Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Samozrejme je to taky reseni, taky to stridam
na tom choditku ma hraci panel a tak si tam pomacka vsechny cudliky, ma zase jinou zabavu…jak jsem psala, je tam opravdu par minut za den
@tweetydee píše:
@palapa tak nebo jsem ho dala na chvilku do postýlky
taky když potřebuji něco udělat,tak dám malou do cest.postýlky,která funguje jako ohrádka a třeba si s ní popojedu,aby na mě viděla,má tam hračky a chvíli vydrží ![]()
@rezetovad budu to dělat stejně, v chodítku ho chvilku nechám, pak zas chvilku na dece at si narovná záda. Holt začíná nám náročnější období…
@prdelinka_p1 si myslim, ze kdyz tam nesedi cely den, tak to ani ublizit nemuze
navic mam nastavenou vysku tak aby mala stala na cele noze ne na spickach..
Nečetla jsem celou diskuzi, ale proč ho držíš, když chce stát. Mně syn taky stojí, ale stojí sám u něčeho (doleze tam a postaví se). Nedržím ho. Naučil se to sám a sám se udrží. Pokud se neudrží, tak bych to nedělala ![]()
Pokud se bojíš pádů, tak ho oblož polštářema, jinak mu budeš dělat otroka. U nás období pádů (ze stoje házel záda) trvalo 2 týdny, ale už si krásně sedá.
Jinak se zabaví tak, že má hračky v bazénku a krámuje ![]()
Chodítko nemám a ani se nechystám kupovat…
takže za mě chodítka ani hopsadla né…já taky nikdy v žádným nebyla a na rozdíl od spoustu svých vrstevníku který měli zdravotní problémy já žádné nemám…třeba taková skolioza je z toho krásná…fakt úžasnej dáreček pro tvé dítě…a nechápu proč ho držíš do stoje…nech ho bejt at´se to naučí sám aneb nejlepší je když rodiče nebudou dětem pomáhat viz tady a přečti si hlavně odstavec stoj a chytání dětí!
http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61
Příspěvek upraven 05.07.12 v 12:12
Ahoj, sama ještě zkušenost nemám, malýmu je teprv 8 měsíců a začínají první pokusy o sezení a stoupání. Ale teta malýmu pořídila chodítko, když už pěkně obcházel postýlku i se občas pouštěl a on se vrátil úplně na začátek a přestal chodit bez něj
Takže já ho určitě pořizovat nebudu, taky proto, že si myslím, že to má na páteř vliv… Ale to je do jiné diskuze a co člověk, to názor ![]()
Omlouvám se ale musim se zasmát. Tady snad nepadla jediná odpověd na otázku
![]()
já teda chodítko neměla a nemám takže zkušenosti nejsou ale myslim že na chvíli mu to neublíží. Jinak moje nejstarší chodila po špičkách do cca 4-5ti let a chodítko snad neviděla ani z dálky. Já ho taky neměla když jsem byla prcek a záda mně bolí taky tak nevim noo
za mně pokud chceš ho tam klidně na chvíli dát můžeš proč by ne??
Jájsem na holku, dnes 14 let používala chodítko, bylo to normální, je zdravá, záda má v naprostém pořádku a našlapuje jak má. Řeči o lenosti dětí co mají chodítko jsou taky mimo, na kluka jsem ho taky měla, i hopsadlo a dnes mu není ani 10 měsíců a už obchází gauč, do chodítka už nechce, hopsadlo používáme jako houpačku a malej našlapuje naprosto normálně. Po špičkách nechodí. Takže jsem koupila to interaktivní a bude te´d používat to… jinak dnešní generaci bolej záda hlavně z toho, že většinou sedí na zadku u pc a sport jako takový jim neříká nic
Mě jako malou dávali do chodítka, sice jsem už tenkrát sama seděla ale nechodila, v chodítku jsem se odrážela špičkama, tím pádem jsem se nenaučila pořádně chodit a odnesly to achilovky, tím chozením po špičkách se mi zkrátily a musela jsem pak chodit na rehabilitace, abych začala chodit normálně. Takže si chodítka apod. blbosti rozmyslete, je to naprosto k ničemu, samozřejmě to co se stalo mě, se nestane každému ale proč to riskovat, je to zbytečné. Nechte dítě, ať se naučí chodit samo, podél nábytku apod…chodítko nemusí způsobit problémy jen v dětském věku ale i mnohem později, pro mě je to prostě zbytečnost a věc, která ničí zdraví…
@rezetovad píše:
@prdelinka_p1 si myslim, ze kdyz tam nesedi cely den, tak to ani ublizit nemuze
Klidně může, já si v něm jako malá rozbila držku, to je hned. A nebylo to ani na prahu ani na schodech.
Prdelinko, vyprdni se na to.
Chtěla jsem slyšet názor od maminek, které chodítko používají nebo používali. Ne od maminek které jsou proti a chodítko nikdy neměli…to jsem si mohla přečíst starší diskuze… Takže maminkám co mi zdělili vlastní zkušenosti moc děkuju… Tomika tam budu na chvilku dávat, byla jsem tam taky.
Tak předně, to, že je dítě v chodítku se nepozná za rok, za dva, pozná se to, až mu bude třicet ![]()
A to, že chodítka škodí je všeobecně známé. Stejně tak jako předčasné posazování. U toho se ti taky projeví „vady“ až ve středním věku. A chceš někoho, kdo má od posazování prokazatelně bolavý záda, jednu nohu kratší, a skoliozu? ![]()
Tady jsem
![]()
Takže, za mě chodítko a hopsadlo NE.
Já nevím, já nic takového nepoužívala, a bez problémů jsem to bez něj zvládla. Jak uvařit tak uklidit. Ale asi jsem sama jediná ![]()
Jinak je to tvé dítě, nikdo ti nemůžeme radit, co dělat. Pouze napsat svůj názor.
@brumdinka Kdyby jsi si přečetla začátek diskuze ptala jsem se maminek, které chodítko požívají nebo používali ne maminek, které jsou přesvědčeni o tom, že je chodítko negativní. Jinak muj bratr skoliozu má je mu 30let a v chodítku nebyl…
Jinak to co budu se svým synem dělat je moje věc tak si nech věty typu: proč to dělám… ![]()