Chodítko a hopsadlo

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
807
5.7.12 10:42

chodítko a hopsadlo

Ahoj maminky, vím, že je tady plno diskuzí ohledně chodítek a reakce jsou většinou negativní. Ráda bych spíše věděla zkušenosti maminek, které chodítko používají. Zda se opravdu objevil nějaký problém s pohyb. vývojem a nebo nějaký úraz. Doma nemáme žádné schody ani vysoké prahy tak mi není jasné jak by jsi mohl syn ublížit??? Jinak už sedíme a stále se chce stavět na nohy, tak jsme včéra chodítko koupili nejde totiž být celý den ohnutá a držet syna, aby mohl stát. Takhle zvládnu aspon něco uvařit. Jinak vím, že je to tak na 30 min denně. Díky moc za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
700
5.7.12 10:46

Já si třeba myslím, že takový ty chodítka, který si dítě tlačí samo, jsou mnohem lepší, tež ty co je do nich posadíš. Mám pro malou objednaný tohle.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
5.7.12 10:52

@Žesťovka jj, ale my máme za pár dní 7 měsíců a neumíme chodit jen chce vyloženě stát, jinak bych šla taky raději koupila tohle. Nehledě na to, že je i levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21480
5.7.12 10:58

Víš, ono stávající maminky ti nenapíší, jaké jsou z toho zdravotní problémy. ale podívej se na naši generaci - když jsme byli malí, tak se chodítka používala a kolik z nás má problémy s páteří. a myslíš, že je dobré dítě podporovat ve stání? pokud chce stát, tak ať si stojí u nbytku. až to tělo nebude zvládat, tak se prostě pustí. je to přirozené a dítě si bude stát jen tak dlouho, dokud mu to stav svalů dovolí. a jak bude trénovat, bude to pomalu víc a víc. spíš než úrazů bych se bála problémů s páteří v budoucnosti a taky velmi špatného návyku na pohyb nohou, který vám může zkomplikovat chůzi v blízké budoucnosti.
já teda měla pro obě děti to „tlačící“ chodítko a starší ho používala hodně, mladší tomu přišel na chuť až v roce a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
5.7.12 11:02
@prdelinka_p1 píše:
Ahoj maminky, vím, že je tady plno diskuzí ohledně chodítek a reakce jsou většinou negativní. Ráda bych spíše věděla zkušenosti maminek, které chodítko používají. Zda se opravdu objevil nějaký problém s pohyb. vývojem a nebo nějaký úraz. Doma nemáme žádné schody ani vysoké prahy tak mi není jasné jak by jsi mohl syn ublížit??? Jinak už sedíme a stále se chce stavět na nohy, tak jsme včéra chodítko koupili nejde totiž být celý den ohnutá a držet syna, aby mohl stát. Takhle zvládnu aspon něco uvařit. Jinak vím, že je to tak na 30 min denně. Díky moc za vaše zkušenosti.

Promin, ale nam je 11mesicu a teprve si zacala stoupat. Rvala jak tur, kdyz se to ucila, ale nepomahala jsem ji a koet s choditkem. Kort tak brzy. A jak jsi ohnuta, ty ho drzis aby stal??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
5.7.12 11:02

@prdelinka_p1 u nás teda ne, ale ve svém okolí znám případ, prcek chodil právě takhle v chodítku, teď jsou mu 2 roky a on chodí po špičkách, takže s tím musí chodit na neurologii

když chce stát, tak ho nech obcházet nábytek a později to chodítko, co sem dávala @Žesťovka, my jsme měli tohle: http://im9.cz/…f250x250.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
5.7.12 11:12

@nozu Já chodítko měla a žádný problém nemam proto se ptám jestli jsou nějaké maminky které s tím měli problém ted aktuálně. Dříve se taky jinak jedlo atd…to, že někoho bolej záda má určitě více důvodů ne jen chodítko. Spíš bych se bála toho správného našlapování atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
5.7.12 11:15

Tady jde spis o to, aby se to dite naucilo samo. Taky jsem se dockala. Kamosce dr rekla, ze ho muze do toho davat a pak ho museli zandat, zvykl si a nechtel pak nic jineho. Taky mu bylo kolem sedmi mesicu. Ale je to na tvem rozhodnuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

Malá se taky staví od cca 7 měsíců.. Teď po měsíci už si je jistá, takže za ní už nelítám, postaví se kde chce a už zkouší ťapat.. Akorát jsme odstranili věci z poliček a kytky.. a když už sedí - to se v sedě tu chvíli nezabaví? Malou dám do židličky za stoleček, dám jí něco na třískání a je klid :mrgreen:

Příspěvek upraven 05.07.12 v 11:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882

Nám bude osm měsíců, malej stojí a chodí kolem nábytku. Normální chodítko pořizovat nebudu, ale už se chystám na to aktivní :pankac: :pankac: :pankac: Má totiž tendence dělat krůčky a pouštět se, takže nám to aktivní bylo víceménně doporučeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.7.12 11:16

@gabriela82 závidím, že ti chce sedět, malej jak se naučil stát, tak neposedí a neposedí..nikde. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.7.12 11:18

@lyrica když má v ruce něco co krásně tříská, tak o ní ani nevím.. Jen musím snášet ty rány :lol: Teď frčí nejvíc taková ta kulatá velká plechovka od sušenek.. Mlátí do ní tím plechovým víčkem, je to trošku na palici :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.12 11:18

Ja mam klasicke choditko, mala je zdatny lezec a leze vsude..kdyz potrebuji na zachod a nechci aby vlezla kam nena, anebo prave vytiram podlahu, tak ji do choditka dam, ale je to dohromady par minut za den :think: Ma ted 8,5 mes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.7.12 11:19

@gabriela82 cheche, my zase máme pikslu od bonbonů, taky plechovou, ta ho teda bere taky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
5.7.12 11:29
@rezetovad píše:
Ja mam klasicke choditko, mala je zdatny lezec a leze vsude..kdyz potrebuji na zachod a nechci aby vlezla kam nena, anebo prave vytiram podlahu, tak ji do choditka dam, ale je to dohromady par minut za den :think: Ma ted 8,5 mes

Ja davam normos do zidlicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815