Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, vím, že je tady plno diskuzí ohledně chodítek a reakce jsou většinou negativní. Ráda bych spíše věděla zkušenosti maminek, které chodítko používají. Zda se opravdu objevil nějaký problém s pohyb. vývojem a nebo nějaký úraz. Doma nemáme žádné schody ani vysoké prahy tak mi není jasné jak by jsi mohl syn ublížit??? Jinak už sedíme a stále se chce stavět na nohy, tak jsme včéra chodítko koupili nejde totiž být celý den ohnutá a držet syna, aby mohl stát. Takhle zvládnu aspon něco uvařit. Jinak vím, že je to tak na 30 min denně. Díky moc za vaše zkušenosti.
Já si třeba myslím, že takový ty chodítka, který si dítě tlačí samo, jsou mnohem lepší, tež ty co je do nich posadíš. Mám pro malou objednaný tohle.. ![]()
@Žesťovka jj, ale my máme za pár dní 7 měsíců a neumíme chodit jen chce vyloženě stát, jinak bych šla taky raději koupila tohle. Nehledě na to, že je i levnější.
Víš, ono stávající maminky ti nenapíší, jaké jsou z toho zdravotní problémy. ale podívej se na naši generaci - když jsme byli malí, tak se chodítka používala a kolik z nás má problémy s páteří. a myslíš, že je dobré dítě podporovat ve stání? pokud chce stát, tak ať si stojí u nbytku. až to tělo nebude zvládat, tak se prostě pustí. je to přirozené a dítě si bude stát jen tak dlouho, dokud mu to stav svalů dovolí. a jak bude trénovat, bude to pomalu víc a víc. spíš než úrazů bych se bála problémů s páteří v budoucnosti a taky velmi špatného návyku na pohyb nohou, který vám může zkomplikovat chůzi v blízké budoucnosti.
já teda měla pro obě děti to „tlačící“ chodítko a starší ho používala hodně, mladší tomu přišel na chuť až v roce a půl.
@prdelinka_p1 píše:
Ahoj maminky, vím, že je tady plno diskuzí ohledně chodítek a reakce jsou většinou negativní. Ráda bych spíše věděla zkušenosti maminek, které chodítko používají. Zda se opravdu objevil nějaký problém s pohyb. vývojem a nebo nějaký úraz. Doma nemáme žádné schody ani vysoké prahy tak mi není jasné jak by jsi mohl syn ublížit??? Jinak už sedíme a stále se chce stavět na nohy, tak jsme včéra chodítko koupili nejde totiž být celý den ohnutá a držet syna, aby mohl stát. Takhle zvládnu aspon něco uvařit. Jinak vím, že je to tak na 30 min denně. Díky moc za vaše zkušenosti.
Promin, ale nam je 11mesicu a teprve si zacala stoupat. Rvala jak tur, kdyz se to ucila, ale nepomahala jsem ji a koet s choditkem. Kort tak brzy. A jak jsi ohnuta, ty ho drzis aby stal??
@prdelinka_p1 u nás teda ne, ale ve svém okolí znám případ, prcek chodil právě takhle v chodítku, teď jsou mu 2 roky a on chodí po špičkách, takže s tím musí chodit na neurologii
když chce stát, tak ho nech obcházet nábytek a později to chodítko, co sem dávala @Žesťovka, my jsme měli tohle: http://im9.cz/…f250x250.jpg
@nozu Já chodítko měla a žádný problém nemam proto se ptám jestli jsou nějaké maminky které s tím měli problém ted aktuálně. Dříve se taky jinak jedlo atd…to, že někoho bolej záda má určitě více důvodů ne jen chodítko. Spíš bych se bála toho správného našlapování atd.
Tady jde spis o to, aby se to dite naucilo samo. Taky jsem se dockala. Kamosce dr rekla, ze ho muze do toho davat a pak ho museli zandat, zvykl si a nechtel pak nic jineho. Taky mu bylo kolem sedmi mesicu. Ale je to na tvem rozhodnuti
Malá se taky staví od cca 7 měsíců.. Teď po měsíci už si je jistá, takže za ní už nelítám, postaví se kde chce a už zkouší ťapat.. Akorát jsme odstranili věci z poliček a kytky.. a když už sedí - to se v sedě tu chvíli nezabaví? Malou dám do židličky za stoleček, dám jí něco na třískání a je klid ![]()
Příspěvek upraven 05.07.12 v 11:15
Nám bude osm měsíců, malej stojí a chodí kolem nábytku. Normální chodítko pořizovat nebudu, ale už se chystám na to aktivní
Má totiž tendence dělat krůčky a pouštět se, takže nám to aktivní bylo víceménně doporučeno.
@gabriela82 závidím, že ti chce sedět, malej jak se naučil stát, tak neposedí a neposedí..nikde. ![]()
@lyrica když má v ruce něco co krásně tříská, tak o ní ani nevím.. Jen musím snášet ty rány
Teď frčí nejvíc taková ta kulatá velká plechovka od sušenek.. Mlátí do ní tím plechovým víčkem, je to trošku na palici ![]()
Ja mam klasicke choditko, mala je zdatny lezec a leze vsude..kdyz potrebuji na zachod a nechci aby vlezla kam nena, anebo prave vytiram podlahu, tak ji do choditka dam, ale je to dohromady par minut za den
Ma ted 8,5 mes
@gabriela82 cheche, my zase máme pikslu od bonbonů, taky plechovou, ta ho teda bere taky
![]()
@rezetovad píše:
Ja mam klasicke choditko, mala je zdatny lezec a leze vsude..kdyz potrebuji na zachod a nechci aby vlezla kam nena, anebo prave vytiram podlahu, tak ji do choditka dam, ale je to dohromady par minut za denMa ted 8,5 mes
Ja davam normos do zidlicky.