Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já se teda zastanu zakladatelky.
Pokud mi dítě zvrací a má průjem a musím akutně nastoupit do nemocnice, asi nebudu hodinu řešit hlídání ml. dítěte (navíc ne vždy je hlídání po ruce) a JEDU!!!!
Taky si nedovedu představit, že bych lítala s miminem pod paží(roční dítě teda ještě mimino je) a hledala záchod,abych nočník vylila.
A už vůbec si nedovedu představit, že bych svou 4letou holčičku nechala sama v nemocnici.
Zda podepsat či nepodepsat revers je druhá věc, ale každá maminka své dítko zná a pokud zakladatelka ví,že její dcera má takovou reakci na nemocnici a doma bude líp (jako že i bylo),tak asi jo. Tohle fakt nemůžu posoudit.
Tak ja jsem si myslela,ze jasko mama jdu s ditetem do nemocnice kvuli psychice a ne abych tam delala praci sester ![]()
Jinak budme uprimni,personal v ceskych nemocnicich ma vychovani reznickeho psa,jak ja rikam
Jinak Zakladatelko moc to resis,dite je v poradku a ze tvuj doktor bude blbe koukat,to je normalka,prece nepujde proti jinym lekarum ![]()
Ja myslim,ze jsi v te chvili rozumne posoudila,zda zustat nebo odejit a to je dulezite,ty jsi rodic
Lizbeth: toto jsem vygooglila.
Jak probíhá spolupráce rodičů a personálu
Rodiče se většinou o své dítě v nemocnici starají stejně jako doma – přebalují je, krmí, věnují se mu. Zdravotní sestry a lékaři zajišťují odbornou péči, případně s rodiči spolupracují. I v tomto směru se však zvyklosti v jednotlivých zařízeních mohou lišit, proto je rozumné se o nemocničním režimu předem informovat.
Nevím, nakolik je to kde právně či jinak podložené - nicméně chápu to tak, že je-li s dítětem přijat rodič, stará se on. Sestry zajišťují odbornou péči. Ostatní péči zajišťují dětem, s nimiž doprovod není. A připadá mi to dost logické.
Zakladatelko: při vší úctě - že máš s sebou roční zdravé dítě, že sis nepřivezla hygienické potřeby, to jsou problémy, které za Tebe sestry prostě nemůžou řešit. V nemocnici jsi s dcerou být nemusela, mohla jsi počkat těch pár hodin, než si tchyně pro malého přijede a mezi tím si všechno nachystat. Podle Tvé profilové fotky to není žádné miminko, které by to bez mámy tři čtyři hodiny nezvládlo. Ty ses rozhodla jinak - ale pak holt musíš nést následky takového rozhodnutí se vším všudy. Ne to svalovat na sestry a jejich neochotu.
Nicméně to jsme Ti samozřejmě dost odbočily od původního dotazu na reakci doktora. ![]()
danik píše:
Já se teda zastanu zakladatelky.
Pokud mi dítě zvrací a má průjem a musím akutně nastoupit do nemocnice, asi nebudu hodinu řešit hlídání ml. dítěte (navíc ne vždy je hlídání po ruce) a JEDU!!!!
Taky si nedovedu představit, že bych lítala s miminem pod paží(roční dítě teda ještě mimino je) a hledala záchod,abych nočník vylila.
A už vůbec si nedovedu představit, že bych svou 4letou holčičku nechala sama v nemocnici.
Zda podepsat či nepodepsat revers je druhá věc, ale každá maminka své dítko zná a pokud zakladatelka ví,že její dcera má takovou reakci na nemocnici a doma bude líp (jako že i bylo),tak asi jo. Tohle fakt nemůžu posoudit.
samozdřejmě 4 roky to ještě ano ale pochopila jsem z poplaku že je dítko starší mnež 6 let když musí platit doprovod nejsem si jistá jestli to neni až od sedmi ale to bych kecala a taky jsem to pochopila tak že roční dítko tam bylo s nimi celou dobu nemluvim o dnu kdy je přijímali.Mám doma mimino a dvě starší děti a bohužel kdybi musela být jedna z niich v nemocnici tak se musí smířit s tim že už tam s nima být nemůžu kam bych dala mimino a přece tam nebude s námi mezi nemocnejma.Já nevim asi jsem divná nebo co. Doma dělám spoustu věcí jednou rukou
Hm, také jsem prvek rodiče u dítěte pochopila jako pocit bezpečí..nic víc..
Musím říci ,že jsem asi před měsícem ležela na interně na kapačkách a VŠICHNI tam byli velice milí a ochotní..( až na ty informace o propouštění) ![]()
Byla jsem tam nejmladší, většinou jsou tam i ležáci z důchodáků, zatvrzelé počůravající se babičky a jiné expertky a nikdy jsem neslyšela sestru ,že by cokoli odmítla..
A také jsem byla v šoku ,že na wc není toaleták, nevím proč, ale tak nějak předpokládám, že když jdu na záchod, budu se mít čím utřít a protože jsem se tam dopravila nenachystaná ( v noci sanitkou), utírala jsem se zelenými utěrkami na ruce ![]()
Asi je to o tom očekávání a následném zklamání..Příště už zakladatelka bude vědět co a jak a nebude z toho zbytečně rozrušená..
Komentáře o tom, kde kdo měl zůstat sám jsou zbytečné, to si každý rozhodne dle svých děti - já bych tedy dítě do 10ti let nikde samotné nenechala..
Jenomže zakladatelka píše, že ve dvě hodiny odpoledne jí přijela tchyně… která si poté odvezla mladší zdravé dítě domů.
Jednalo se tedy jen o pár hodin - čtyřleté dítě by je tam už snad bylo schopné přežít, během té doby se daly zajistit chybějící věci pro hospitalizaci a navíc, to mladší zdravé dítě tam nemuselo chytit virózu (o níž zakladatelka píše).
Rozhodnutí je na každém, posuzovat to nikdo nemůžeme - ale za to rozhodnutí musí nést každý taky zodpovědnost. Tedy počítat s tím, že budu na oddělení ve velkém průšvihu a necítit se uražená, že mi sestry nechtějí pomáhat. Nehodnotím samozřejmě jejich chování - i odmítnout se dá slušně, o tom rozhodně nepolemizuji a neomlouvám to.
Příspěvek upraven 09.11.11 v 13:41
Tak ja to napisu naposled
Jsme lidi ,ne hyeny a pokud vidim maminku v takovehle situaci,tak ji pomuzu a nebudu sprosta,ta odpoved sprosta byla,ja vim,ze pro spoustu lidi je tohle prijatelne jednani,ale pro me ne,kdyby se sestricka usmala a rekla nezlobte se prosim,ale nemam cas,urcite by to zakladatelka citila jinak,ale cas zrejme mela,podle toho co tu ctu,takze pokud si vybrala tohle povolani,tak at ho dela poradne a lidsky a pokud se ji to nelibi,tak at jde treba zametat chodnik,to mozna zvladne
Tak se taky musím zastat maminky- to, že sestra byla neochotná, za to ona nemůže- a pokud postává na chodbě a pohrává si s mobilem- proč by nemohla pomoct, a ten nočník nevylít? A né vždycky je kam to mladší dítě dát.
Takže za mě sestra na kterou jsi narazila, byla trubka. Ale pedistrovi se nesmíš divit- ty jako matka jsi uznala, že pro Tvé dítě bude lepší když si ho vezmeš domů- to je Tvůj názor.
Lékaři v nemocnici měli jiný- a na čí straně bude stát asi taky lékař?
Tak se nediv, že pak s Tebou nemluvím jak s malovaným vajuškem.
BohunkaP píše:A už vůbec si nedovedu představit, že bych svou 4letou holčičku nechala sama v nemocnici.Jenomže zakladatelka píše, že ve dvě hodiny odpoledne jí přijela tchyně… která si poté odvezla mladší zdravé dítě domů.
Jednalo se tedy jen o pár hodin - čtyřleté dítě by je tam už snad bylo schopné přežít, během té doby se daly zajistit chybějící věci pro hospitalizaci a navíc, to mladší zdravé dítě tam nemuselo chytit virózu (o níž zakladatelka píše).
Příspěvek upraven 09.11.11 v 13:38
Hele mě ve školce přírodě odvezli do nemocnice se zarděnkama nebo co..nebyly tam učitelky, nebyli tam rodiče, byla jsem tam sama, zmatená a vystrašená…
Jo přežila jsem, evidentně jsem tady..Ale do smrti si budu pamatovat ten pokoj, injekce a železnou postýlku se šprušlema..Málem jsem se ubrečela k smrti.
Jako laik si myslím ,že tento otřesný zážitek v nemocnici mě poznamenal strašným způsobem..
Nám se to jeví jako banality, ale já vím jak se dítě může cítit někde samo..
Jo přežije to jo, ale.. ![]()
Tak zakladatelko, regulační poplatky s tím nemají asbolutně co dělat ( navíc 250,– + 180,– dneska nejsou žádné peníze, že ne). Že sestra neodnesla nočník, no proč by měla, od toho tam opravdu není, navíc, když sis vydupala pobyt v nemocnici s dítětem, tak jsi nočník měla vynést ty. Nemáš na co si stěžovat.
Ještě dodatek…
JÁ MÁM TAKY 4letou dceru a nedovedu si představit, že kdyby se ji chtělo zvracet a „nedejbože“ na ni přišel ve stejném okamžiku i průjem, že by věděla co s tím.
Asi všichni tušíme,kde by to skončilo .. v pyžamku a na posteli. Takže vlastně sestřička by mohla byt ráda,že tam byla maminka a přikládala nočník a hlídala malou.
Nevím,jak velké děti máte vy, ostatní přispívatelky, ale 4leté je v okamžiku,kdy mu je špatně, opravdu malé na to,aby si zvládlo přidržet nočník či jinou mísu!!!!!!!
o.k. nečetla jsem poslední stránku, páč už mě to nebavilo, ale zakladatelka se ptala co jako teda měla dělat, když sestra odmítla vynést nočník. Tak tohle bych udělala já v naší nemocnici, takže budu popisovat to, co je tam:
Malé (píšeš roční) dítě bych zavřela do postýlky, dá se zavřít tak že nejde přelézt, starší by musela počkat třeba s pokaděným zadkem (ve 4 letech už počká a neotře si ho do postele), vynesla nočník na WC, tam si nabalila toaleťák, pokud by tam nebyl tak bych použila vlhčené ubrousky bez kterých se s dětmi nehnu, případně papírové kapesníky, tím otřela starší zadek, oblékla a potom vysvobodila mladší z postýlky.
Pokud by mladší nešel nikde odložit, všechno bych to udělala s ním na ruce, nočník, utírání starší, atd. jednou rukou, problém to není.
Doktoři jsou obcně při podepsání reversu z oliga, takže vlastně pak už nemusí dělat vůbec nic. Osobně bych o reversu dítěte asi ani neuvažovala. Ale souhlasím do nemocnice jen v nouzi nejvyšší děti jsou dost senzitivní a blbě na ně působí i jiné prostředí natož nemocnice. Správné bylo domluvit si další lékařskou péči u vašeho lékaře, ale pokud vás nechtěli vzhledem k zdravotnímu stavu dítěte pustit z nemocnice domů nedivím se mu, že není nadšený. Držím palce at´se maličká brzo uzdraví.
danik píše:
Nevím,jak velké děti máte vy, ostatní přispívatelky, ale 4leté je v okamžiku,kdy mu je špatně, opravdu malé na to,aby si zvládlo přidržet nočník či jinou mísu!!!!!!!
Mám čtyřletou dceru a dvouletého syna. A o ničem takovém nepolemizuju, to nemá s diskusí co dělat. ![]()
Starší dítě bylo dopoledne nečekaně hospitalizováno. Hlídání pro mimino bylo zajištěno od dvou hodin. Tudíž by šlo o samostatný pobyt čtyřleťáka v nemocnici v délce několika málo hodin. Maminka se rozhodla ho tam nenechat i za tu cenu, že nemá připravené žádné věci s sebou (ani hygienické potřeby, bez nichž se mimochodem dá se střevními problémy těžko existovat) a že zdravé mimino musí vzít s sebou, tudíž si organizačně dost „zavaří“. To rozhodnutí byla její volba, nikdo ji k tomu nenutil…
Sestry povinnost vynášet nočník nemají. Jak už tu zaznělo, tyto věci dělají sanitářky, a to u osob bez doprovodu.
Sestra každopádně mohla být milejší, ochotnější, neodsekávat, chovat se lidštěji, s tím samozřejmě naprosto souhlasím.
No já si tedy také myslela,že pokud jsou rodiče v nemocnoci s dítětem,tak jsou tam spíše kvůli psychické pohodě dítěte a ne proto aby vynášeli nočníky a podobné věci.Je mi jedno,zda to je poviností sestry či sanitářky,mají to prostě zařídit.
Přijde mi to poněkud vyčůrané-pokud tam dítě nikoho nemá,musí to někdo udělat.Pokud tam někoho z rodiny má,už to je povinost rodiče a ne sestry/sanitářky?
V nemocnici jsem byla s dítětem jednou a troufám si tvrdit,že je to jeden z nejhorších zážitků co mám.
Podmínky naprosto nevyhovující a sestry drzé jak opice a chytré,jak by sežraly šalamounovo hovno.
K toaletním potřebám-bylo mi řečeno,že naprosto nic nepotřebuje,vše tam mají,ať dítěti nic nevozím.Pak tam samozřejmě měli prd.Ani ho pomalu neměli do čeho oblíct.První tři dny jsem tam s ním být nemohla-prostě neexistuje.Netuším dodnes proč.
Vyplňovala jsem dotazník co pije za mléko(UM) a podobné informace a stejně mu ho nedávali-Tedy Nutrilon,který pije neměli a nebyli mi schopní říct co mu dávali za mléko do doby,než jsem tam byla s ním.
Jinak záchody na pokojích tam opravdu nemají.Mají jeden záchod na celé oddělení-jak pro maminky tak i pro děti,když jsem nočník odnášela,vzala jsem malého sebou-sestra mě seřvala,že děti nesmí v žádném případě na chodbu co tam s ním dělám.To jsem ho jako měla nechat na pokoji samotného,stejně by si otevřel dveře a odešel
.
Samozřejmě,že jsou i ochotné setřičky,které dělají svou práci podstivě a snaží se opravdu lidem pomoci,ale já mám zkušenost takovou,že taková je na oddělení jen jedna.Nebo žádná.