Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lyrica Tak to už je o přístupu maminky. To se pak nedivim, že děti padají ze schodů…
Nevim kdo to už psal, že upadl ze schodů právě s chodítkem…ale to je přesně o tom, že ho rodiče nehlídali. Je to vina rodičů né chodítka. Jako, kdyby jste dali dítě do houpačky a odsuzovali houpačku za to, že z ní dítě spadlo. Každá věc má své bezpečnostní opatření. Nehledě na to, že člověk, který má v baráku schody a malé dítě je pitomec, když je nezajistí. Je snad nad slunce jasný, že dítě se pohybuje at leze nebo v chodítku.
@Lemonkas píše:
Nečetla jsem celou diszkuzy, ale zrovna jsme si od známých přivezli chodítko a hopsadlo…malýmu je 8 měsíců a hrozně rád by chodit občas se postaví sám, ale většinou se vzteká a chce chodit za ruce takže já ho do toho budu dávat občas když budu muset uvařit nebo uklidit
Budu to řešit stejně…jinak hopsadlo jsem zatím nekoupila, písni pak prosím jak se mu líbí…a popřípadě jaké máte
@prdelinka_p1 tak to je jasné. Ale tak nějak si myslim, že všeobecně do chodítek dávají maminy své děti proto, aby stihly něco u dělat nebo se na to minimálně vymlouvají, což mi teda přijde tím pádem jako pitomost. Když ho teda údajně taky musí hlídat
Tak ho nechám lézt normoš, hlídám ho teda tak i tak (jako v chodítku) a ještě mám teda 100% jistotu, že mu záda nemrvim. Toť můj názor. ![]()
@lyrica píše:
@prdelinka_p1 tak to je jasné. Ale tak nějak si myslim, že všeobecně do chodítek dávají maminy své děti proto, aby stihly něco u dělat nebo se na to minimálně vymlouvají, což mi teda přijde tím pádem jako pitomost. Když ho teda údajně taky musí hlídatTak ho nechám lézt normoš, hlídám ho teda tak i tak (jako v chodítku) a ještě mám teda 100% jistotu, že mu záda nemrvim. Toť můj názor.
To máš sice pravdu,ale na dece nebo při aktivitě kdy se mu úplně nevěnuju pláče. TAak ahoj
@prdelinka_p1 píše:
Budu to řešit stejně…jinak hopsadlo jsem zatím nekoupila, písni pak prosím jak se mu líbí…a popřípadě jaké máte
máme hopsadlo od abc design, přesně tohle a malýmu se tam strašně libí, ale sama bych ho nekoupila to spíše houpačku, ale to by se zase muselo řešit zavěšení, tohle se zachytí za futra a u toho jsem s ním pořád, ale zabaví se. Na dece má už problém se zabavit nebo když leze tak po chvíli to tu má všude prozkoumané a takle se mu líbí, že hezky vidí a to že se tím zastavuje vývoj je taky blbost, právě kámoška od které to mám tak té začal kluk capat na 9 měsících a na roce chodil už hezky úplně sám a problémy se zády mají lidi spíše z toho, že nic nedělají a zádové svaly nemají vůbec posílené, svalovat to na chodítka mi přijde trošku přehnané, ale ono je to lepší než se začít pořádně hýbat
@Lemonkas píše:
máme hopsadlo od abc design, přesně tohle a malýmu se tam strašně libí, ale sama bych ho nekoupila to spíše houpačku, ale to by se zase muselo řešit zavěšení, tohle se zachytí za futra a u toho jsem s ním pořád, ale zabaví se. Na dece má už problém se zabavit nebo když leze tak po chvíli to tu má všude prozkoumané a takle se mu líbí, že hezky vidí a to že se tím zastavuje vývoj je taky blbost, právě kámoška od které to mám tak té začal kluk capat na 9 měsících a na roce chodil už hezky úplně sám a problémy se zády mají lidi spíše z toho, že nic nedělají a zádové svaly nemají vůbec posílené, svalovat to na chodítka mi přijde trošku přehnané, ale ono je to lepší než se začít pořádně hýbat
nejde jen o bezbariérový byt… http://zpravy.idnes.cz/…-/krimi.aspx?… a už taky končím, protože mi přijde, že ho do toho chceš dávat natruc, že Ti tady někdo napsal, že je to škodlivý
Jinak já bych nedávala ani do ohrádky. ![]()
Tak zrovna tuto věc mi může udělat syn i bez chodítka, když mě kousne do nohy a na to by pomohla jen ohrádka…
@tweetydee Taky si myslim že tohle je vteřina u který neni chodítko důležitý je spousta možností jak se tohle může přihodit
Jinak nedávno někde šátkující maminy psali jak nosí miminka v šátku i doma i s nima vaří to jsi mi pripoměla protože tam je daleko pravděpodobnější že toho prcka opaří než když bude v chodítku nebo ne?? Já teda nemám dítě ani v ohrádce ani v chodítku vařim když dopoledne spí a žehlím až večer u tv. Já bych z toho chodítka nedělala takovou kovbojku a mám takovej pocit že dneska při kontrolách věcí pro děti by tak strašně nebezpečnou věc jako popisujete pustili do prodeje. mimochodem ty úrazy co tu popisujete viz. prasklá lebka a pod. se můžou stát i při špatném upadnutí ze stoje. mám takovej zvláštní pocit že tady spousta z vám ani nečetla že zakladatelku nezajímali vaše názory na chodítka ale zkušenosti maminek a ty jestli jsou tu dvě?? Já chodítko nemám ale mám dvě starší holky a možná by jste nás nechali zavřít kdybi jste viděli jak si hrajou
To už by totiš měl bejt podle všeho mrzák. NEZLOBTE SE NA MNĚ ALE MUSELA JSEM SE VYPSAT PROTOŽE NĚKTERÉ NÁZORY MNĚ DOCELA ZARÁŽÍ.
Já jsem si právě myslela, že zakladatelka CHTĚLA znát i ty špatné zkušenosti s chodítky. Tak nevím proč nám teď vyčítá že jsme jí je napsaly
Kdybych měla pokračovat dalšími špatnými zkušenostmi ze svého okolí, mohla bych, ale nechci zakladatelku ještě víc nasírat
Já tedy nechápu, jak může maminka, která má jen jedno dítě, napsat, že nestíhá a aby mohla něco udělat, musí dát dítě do chodítka. Já mám tedy tři malé děti, chodítko jsem nikdy nepotřebovala, do ohrádky jsem dávala jen prostředního (protože byl narozený hodně blízko po tom prvním, tak aby mu neublížil), teď už používám ohrádku jen na zahradě - dám do ní nejmladšího (8 měsíců) a můžeme s manželem pracovat, tam by to jinak nešlo. Doma ji ale nepotřebuji. A přitom všechno v pohodě stíhám. Žehlím po večerech a ostatní práce zvládám v klídečku za přítomnosti všech tří prcků, starší pomáhají, nejmladší lozí po celém bytě a kdykoliv chce, přileze za námi, nebo si zase odleze hrát jinam, jako s tímhle opravdu nemám problém
Samozřejmě že si všichni ze začátku pořvali, než si zvykli a teď už si hezky pohrají sami a nikdo na mě nevisí. Opravdu nedokážu pochopit, na co chodítko. Ale každý to má holt jinak.
![]()
@Lemonkas píše:
Tak zrovna tuto věc mi může udělat syn i bez chodítka, když mě kousne do nohy a na to by pomohla jen ohrádka…
Ano mas pravdu ale vetsi pravdepodobnost je ze do tebe najede.
To stejne pri zehleni atd. Staci stahnout ubrus jakoze to deti delaji a v choditku jeste kor tech urazu v choditku je vic.