vosy na bonbon ![]()
Ahojky, nepročítala jsem to tady celé…
Je mi ale úplně jasný jak se do tebe určitě některé maminy pustily…
Já malou (11m)dávám do chodítka asi od 9měsíců vždy jen na chvilku, podle toho jak potřebuji mít volné ruce atd. není tam každý den.
Spousta maminek ti bude vnucovat jak je to nezdravé atd…
Já v chodítku jako malej prcek byla pořád a nikdy jsem neměla nějaký problém…
Záleží to jen na tobě, ale nemyslím si že i když tam dáš dítko každý den na 10-15 min tak se nic závažného nestane. To je můj názor ![]()
Já teda za sebe jak to cítím dítě neučila v něm chodit.. Já jsem ho tam občas!!! což je třeba denně na 15 min dala, až uměl pár krůčku, že si tam sedl a peroval a nebo si tam hrál s nějakýma kravinama co tam je…
Možná to každý vidí jinak, že někdo vidí, dám dítě od nějakého půl roku a je tam pořád, ale všeho moc škodí a zase bych napsala, že se nemá nic hrotit…
Mimochodem, kdyby to bylo tak srašně škodlivé a já nevím co, tak by se němělo
chodítko prodávat, ne
@kreali píše:
Mimochodem, kdyby to bylo tak srašně škodlivé a já nevím co, tak by se němělochodítko prodávat, ne
Vsak uz se o tom hoori. ![]()
@kreali píše:
Mimochodem, kdyby to bylo tak srašně škodlivé a já nevím co, tak by se němělochodítko prodávat, ne
ale no tak
prodává se tolik věcí co je zdraví škodlivých a nikoho to netrápí…na prvním místě je totiž bohužel zisk ![]()
@brumdinka Tvůj názor jsi mi akorát cpala furt dokola do hlavy, ne že by jsi to napsala jednou a hotovo…to je k tobě asi vše…
Však prodej chodítek už je v některých zemích zakázaný… Nejhorší je, že to nejsou jediné výrobky pro děti, které jsou nebezpečné a přesto jsou výrobci prezentovány jako vhodné. Jde prostě o byznys, jako vždy…
No tak o byznys jde i u kočárů, hraček atd…
Ale tady jde o to že se zakladatelka ptala na něco úplně jiného jak jí bylo napsáno.
No já mám právě samé prcky, nejstarší má teprve 4 roky, takže za mě nikdo moji práci neudělá. Když píšu že pomáhají, tak mám na mysli, že prdelkují u kuchyňské linky když vařím, půjčují si nádobí jakože budou vařit taky, přisouvají si židle aby všechno viděli a já pak o ně zakopávám a nadávám
A nechat jim malého na hlídání, abych si šla na balkon věsit prádlo, tak to už vůbec nezkouším
Oni si s ním maximálně pohrají, zabaví ho, dám jim ho do pokojíčku a on je spokojený protože není sám, ale když teď byli u babičky, hrál si prostě vedle mě na zemi, zatímco já jsem dělala běžnou práci. Takže pro mě je nepřítomnost starších dětí spíš úleva, a přesto s nimi se všemi zvládám všechno a chodítko ani ohrádku prostě nepotřebuji