Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@renule 13 díky, taky jsme puvodne neco nahore chteli, ale ted uz koukam i nize
Tucepi znam, mi se nelibilo, Podgora mrknu, a Mali Losinj vypada krasne–ale asi mam trochu problem ze by se tam muselo trajektem..
@verrru na ten lošinj my jsme jeli přes krk a potom kousek trajektem na cres, není to žádná věda a trajekty nejsou drahé, jen spíš s malým dítětem bych tam nejela, není to až tak dětem přízpůsobeno
Já jezdím od mala do chorvatska na jachtu a objeli jsme celkem hodně míst. Tak to celkem znám, ale spíš z moře.
Tak ať něco hezkého vybereš.
Holky, oživuji diskuzi, potřebuji zjistit, zda do Chorvatska je možné na OP cestovat? Našla jsem na netu, že je ve vyjímce a OP pro dospělého by měl stačit… Ale jak to je, když se jede autem přes Slovinsko? Díky moc za rady
@Gibbo Ahojky, já sem byla v chorvatsku minulé léto v srpnu a jeli jsme přes Slovincko a jela jsem jen na občanku, takže v pohodě
. Ale dítě musí mít pas.
@Andrejka27 píše:
@Gibbo Ahojky, já sem byla v chorvatsku minulé léto v srpnu a jeli jsme přes Slovincko a jela jsem jen na občanku, takže v pohodě. Ale dítě musí mít pas.
Jeee, tak to je super a není žádná změna od roku 2013 snad, ne? Víš jak všechno furt mění
![]()
Já jsem taky psala někde nějaké cestovce a napsali mi, že OP stačí, ale děti asi pas
ještě právě taky nevím, protože nám končí v srpnu, jestli musíme dělat ted nový ![]()
Holky nějaké tipy na levnou dovolenou s dětmi?
Nemůžem si letos utratit tolik penízků a bez dětí nechci ![]()
@lusess píše:
Já jsem taky psala někde nějaké cestovce a napsali mi, že OP stačí, ale děti asi pasještě právě taky nevím, protože nám končí v srpnu, jestli musíme dělat ted nový
Tohle je ok, to zjišťuju bez dětí, jen pro dospělou osobu, která tam má cestovat…
A nemůže být problém na cestě zpět? Protože jsem někde četla, že do Chorvatska stačí OP, to je v klidu, ale na vycestování ze států EU by pas být snad měl… Proto se ptám, jak to funguje v praxi…
@Gibbo Tady je co sem nedávnou četla na netu, ale nejsou to žádny novinky, když se na občanku jezdilo už dřív. A jinak žádny změny nejsou, letos taky jedeme
. http://tn.nova.cz/…s-zmeni.html
@Andrejka27 píše:
@Gibbo Tady je co sem nedávnou četla na netu, ale nejsou to žádny novinky, když se na občanku jezdilo už dřív. A jinak žádny změny nejsou, letos taky jedeme. http://tn.nova.cz/…s-zmeni.html
JJ, jasný, tak super, on má frčet už teď z pátka na sobotu, takže ještě ne v rámci EU, ale hlavně, že to jde i tak a nebude teda žádný problém na Slovinsku, posléze na cestě zpět do Čech apod, jo?
Já myslím, že nazpátek by neměl být problém pokud se jede stejnou cestou, jeli jsme tak do Itálie.
@Gibbo Když jedeš na občanku tam, tak tě půstí i zpět
. Pokud ti samozřejmě platí
.
Já jela na Občanku několikrát, u dítěte nevím jak to je, my udělali rovnou pas. Každopádně problém nikdy nebyl a to ani na cestě tam ani zpět
letos jedeme zase ![]()
Na OP stačí určitě, vlastně na Slovinsku uplně v pohodě, spíš dělaj problémy Chorvati a kontrolujou, ale OP stačí.