Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kvalitní chodítko se nemůže nijak převážit. To je blbost ![]()
Kvalitní chodítko je oxymoron. Stejně jako kvalitní klokanka.
Holky, že se tím vůbec zabýváte, zakladatelka chtěla slyšet názor, tak jsme jí ho všechny napsaly… je zajímavé, že moc maminek, které chodítko používalí/jí nepsalo, tak to bude možná tím, že už dnešní maminky moc nepoužívají
Ostatní si zakladatelka musí přebrat sama, každopádně za používání jí tady (ani třeba doktor) nepochválí…
Zakladatelko, vůbec nechápu, proč jsi tohle téma založila. Těch negativních věcí ti tu ostatní napsaly víc než dost a stejně si pořád meleš svoje, od začátku jsi přesvědčená, že chodítko stejně budeš používat, tak proč se tu ptáš na zkušenosti? Jedna věc je ta, co chodítko způsobí ihned - tzn. úrazy, převrátí se nebo s ním dítě někam spadne (jako já rodičům, do sklepa, 13 schodů a pěkně jsem si je sjela i s chodítkem). A pak jsou následky, které se neprojeví hned, projeví se tvému dítěti až třeba ve vyšším věku. Myslíš, že ti pak poděkuje, až bude mít problémy se zády a klouby např.? Dost pochybuji. Opravdu nechápu, proč má někdo potřebu používat něco, u čeho je dokázané, že to zdraví škodí. Zastáncům chodítka většinou stačí pár pozitivních názorů a chodítko koupí a na stovky negativních nehledí, protože to není dle jejich přesvědčení. A tuto větu:
„JJ bylo víc negativních, ale také maminy, které chodítko používali a pohoda. Taky v tom dítě neni furt.“
bych potřebovala vysvětlit. Až budé tvé dítě v pubertě a bude chtít kouřit, půjdeš a bez keců mu koupíš krabičku? Však co, taky nebude kouřit furt, sice to způsobuje rakovinu a jiné nemoci ale ne každému, tak proč do toho nejít, že?
Nebudu tvrdit, že chodítko uškodí každému, každé dítě se v něm nezraní a ne každé bude mít problémy v dospělosti. Ale existuje spousta lidí, kteří ty problémy díky chodítku mají a já nebudu přispívat k tomu, aby se mé dítě k těm lidem muselo přidat. Může mít problémy se zády i tak, ale aspoň budu klidná, že to není mojí vinou, mou blbostí a mou leností. Pokud potřebuju doma něco udělat a dítě někam na chvíli dát, aby se nezranilo, mám postýlku, na zemi hrací deku a až poleze, tak koupím ohrádku, do které dostane hračky a prostě tam chvíli vydrží a mám jistotu, že dítěti neškodím.
Ale je to vaše věc, jen je mi líto vašich dětí, že jim už v tak raném věku zadělávate na zdravotní problémy. Pro mě je toto téma stejné, jako nabídnout děcku cigaretu, pardon…
Zakladatelka chtěla slyšet maminy, co používaly chodítko a děti z toho nemají problémy - pár takových by se asi našlo, ale napsalo jí tu i pár mamin, co chodítko používaly a dopadlo to špatně - takže výsledek toho je jediný - chodítko = ruaská ruleta! zakladatelka může tedy s klidem ruskou ruletu roztočit a čekat, jestli její dítě bude bez následků a nebo bude mít skoliozu, migrény a prasklou lebku…alespoň mě to z týhle diskuze vyplynulo tak…nebo se pletu?
@prdelinka_p1 o tak promin, že nepěju chválu tak jak sis představovala
a vyjádřila sem svůj názor + navíc hodila odkaz na profesionální názor odborníků a stejně jako spousta mamin co se vyjádřila po tvém příspěvku vůči mě pak nechápu smysl této diskuze, když chceš slyšet jenom pozitivní názory
… a pro mě za mě si ho klidně používej kazíš tim zdraví jenom svých dětí a je to tvoje svědomí…
P. s. jinak stejně jako dvojmatka zvládám veškerou domácnost s dětma když se batolili po kuchyni nevidim jedinej důvod proč je odkládat do chodítka či kamkoli jinam…jinak souhlasim že jde o ruskou ruletu a zakladatelka asi miluje adrenalin, tak pak s chutí do toho ![]()
a ještě zakladatelko, pro zabavení dítěte, doporučuji koupit tohle:
http://www.babiescb.cz/…er-price.jpg
dají se tomu sundat nohy, takže to prckovi můžeš položit na zem nebo u toho může stát, prcek ho před sebou pak i odstrkoval jako to chodítko a zabavilo ho to na mnohem víc než 30minut denně ![]()
@tweetydee mohla by jsi mi hodit odkaz na tu hracku? vypada to hoodne zajimave ![]()
@lyrica já ho koupila na mmb a klidně stačí i použitý, i když je fakt, že se tam moc často neobjevují nebo třeba skoro za cenu nového (omlouvám se zakladatelce za OT)
@Verca1989 ty přirovnáváš kouření k tomu, že dáš dítě do chodítka?
Bože…
Takže jsem nezodpovědná matka, která hazarduje se životem svého dítěte tím, že ho dá do chodítka.
Jejda z toho asi neusnu…
Pojďte psát dál…ještě mě pobavte maminy…