Chodítko a hopsadlo

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
432
5.7.12 14:18

Jsem před 30 lety pasivně posazované dítě a dávané do chodítka ( díky tomu jsem třeba úplně přeskočila vývojovou fázi lezení a vrátila se k ní až po tom co jsem začala chodit. Mám středně těžkou skoliózu páteře, v chodítku jsem sjela z kamenných schodů a málem jsem se přizabila. Po mém pádu šlo chodítko na smetiště a mladší brácha už v něm nikdy nebyl. Záda má naprosto zdravá :nevim:. Myslím, že na netu je dostatek info o chodítkách a je jen na rozumu rodičů jak se k tomuto problému postaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
5.7.12 14:19
@dvojmatka píše:..s dvojčatama za zadkem a pupkem jsem třeba i upekla vánoční cukroví - bylo těžký je udržet od horký trouby, když jsem tam cpala plechy, ale dalo se to…nejdřív zabavit v dostatečný vzdálenosti u zajímavý hračky a našoupat rychle do trouby…všechno se dá ;)

Proč si je nedala do chodítka? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
5.7.12 14:21
@Baba píše:
Proč si je nedala do chodítka? :D

možná proto, že jsem si nechtěla jednoho dne vyčítat, až mi budou v dospělosti brečet, že je bolí záda, mají migrény a tak podobně??? to jim půl dne ječení neublížilo…sousedům možná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
5.7.12 14:22

@Baba JJ bylo víc negativních, ale také maminy, které chodítko používali a pohoda. Taky v tom dítě neni furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
5.7.12 14:28
  • prcek chodil právě takhle v chodítku, teď jsou mu 2 roky a on chodí po špičkách, takže s tím musí chodit na neurologii
  • teta malýmu pořídila chodítko, když už pěkně obcházel postýlku i se občas pouštěl a on se vrátil úplně na začátek a přestal chodit bez něj
  • v chodítku jsem se odrážela špičkama, tím pádem jsem se nenaučila pořádně chodit a odnesly to achilovky, tím chozením po špičkách se mi zkrátily a musela jsem pak chodit na rehabilitace, abych začala chodit normálně.
  • Vnučka mojí sestřenice se v chodítku převážila(ne jednou) na rovné podlaze. Padla přímo na hlavu, má neurologické následky.
  • Dcera kolegyně má problémy s plotýnkami(je jí 17), dle doktora k tomu mohlo přispět chodítko(měla problémy s držením těla).
  • Můj bratr se s ním převrátil a měl prasklou lebku.
  • Jsem před 30 lety pasivně posazované dítě a dávané do chodítka ( díky tomu jsem třeba úplně přeskočila vývojovou fázi lezení a vrátila se k ní až po tom co jsem začala chodit. Mám středně těžkou skoliózu páteře, v chodítku jsem sjela z kamenných schodů a málem jsem se přizabila.
  • moje rozbitá hlava

Sem ti to vypsala, ať to nemusíš hledat :mrgreen:

Mě je to vlastně fuk, ale vhodnější název diskuze by asi byl - Vím, že chodítko škodí, přesto ho budu používat, pojďte mi to schválit :jazyk:

Příspěvek upraven 05.07.12 v 14:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807

Příště snad ani nebudu zakládat téma, aby se člověk bál. Je zajímavé, že maminy které mají dobrou zkušenost napíšou svůj názor a konec a maminky které jsou přesvědčené jak je to špatné se tady hádají. Mějte se krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
@prdelinka_p1 píše:
@Baba JJ bylo víc negativních, ale také maminy, které chodítko používali a pohoda. Taky v tom dítě neni furt.

No vždyť jo, když mu praskne lebka, tak ho v tom už další půlhodinu nenecháš, že jo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
5.7.12 14:31

@Baba škoda, že nepraskla tobě…když takhle jednáš s lidma musíš bejt oblíbená. Tahej si triko někde jinde díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
5.7.12 14:34
@prdelinka_p1 píše:
@Baba škoda, že nepraskla tobě…když takhle jednáš s lidma musíš bejt oblíbená. Tahej si triko někde jinde díky.

TOhle je tvoje otázka Ráda bych spíše věděla zkušenosti maminek, které chodítko používají. Zda se opravdu objevil nějaký problém s pohyb. vývojem a nebo nějaký úraz.
Tak nechápu, co se ti na odpovědích nelíbí :think:
ještě když sem ti je tak hezky seřadila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
5.7.12 14:45

Holky neperte se :) ja sem na choditku vyrostla a zadny zdravotni problem zatim nemam… Kazda at si dela se svym ditetem co chce ne?? Ona skolioza zad nemusi byt jen z choditka, ale treba z vadneho drzeni tela u nejakeho sportu nebo tak..Praskla lebka se muze prihodit i bez choditka kdyz uz si ditko stoupa a rizne se treba o nabytek… takze si stejne nevyberes…

Ja jsem choditko koupila (roztrhejte me :D ) zatim ho samozrejme nepouzivame, ale na par minutek denne se ho tam obcas taky chystam davat…

Nedavno byl na CT1 predni cesky pediatr a rikal, ze maminky v dnesni dobe jsou hystericke, protoze moc ctou na internetu a nekdy treba i na strankach, ktere tvrdi neco, ale ve skutecnosti to vubec nemaji podlozene ( nerikam, ze se to tyka choditek) lepsi asi bude zeptat se pediatra a uvidis co ti na choditko povi on…

Ale par minutek denne si myslim nemuze nijak ublizit…

• Citovat
  • Upravit
25324
5.7.12 14:50
@dvojmatka píše:
Vždycky když tohle téma vidím, tak si jdu ráda počíst, jak se to tu popere :mrgreen:jinak zkušenosti s tím nemám, takže jsem zde taky úplně mimo, za což se omlouvám, jen mě zaujala jedna věc - když si dítě začne stoupat a mamina ho „musí držet“ a tudíž nic neudělá…to je pro mě trochu nepochopitelný neb tohle bych s dvojčatama praktikovat fakt nemohla - musela bych se naklonovat nebo převtělit do chobotnice, takže jsem je nechávala vždy svému osudu a když ječely, že jim něco nejde a ony to strašně chtějí…tak prostě půl dne ječely a druhej půlden vymejšlely, jak se dopracovat k tomu, aby jim to šlo a druhej den už to realizovaly… :nevim:
a jinak jsem teda asi taky nejspíš super matka…s dvojčatama za zadkem a pupkem jsem třeba i upekla vánoční cukroví - bylo těžký je udržet od horký trouby, když jsem tam cpala plechy, ale dalo se to…nejdřív zabavit v dostatečný vzdálenosti u zajímavý hračky a našoupat rychle do trouby…všechno se dá ;)

no vida, tak přeci jen to jde, neodkládat dítě do chodítka :dance: :dance:
nejsem jediná, kdo to zládl bez nej :lol: :lol:
popere…mě už to přestane po pár stránkách bavit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
5.7.12 14:51
@prdelinka_p1 píše:
@Baba škoda, že nepraskla tobě…když takhle jednáš s lidma musíš bejt oblíbená. Tahej si triko někde jinde díky.

myslím,že toto není hezké,někomu něco přát :?
aby se to neobrátilo proti tobě :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
5.7.12 14:52
@Baba píše:
  • prcek chodil právě takhle v chodítku, teď jsou mu 2 roky a on chodí po špičkách, takže s tím musí chodit na neurologii
  • teta malýmu pořídila chodítko, když už pěkně obcházel postýlku i se občas pouštěl a on se vrátil úplně na začátek a přestal chodit bez něj
  • v chodítku jsem se odrážela špičkama, tím pádem jsem se nenaučila pořádně chodit a odnesly to achilovky, tím chozením po špičkách se mi zkrátily a musela jsem pak chodit na rehabilitace, abych začala chodit normálně.
  • Vnučka mojí sestřenice se v chodítku převážila(ne jednou) na rovné podlaze. Padla přímo na hlavu, má neurologické následky.
  • Dcera kolegyně má problémy s plotýnkami(je jí 17), dle doktora k tomu mohlo přispět chodítko(měla problémy s držením těla).
  • Můj bratr se s ním převrátil a měl prasklou lebku.
  • Jsem před 30 lety pasivně posazované dítě a dávané do chodítka ( díky tomu jsem třeba úplně přeskočila vývojovou fázi lezení a vrátila se k ní až po tom co jsem začala chodit. Mám středně těžkou skoliózu páteře, v chodítku jsem sjela z kamenných schodů a málem jsem se přizabila.
  • moje rozbitá hlava

Sem ti to vypsala, ať to nemusíš hledat :mrgreen:

Mě je to vlastně fuk, ale vhodnější název diskuze by asi byl - Vím, že chodítko škodí, přesto ho budu používat, pojďte mi to schválit :jazyk:

Příspěvek upraven 05.07.12 v 14:30

tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
5.7.12 15:20

Uz se opet perou. :mrgreen:
Jiz v 85 roce se vedelo ze choditko skodi a nedoporucuje se.
I tech 30 minut denne staci ke svrhnuti napriklad ubrusu s cajem, preklopeni se, atd…
Kdyz si mala zacla stoupat tak jsme ji nechali proste brzo se naucila nepadat.
Vyvoj se nema popohanet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
5.7.12 15:57
@Baba píše:
Z údajů shromážděných za posledních dvacet let na nemocničních pohotovostech v EU a rovněž v USA vyplývá, že dětská chodítka jsou nebezpečná: každý rok je kvůli úrazům způsobeným při používání dětských chodítek ošetřeno několik tisíc dětí. Z výzkumu provedeného v Austrálii vyplynulo, že nejméně jedno ze tří dětí se při používání dětského chodítka zraní. Další výzkum, který v oblasti předcházení úrazům dětí provedla britská společnost Child Accident Prevention Trust, odhaduje, že dětská chodítka jsou příčinou většího počtu dětských úrazů než jakýkoliv jiný výrobek pro děti. Úrazy způsobené dětskými chodítky, jako je převrácení chodítka nebo pád ze schodů, mohou být velmi vážné, jelikož se ve většině případů jedná o poranění hlavy.
Tak si to chodítko hezky užijte :mavam:

Ono taky není chodítko od toho, aby se tam dítě odložilo a nikdo ho nehlídal. pokud se používá s dohledem, je stejně nebezpečné jako všechno ostatní :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí