Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lyrica píše:
@Jaja157![]()
![]()
Je to tak a je to psycho nemalééé
![]()
![]()
to verim ![]()
Nelca se 2.tyden plazi a zacina teprve perovat na kolinkach, takze ja mam jeste porad klid
. Ale mate aspon poradnyho sikulu ![]()
Nečetla jsem celou diszkuzy, ale zrovna jsme si od známých přivezli chodítko a hopsadlo…malýmu je 8 měsíců a hrozně rád by chodit občas se postaví sám, ale většinou se vzteká a chce chodit za ruce takže já ho do toho budu dávat občas když budu muset uvařit nebo uklidit ![]()
@Lemonkas píše:
Nečetla jsem celou diszkuzy, ale zrovna jsme si od známých přivezli chodítko a hopsadlo…malýmu je 8 měsíců a hrozně rád by chodit občas se postaví sám, ale většinou se vzteká a chce chodit za ruce takže já ho do toho budu dávat občas když budu muset uvařit nebo uklidit
a co takhle pořídit obyčejnou ohrádku, které se bude malý moci držet, při pokusech o první kroky? Proč mu ničit tělo chodítkem apod.? Holky proboha proberte se, vždyť je tolik možností, kam dítě na chvíli dát a přitom bezpečně, bez toho, aniž by jste jim ubližovali do budoucna. A jen tak si rýpnu - malý se vzteká a chce chodit za ruce? A vy ho tak vodíte? Pokud mu radši vždycky vyhovíte, než aby jste ho nechali chvíli vyvztekat, tak se z toho za chvíli zblázníte, dítě si takto vychovává vás, ale mělo by to být naopak…
My jsme v chodítkách vyrostli a nikdo v okolí žádné potíže se zády nemá, tak nevidím důvod proč ho tam na půl hodky denně nedát, ohrátka v bytě velikosti 2kk opravdu není kam dát a ukamenujte mě dokonce ho posazuji i když si sám nesedne…je to stejné jako s jídlem, dřív se dávalo vše rychle pak se řeklo, že ne že se vše musí dávat dýl a ted opět, že by se lepek, ryby a další potraviny měli zavést co nejdříve…vyvztekat ho nechávám, ale občas se s ním za ruce projdu když jsme někde na návštěvě a tam se vyloženě nudí
@Lemonkas píše:
My jsme v chodítkách vyrostli a nikdo v okolí žádné potíže se zády nemá, tak nevidím důvod proč ho tam na půl hodky denně nedát, ohrátka v bytě velikosti 2kk opravdu není kam dát a ukamenujte mě dokonce ho posazuji i když si sám nesedne…je to stejné jako s jídlem, dřív se dávalo vše rychle pak se řeklo, že ne že se vše musí dávat dýl a ted opět, že by se lepek, ryby a další potraviny měli zavést co nejdříve…vyvztekat ho nechávám, ale občas se s ním za ruce projdu když jsme někde na návštěvě a tam se vyloženě nudí
To neni pravda. Spousta holek ti napise ze ma opravdu problemy se zady. Mrkni o prar stranek. A taky neni pravda my jsme na to vyrostli
.Ja treba ne a ne jen ja. A to byl rok 1985
.A myslis si ze ti kazdy rekne ze ho bolivaji zada ma skoliozu atd?? Nerekne.
Podle mě je to jen o pohodlnosti matky. Ta, co je pohodlná a nechce se jí dítě hlídat, tak ho šoupne do chodítka. Jinej důvod v tom nevidim. Ale je jen její věc. Já to zvládám i bez chodítka a to mám malýho akčňáka, uvařím, uklidím a rozhodně z toho nebláznim.
A ani já v roce 87 jsem chodítko neměla.
@lyrica V chodítku dítě hlídat MUSÍŠ. Takže dle mého jsou právě pohodlné matky hlavně ty, co furt tady radí ohrádky či cestovní postýlky. Jojo, zavřít dítě do klece a víc se o ně nestarat…
Nechte už zakladatelku být a vy si děti zavírejte do ohrádek, ona si ho dá do chodítka.
@monika32 No, to máš vlastně pravdu, spíš by mě ale zajímalo, kolik z nich to dítě v tom chodítku opravdu hlídá
Ale to radši řešit nebudeme, všechny tu napíší, že hlídají..
Já nechávám malého lézt po bytě, když jde někam, kde by se mu mohlo něco stát (víc než jinde
), jako třeba koupelna, tak tam jdu s ním nebo mu prostě řeknu NE a on už ví a nejde tam. (po hoooodně dlouhém trénování slovíčka NE
)
Je mu teprve 7 měsíců. On brzy a velice rád smysl slovíčka ne začne ignorovat.
Náš se slovu ne teď pěkně chechtá
Je to malej drak, ohrádka či postýlka by u něj neprošla, teď nejradši padá.
@Verca1989 @dvojmatka Tak ještě jednou pro vás nechápavé, nekouřím…byla to reakce na Vaše komentáře je vidno, že svůj názor budete někomu cpát neustále. A nestačí vám ho zdělit jednou…To je asi vše víc se k vám nebudu vyjadřovat. Protože akorát obírám o čas sebe.
@monika32 no hele, někdy ho ignoruje už teď. A dělá, že mě vlastně vůbec neslyší, hajzlík mrňavej
![]()
Hele ani u nás ![]()
@Verca1989 píše:
a co takhle pořídit obyčejnou ohrádku, které se bude malý moci držet, při pokusech o první kroky? Proč mu ničit tělo chodítkem apod.? Holky proboha proberte se, vždyť je tolik možností, kam dítě na chvíli dát a přitom bezpečně, bez toho, aniž by jste jim ubližovali do budoucna. A jen tak si rýpnu - malý se vzteká a chce chodit za ruce? A vy ho tak vodíte? Pokud mu radši vždycky vyhovíte, než aby jste ho nechali chvíli vyvztekat, tak se z toho za chvíli zblázníte, dítě si takto vychovává vás, ale mělo by to být naopak…
Nemáš pravdu…chodítko není o tom dítě někam zastrčit na celý den, je to o tom, že ho tam posadíš a půl hodiny máš volné ruce nehledě na to, že ho to baví. Můžu u toho žehlit a zároven na něj koukám. Jinak úrazů se nebojím jak jsem psala máme bezbariérový byt a vidím na ně. Co se týka vztekání je jasné, že si dítě nemůže diktovat co ano a co ne…ale to je jiná diskuze…a rozhodně když vidim, že se chce postavit a má z toho šílenou radost nevim přoč bych to neudělala at se pokouká a pak zas na deku a může se snažit sám. Tohle je můj názor a je mi úplně jedno jestli se Vám líbí nebo ne. Takhle syna budu vychovávat já.! Ty své dítě vychováváš zase podle sebe a jí ti do toho mluvit nehodlám.
@lyrica Ty v ohrádce dítě hlídáš? V ohrádce ti nikam neuteče v chodítku se pohybuje a zkoumá okolí, tam se musí hlídat.
@prdelinka_p1 Já nemám ohrádku. Já ho nechávám volně..já to myslela tak, že i ty, co děti v choodítkách nehlídají napíší, že hlídají..
@kattkka píše:
To neni pravda. Spousta holek ti napise ze ma opravdu problemy se zady. Mrkni o prar stranek. A taky neni pravda my jsme na to vyrostli.Ja treba ne a ne jen ja. A to byl rok 1985
.A myslis si ze ti kazdy rekne ze ho bolivaji zada ma skoliozu atd?? Nerekne.
A ty myslíš, že každý kdo používal chodítko má skoliozu? A tebe nikdy nebolej záda, nebo kyčle?