Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
S_Cholesterol 4,41… S_Triacylglyceroly 1,32… S_HDL cholesterol 1,68… S_LDL cholesterol 2,50… S_ Výpočet non-HDL 2,73… S_Výpočet Chol/HDL 2,6…Rozumí někdo těmto hodnotám? Lékař říkal, že mám jen zvýšene jaterní testy, ale nic víc mi k tomu neřekl. Jak moc je to vážné?
Mám z krevních hodnot cholesterolu atd. náběh na infarkt ? Poslední dobou mám často tlaky na hrudi, špatně se mi dýchá, bolest v oblasti lopatek a sem tam bolest v dolní čelisti.
Tak jen jestli je to způsobeno zádama nebo mám začit plašit ?
Nevím co řešíš, cholesterol máš úplně normální, vlastně všechno máš normální. I ty jaterní testy jsou prakticky v normě, tohle bych nenazvala zvýšené jaterní testy. A infarkt se z hodnoty cholesterolu opravdu nepozná. Ale kdybys o měla, tak tu neřešíš své laboratorní výsledky, ale ležíš někde na kardiologii. ![]()
Naprosto souhlasím s @Lucka1111 . Všechno máš v normě, ani já bych nenazvala tyto hodnoty jako zvýšené jaterní testy.
Mám geneticky zvýšený cholesterol, i kdybych jedla jenom mrkev, tak mám k tomu dispozice… Mám ten první cholesterol 8,3 a musím brát prášky, je mi 30 a já bych měla náběh na infarkt…
Klid.
@Anonymní píše:
S_Cholesterol 4,41… S_Triacylglyceroly 1,32… S_HDL cholesterol 1,68… S_LDL cholesterol 2,50… S_ Výpočet non-HDL 2,73… S_Výpočet Chol/HDL 2,6…Rozumí někdo těmto hodnotám? Lékař říkal, že mám jen zvýšene jaterní testy, ale nic víc mi k tomu neřekl. Jak moc je to vážné?
Trochu hypochodr, ze ? Hodnoty mas úplně normalni, jsi zdrava jako rybicka. Doporucuji navstevu psychiatra, nebo se z toho sebepozorovani jednou zblaznis.
@Lucka1111 píše:
Nevím co řešíš, cholesterol máš úplně normální, vlastně všechno máš normální. I ty jaterní testy jsou prakticky v normě, tohle bych nenazvala zvýšené jaterní testy. A infarkt se z hodnoty cholesterolu opravdu nepozná. Ale kdybys o měla, tak tu neřešíš své laboratorní výsledky, ale ležíš někde na kardiologii.
Vím, že plaším, každý mi to říká a omlouvám se. Jen zdraví má člověk jen jedno. Už nějakou dobu lítám po doktorech a nikdo mi není schopný nic říct. Ten tlak na hrudi a zhoršené dýchaní mne děsí, ale podle lékařů je to v pohodě. Může to být blbost ale taky nemusí. Ne jeden doktor se spletl nebo nezačal včas řešit problémy.
Jen mám strach o své zdraví a nechci se spoléhat jen na lékaře, ale přečíst si i Vaše zkušenosti a rady. Jsem moc vděčná za každou novou radu nebo zkušenost.
@Anonymní píše:
Vím, že plaším, každý mi to říká a omlouvám se. Jen zdraví má člověk jen jedno. Už nějakou dobu lítám po doktorech a nikdo mi není schopný nic říct. Ten tlak na hrudi a zhoršené dýchaní mne děsí, ale podle lékařů je to v pohodě. Může to být blbost ale taky nemusí. Ne jeden doktor se spletl nebo nezačal včas řešit problémy.Jen mám strach o své zdraví a nechci se spoléhat jen na lékaře, ale přečíst si i Vaše zkušenosti a rady. Jsem moc vděčná za každou novou radu nebo zkušenost.
Prestan to řešit, prestan se pozorovat, nic ti neni. Jsi postrach doktorů ! Az ti jednou opravdu neco bude, s tvoji pověsti hypochodra se na tebe vsichni vyprdnou. Vyhledej psychiatra, hypochondrie je diagnoza, jen ten ti pomůže.
@Anonymní píše:Jen mám strach o své zdraví a nechci se spoléhat jen na lékaře, ale přečíst si i Vaše zkušenosti a rady. Jsem moc vděčná za každou novou radu nebo zkušenost.
Komu jinemu chces verit nez doktorovi? Bande cizich holek na netu? Jestli neveris svemu dr, zmen ho. Z tech kdo ti tu odpovidali jsou nekteri urcite take zdravotnici. Pridavam se k tomu ze hodnoty jsou v norme. Za timtl patologii nehledej. Prediktivni hodnota vysky cholesterolu a rozvoje infarktu myokardu je individualni- osoby s nizkym cholesterolem mohou dostat infarkt, stejne tak jako ze tem s vysokym cholesterolem se infarkt vyhne.
Potize tlaku na hrudi, buseni srdce , obtizneho dechu muze zpusobovat i depresivni nebo uzkostny syndrom. Primarne ale hledej odpoved u sveho lekare…
Chtěla bych se zeptat, mám tyto hodnoty cholesterolu: cholesterol 4,59, HDL cholester. 1,19, LDL cholest. 2,61, triacylglycerol - 1,75. Dočetla jsem se, že HDL by měl být nad 1,2 a triacylglycerol do 1,7. Měla bych něco dělat nebo moje hodnoty jsou ještě v normě? A jak lze zvýšit HDL a snížit triacylglyc. Děkuji za odpověď.
Vaše hodnoty jsou v pořádku, jsou to jen „setinky od normy“. Nestrachovala bych se, v podstatě je to ukázkové. ![]()
Máš to v normě ale určitě je dobré si hlídat poměry HDL a LDL.
To nejspolehlivější co funguje je jíst hodně vlákniny -okolo 30 g denně - celozrnné výrobky, luštěniny, semena, ořechy, ovoce, zeleninu, případně mořské řasy a dostatečně se hýbat, případně k tomu suplementovat rybí tuk ve větším množství.
Podstatná je ale ta různorodá vláknina a pohyb.
Na triglyceridy je nejjednoduší limitovat příjem cukru a jednoduchých škrobů. tedy k tomu zvýšení dávky vlákniny a dostatečnému pohybu.
S_Cholesterol 4,41… S_Triacylglyceroly 1,32… S_HDL cholesterol 1,68… S_LDL cholesterol 2,50… S_ Výpočet non-HDL 2,73… S_Výpočet Chol/HDL 2,6…
Rozumí někdo těmto hodnotám? Lékař říkal, že mám jen zvýšene jaterní testy, ale nic víc mi k tomu neřekl. Jak moc je to vážné?