Chodítko a hopsadlo

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17013
5.7.12 15:59
@Sany80s píše:
Vnučka mojí sestřenice se v chodítku převážila(ne jednou) na rovné podlaze. Padla přímo na hlavu, má neurologické následky.
Dcera kolegyně má problémy s plotýnkami(je jí 17), dle doktora k tomu mohlo přispět chodítko(měla problémy s držením těla).

Kvalitní chodítko se nemůže nijak převážit. To je blbost :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
5.7.12 16:07

Kvalitní chodítko je oxymoron. Stejně jako kvalitní klokanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
5.7.12 16:44

Holky, že se tím vůbec zabýváte, zakladatelka chtěla slyšet názor, tak jsme jí ho všechny napsaly… je zajímavé, že moc maminek, které chodítko používalí/jí nepsalo, tak to bude možná tím, že už dnešní maminky moc nepoužívají :nevim: Ostatní si zakladatelka musí přebrat sama, každopádně za používání jí tady (ani třeba doktor) nepochválí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
5.7.12 17:05

Zakladatelko, vůbec nechápu, proč jsi tohle téma založila. Těch negativních věcí ti tu ostatní napsaly víc než dost a stejně si pořád meleš svoje, od začátku jsi přesvědčená, že chodítko stejně budeš používat, tak proč se tu ptáš na zkušenosti? Jedna věc je ta, co chodítko způsobí ihned - tzn. úrazy, převrátí se nebo s ním dítě někam spadne (jako já rodičům, do sklepa, 13 schodů a pěkně jsem si je sjela i s chodítkem). A pak jsou následky, které se neprojeví hned, projeví se tvému dítěti až třeba ve vyšším věku. Myslíš, že ti pak poděkuje, až bude mít problémy se zády a klouby např.? Dost pochybuji. Opravdu nechápu, proč má někdo potřebu používat něco, u čeho je dokázané, že to zdraví škodí. Zastáncům chodítka většinou stačí pár pozitivních názorů a chodítko koupí a na stovky negativních nehledí, protože to není dle jejich přesvědčení. A tuto větu:

„JJ bylo víc negativních, ale také maminy, které chodítko používali a pohoda. Taky v tom dítě neni furt.“

bych potřebovala vysvětlit. Až budé tvé dítě v pubertě a bude chtít kouřit, půjdeš a bez keců mu koupíš krabičku? Však co, taky nebude kouřit furt, sice to způsobuje rakovinu a jiné nemoci ale ne každému, tak proč do toho nejít, že?

Nebudu tvrdit, že chodítko uškodí každému, každé dítě se v něm nezraní a ne každé bude mít problémy v dospělosti. Ale existuje spousta lidí, kteří ty problémy díky chodítku mají a já nebudu přispívat k tomu, aby se mé dítě k těm lidem muselo přidat. Může mít problémy se zády i tak, ale aspoň budu klidná, že to není mojí vinou, mou blbostí a mou leností. Pokud potřebuju doma něco udělat a dítě někam na chvíli dát, aby se nezranilo, mám postýlku, na zemi hrací deku a až poleze, tak koupím ohrádku, do které dostane hračky a prostě tam chvíli vydrží a mám jistotu, že dítěti neškodím.

Ale je to vaše věc, jen je mi líto vašich dětí, že jim už v tak raném věku zadělávate na zdravotní problémy. Pro mě je toto téma stejné, jako nabídnout děcku cigaretu, pardon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
5.7.12 17:17

Zakladatelka chtěla slyšet maminy, co používaly chodítko a děti z toho nemají problémy - pár takových by se asi našlo, ale napsalo jí tu i pár mamin, co chodítko používaly a dopadlo to špatně - takže výsledek toho je jediný - chodítko = ruaská ruleta! zakladatelka může tedy s klidem ruskou ruletu roztočit a čekat, jestli její dítě bude bez následků a nebo bude mít skoliozu, migrény a prasklou lebku…alespoň mě to z týhle diskuze vyplynulo tak…nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.7.12 18:14

@prdelinka_p1 o tak promin, že nepěju chválu tak jak sis představovala :lol: a vyjádřila sem svůj názor + navíc hodila odkaz na profesionální názor odborníků a stejně jako spousta mamin co se vyjádřila po tvém příspěvku vůči mě pak nechápu smysl této diskuze, když chceš slyšet jenom pozitivní názory :lol:… a pro mě za mě si ho klidně používej kazíš tim zdraví jenom svých dětí a je to tvoje svědomí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.7.12 18:16

P. s. jinak stejně jako dvojmatka zvládám veškerou domácnost s dětma když se batolili po kuchyni nevidim jedinej důvod proč je odkládat do chodítka či kamkoli jinam…jinak souhlasim že jde o ruskou ruletu a zakladatelka asi miluje adrenalin, tak pak s chutí do toho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
5.7.12 18:31

a ještě zakladatelko, pro zabavení dítěte, doporučuji koupit tohle:
 http://www.babiescb.cz/…er-price.jpg

dají se tomu sundat nohy, takže to prckovi můžeš položit na zem nebo u toho může stát, prcek ho před sebou pak i odstrkoval jako to chodítko a zabavilo ho to na mnohem víc než 30minut denně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
5.7.12 18:54

@tweetydee mohla by jsi mi hodit odkaz na tu hracku? vypada to hoodne zajimave :)

• Citovat
  • Upravit
19976
5.7.12 19:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.7.12 19:15

@tweetydee to musíme asi taky mít :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
5.7.12 19:18

@lyrica já ho koupila na mmb a klidně stačí i použitý, i když je fakt, že se tam moc často neobjevují nebo třeba skoro za cenu nového (omlouvám se zakladatelce za OT)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.7.12 19:22

@tweetydee Díky za tip ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
5.7.12 19:39

@Verca1989 ty přirovnáváš kouření k tomu, že dáš dítě do chodítka? :D Bože…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
5.7.12 19:45

Takže jsem nezodpovědná matka, která hazarduje se životem svého dítěte tím, že ho dá do chodítka. :D Jejda z toho asi neusnu…

Pojďte psát dál…ještě mě pobavte maminy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí