Chodítko a hopsadlo

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19976
5.7.12 11:31

@palapa tak nebo jsem ho dala na chvilku do postýlky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.12 11:34

Samozrejme je to taky reseni, taky to stridam :D na tom choditku ma hraci panel a tak si tam pomacka vsechny cudliky, ma zase jinou zabavu…jak jsem psala, je tam opravdu par minut za den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
5.7.12 11:40
@tweetydee píše:
@palapa tak nebo jsem ho dala na chvilku do postýlky :)

taky když potřebuji něco udělat,tak dám malou do cest.postýlky,která funguje jako ohrádka a třeba si s ní popojedu,aby na mě viděla,má tam hračky a chvíli vydrží :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
5.7.12 11:56

@rezetovad budu to dělat stejně, v chodítku ho chvilku nechám, pak zas chvilku na dece at si narovná záda. Holt začíná nám náročnější období…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.12 11:59

@prdelinka_p1 si myslim, ze kdyz tam nesedi cely den, tak to ani ublizit nemuze :nevim: navic mam nastavenou vysku tak aby mala stala na cele noze ne na spickach..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
5.7.12 12:06

Nečetla jsem celou diskuzi, ale proč ho držíš, když chce stát. Mně syn taky stojí, ale stojí sám u něčeho (doleze tam a postaví se). Nedržím ho. Naučil se to sám a sám se udrží. Pokud se neudrží, tak bych to nedělala :nevim:
Pokud se bojíš pádů, tak ho oblož polštářema, jinak mu budeš dělat otroka. U nás období pádů (ze stoje házel záda) trvalo 2 týdny, ale už si krásně sedá.
Jinak se zabaví tak, že má hračky v bazénku a krámuje :lol:
Chodítko nemám a ani se nechystám kupovat…

• Citovat
  • Upravit
25123
5.7.12 12:10

takže za mě chodítka ani hopsadla né…já taky nikdy v žádným nebyla a na rozdíl od spoustu svých vrstevníku který měli zdravotní problémy já žádné nemám…třeba taková skolioza je z toho krásná…fakt úžasnej dáreček pro tvé dítě…a nechápu proč ho držíš do stoje…nech ho bejt at´se to naučí sám aneb nejlepší je když rodiče nebudou dětem pomáhat viz tady a přečti si hlavně odstavec stoj a chytání dětí!

http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61

Příspěvek upraven 05.07.12 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10369
5.7.12 12:11

Ahoj, sama ještě zkušenost nemám, malýmu je teprv 8 měsíců a začínají první pokusy o sezení a stoupání. Ale teta malýmu pořídila chodítko, když už pěkně obcházel postýlku i se občas pouštěl a on se vrátil úplně na začátek a přestal chodit bez něj :nevim: Takže já ho určitě pořizovat nebudu, taky proto, že si myslím, že to má na páteř vliv… Ale to je do jiné diskuze a co člověk, to názor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
5.7.12 12:18

:mrgreen: :mrgreen: Omlouvám se ale musim se zasmát. Tady snad nepadla jediná odpověd na otázku :mrgreen: :mrgreen:
já teda chodítko neměla a nemám takže zkušenosti nejsou ale myslim že na chvíli mu to neublíží. Jinak moje nejstarší chodila po špičkách do cca 4-5ti let a chodítko snad neviděla ani z dálky. Já ho taky neměla když jsem byla prcek a záda mně bolí taky tak nevim noo :nevim: :nevim: za mně pokud chceš ho tam klidně na chvíli dát můžeš proč by ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
5.7.12 12:21

Jájsem na holku, dnes 14 let používala chodítko, bylo to normální, je zdravá, záda má v naprostém pořádku a našlapuje jak má. Řeči o lenosti dětí co mají chodítko jsou taky mimo, na kluka jsem ho taky měla, i hopsadlo a dnes mu není ani 10 měsíců a už obchází gauč, do chodítka už nechce, hopsadlo používáme jako houpačku a malej našlapuje naprosto normálně. Po špičkách nechodí. Takže jsem koupila to interaktivní a bude te´d používat to… jinak dnešní generaci bolej záda hlavně z toho, že většinou sedí na zadku u pc a sport jako takový jim neříká nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
5.7.12 12:53

Mě jako malou dávali do chodítka, sice jsem už tenkrát sama seděla ale nechodila, v chodítku jsem se odrážela špičkama, tím pádem jsem se nenaučila pořádně chodit a odnesly to achilovky, tím chozením po špičkách se mi zkrátily a musela jsem pak chodit na rehabilitace, abych začala chodit normálně. Takže si chodítka apod. blbosti rozmyslete, je to naprosto k ničemu, samozřejmě to co se stalo mě, se nestane každému ale proč to riskovat, je to zbytečné. Nechte dítě, ať se naučí chodit samo, podél nábytku apod…chodítko nemusí způsobit problémy jen v dětském věku ale i mnohem později, pro mě je to prostě zbytečnost a věc, která ničí zdraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
5.7.12 13:38
@rezetovad píše:
@prdelinka_p1 si myslim, ze kdyz tam nesedi cely den, tak to ani ublizit nemuze :nevim:

Klidně může, já si v něm jako malá rozbila držku, to je hned. A nebylo to ani na prahu ani na schodech.
Prdelinko, vyprdni se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
5.7.12 13:48

Chtěla jsem slyšet názor od maminek, které chodítko používají nebo používali. Ne od maminek které jsou proti a chodítko nikdy neměli…to jsem si mohla přečíst starší diskuze… Takže maminkám co mi zdělili vlastní zkušenosti moc děkuju… Tomika tam budu na chvilku dávat, byla jsem tam taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
5.7.12 13:53

Tak předně, to, že je dítě v chodítku se nepozná za rok, za dva, pozná se to, až mu bude třicet ;)
A to, že chodítka škodí je všeobecně známé. Stejně tak jako předčasné posazování. U toho se ti taky projeví „vady“ až ve středním věku. A chceš někoho, kdo má od posazování prokazatelně bolavý záda, jednu nohu kratší, a skoliozu? ;)
Tady jsem :mavam: :mavam: :mavam:
Takže, za mě chodítko a hopsadlo NE.
Já nevím, já nic takového nepoužívala, a bez problémů jsem to bez něj zvládla. Jak uvařit tak uklidit. Ale asi jsem sama jediná ;)
Jinak je to tvé dítě, nikdo ti nemůžeme radit, co dělat. Pouze napsat svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
5.7.12 13:55

@brumdinka Kdyby jsi si přečetla začátek diskuze ptala jsem se maminek, které chodítko požívají nebo používali ne maminek, které jsou přesvědčeni o tom, že je chodítko negativní. Jinak muj bratr skoliozu má je mu 30let a v chodítku nebyl…

Jinak to co budu se svým synem dělat je moje věc tak si nech věty typu: proč to dělám… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí