Chování Mudr. po propuštění z nemocnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2398
9.11.11 13:24

Já se teda zastanu zakladatelky.
Pokud mi dítě zvrací a má průjem a musím akutně nastoupit do nemocnice, asi nebudu hodinu řešit hlídání ml. dítěte (navíc ne vždy je hlídání po ruce) a JEDU!!!!
Taky si nedovedu představit, že bych lítala s miminem pod paží(roční dítě teda ještě mimino je) a hledala záchod,abych nočník vylila.
A už vůbec si nedovedu představit, že bych svou 4letou holčičku nechala sama v nemocnici.
Zda podepsat či nepodepsat revers je druhá věc, ale každá maminka své dítko zná a pokud zakladatelka ví,že její dcera má takovou reakci na nemocnici a doma bude líp (jako že i bylo),tak asi jo. Tohle fakt nemůžu posoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
9.11.11 13:25

Tak ja jsem si myslela,ze jasko mama jdu s ditetem do nemocnice kvuli psychice a ne abych tam delala praci sester :mrgreen:
Jinak budme uprimni,personal v ceskych nemocnicich ma vychovani reznickeho psa,jak ja rikam
Jinak Zakladatelko moc to resis,dite je v poradku a ze tvuj doktor bude blbe koukat,to je normalka,prece nepujde proti jinym lekarum :mrgreen:
Ja myslim,ze jsi v te chvili rozumne posoudila,zda zustat nebo odejit a to je dulezite,ty jsi rodic

• Citovat
  • Upravit
21991
9.11.11 13:27

Lizbeth: toto jsem vygooglila.
Jak probíhá spolupráce rodičů a personálu
Rodiče se většinou o své dítě v nemocnici starají stejně jako doma – přebalují je, krmí, věnují se mu. Zdravotní sestry a lékaři zajišťují odbornou péči, případně s rodiči spolupracují. I v tomto směru se však zvyklosti v jednotlivých zařízeních mohou lišit, proto je rozumné se o nemocničním režimu předem informovat.

Nevím, nakolik je to kde právně či jinak podložené - nicméně chápu to tak, že je-li s dítětem přijat rodič, stará se on. Sestry zajišťují odbornou péči. Ostatní péči zajišťují dětem, s nimiž doprovod není. A připadá mi to dost logické.

Zakladatelko: při vší úctě - že máš s sebou roční zdravé dítě, že sis nepřivezla hygienické potřeby, to jsou problémy, které za Tebe sestry prostě nemůžou řešit. V nemocnici jsi s dcerou být nemusela, mohla jsi počkat těch pár hodin, než si tchyně pro malého přijede a mezi tím si všechno nachystat. Podle Tvé profilové fotky to není žádné miminko, které by to bez mámy tři čtyři hodiny nezvládlo. Ty ses rozhodla jinak - ale pak holt musíš nést následky takového rozhodnutí se vším všudy. Ne to svalovat na sestry a jejich neochotu.

Nicméně to jsme Ti samozřejmě dost odbočily od původního dotazu na reakci doktora. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
9.11.11 13:30
danik píše:
Já se teda zastanu zakladatelky.
Pokud mi dítě zvrací a má průjem a musím akutně nastoupit do nemocnice, asi nebudu hodinu řešit hlídání ml. dítěte (navíc ne vždy je hlídání po ruce) a JEDU!!!!
Taky si nedovedu představit, že bych lítala s miminem pod paží(roční dítě teda ještě mimino je) a hledala záchod,abych nočník vylila.
A už vůbec si nedovedu představit, že bych svou 4letou holčičku nechala sama v nemocnici.
Zda podepsat či nepodepsat revers je druhá věc, ale každá maminka své dítko zná a pokud zakladatelka ví,že její dcera má takovou reakci na nemocnici a doma bude líp (jako že i bylo),tak asi jo. Tohle fakt nemůžu posoudit.

samozdřejmě 4 roky to ještě ano ale pochopila jsem z poplaku že je dítko starší mnež 6 let když musí platit doprovod nejsem si jistá jestli to neni až od sedmi ale to bych kecala a taky jsem to pochopila tak že roční dítko tam bylo s nimi celou dobu nemluvim o dnu kdy je přijímali.Mám doma mimino a dvě starší děti a bohužel kdybi musela být jedna z niich v nemocnici tak se musí smířit s tim že už tam s nima být nemůžu kam bych dala mimino a přece tam nebude s námi mezi nemocnejma.Já nevim asi jsem divná nebo co. Doma dělám spoustu věcí jednou rukou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.11.11 13:35

Hm, také jsem prvek rodiče u dítěte pochopila jako pocit bezpečí..nic víc..
Musím říci ,že jsem asi před měsícem ležela na interně na kapačkách a VŠICHNI tam byli velice milí a ochotní..( až na ty informace o propouštění) :mrgreen:
Byla jsem tam nejmladší, většinou jsou tam i ležáci z důchodáků, zatvrzelé počůravající se babičky a jiné expertky a nikdy jsem neslyšela sestru ,že by cokoli odmítla..

A také jsem byla v šoku ,že na wc není toaleták, nevím proč, ale tak nějak předpokládám, že když jdu na záchod, budu se mít čím utřít a protože jsem se tam dopravila nenachystaná ( v noci sanitkou), utírala jsem se zelenými utěrkami na ruce :roll:

Asi je to o tom očekávání a následném zklamání..Příště už zakladatelka bude vědět co a jak a nebude z toho zbytečně rozrušená..

Komentáře o tom, kde kdo měl zůstat sám jsou zbytečné, to si každý rozhodne dle svých děti - já bych tedy dítě do 10ti let nikde samotné nenechala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
9.11.11 13:37

Jenomže zakladatelka píše, že ve dvě hodiny odpoledne jí přijela tchyně… která si poté odvezla mladší zdravé dítě domů.

Jednalo se tedy jen o pár hodin - čtyřleté dítě by je tam už snad bylo schopné přežít, během té doby se daly zajistit chybějící věci pro hospitalizaci a navíc, to mladší zdravé dítě tam nemuselo chytit virózu (o níž zakladatelka píše).

Rozhodnutí je na každém, posuzovat to nikdo nemůžeme - ale za to rozhodnutí musí nést každý taky zodpovědnost. Tedy počítat s tím, že budu na oddělení ve velkém průšvihu a necítit se uražená, že mi sestry nechtějí pomáhat. Nehodnotím samozřejmě jejich chování - i odmítnout se dá slušně, o tom rozhodně nepolemizuji a neomlouvám to.

Příspěvek upraven 09.11.11 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
9.11.11 13:38

Tak ja to napisu naposled
Jsme lidi ,ne hyeny a pokud vidim maminku v takovehle situaci,tak ji pomuzu a nebudu sprosta,ta odpoved sprosta byla,ja vim,ze pro spoustu lidi je tohle prijatelne jednani,ale pro me ne,kdyby se sestricka usmala a rekla nezlobte se prosim,ale nemam cas,urcite by to zakladatelka citila jinak,ale cas zrejme mela,podle toho co tu ctu,takze pokud si vybrala tohle povolani,tak at ho dela poradne a lidsky a pokud se ji to nelibi,tak at jde treba zametat chodnik,to mozna zvladne

• Citovat
  • Upravit
6271
9.11.11 13:41

Tak se taky musím zastat maminky- to, že sestra byla neochotná, za to ona nemůže- a pokud postává na chodbě a pohrává si s mobilem- proč by nemohla pomoct, a ten nočník nevylít? A né vždycky je kam to mladší dítě dát.
Takže za mě sestra na kterou jsi narazila, byla trubka. Ale pedistrovi se nesmíš divit- ty jako matka jsi uznala, že pro Tvé dítě bude lepší když si ho vezmeš domů- to je Tvůj názor.
Lékaři v nemocnici měli jiný- a na čí straně bude stát asi taky lékař? :wink: Tak se nediv, že pak s Tebou nemluvím jak s malovaným vajuškem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.11.11 13:43
BohunkaP píše:

Jenomže zakladatelka píše, že ve dvě hodiny odpoledne jí přijela tchyně… která si poté odvezla mladší zdravé dítě domů.

Jednalo se tedy jen o pár hodin - čtyřleté dítě by je tam už snad bylo schopné přežít, během té doby se daly zajistit chybějící věci pro hospitalizaci a navíc, to mladší zdravé dítě tam nemuselo chytit virózu (o níž zakladatelka píše).

Příspěvek upraven 09.11.11 v 13:38

Hele mě ve školce přírodě odvezli do nemocnice se zarděnkama nebo co..nebyly tam učitelky, nebyli tam rodiče, byla jsem tam sama, zmatená a vystrašená…
Jo přežila jsem, evidentně jsem tady..Ale do smrti si budu pamatovat ten pokoj, injekce a železnou postýlku se šprušlema..Málem jsem se ubrečela k smrti.
Jako laik si myslím ,že tento otřesný zážitek v nemocnici mě poznamenal strašným způsobem..

Nám se to jeví jako banality, ale já vím jak se dítě může cítit někde samo..
Jo přežije to jo, ale.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
9.11.11 13:44

Tak zakladatelko, regulační poplatky s tím nemají asbolutně co dělat ( navíc 250,– + 180,– dneska nejsou žádné peníze, že ne). Že sestra neodnesla nočník, no proč by měla, od toho tam opravdu není, navíc, když sis vydupala pobyt v nemocnici s dítětem, tak jsi nočník měla vynést ty. Nemáš na co si stěžovat.

• Citovat
  • Upravit
2398
9.11.11 13:46

Ještě dodatek…
JÁ MÁM TAKY 4letou dceru a nedovedu si představit, že kdyby se ji chtělo zvracet a „nedejbože“ na ni přišel ve stejném okamžiku i průjem, že by věděla co s tím.
Asi všichni tušíme,kde by to skončilo .. v pyžamku a na posteli. Takže vlastně sestřička by mohla byt ráda,že tam byla maminka a přikládala nočník a hlídala malou.
Nevím,jak velké děti máte vy, ostatní přispívatelky, ale 4leté je v okamžiku,kdy mu je špatně, opravdu malé na to,aby si zvládlo přidržet nočník či jinou mísu!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
9.11.11 13:48

o.k. nečetla jsem poslední stránku, páč už mě to nebavilo, ale zakladatelka se ptala co jako teda měla dělat, když sestra odmítla vynést nočník. Tak tohle bych udělala já v naší nemocnici, takže budu popisovat to, co je tam:
Malé (píšeš roční) dítě bych zavřela do postýlky, dá se zavřít tak že nejde přelézt, starší by musela počkat třeba s pokaděným zadkem (ve 4 letech už počká a neotře si ho do postele), vynesla nočník na WC, tam si nabalila toaleťák, pokud by tam nebyl tak bych použila vlhčené ubrousky bez kterých se s dětmi nehnu, případně papírové kapesníky, tím otřela starší zadek, oblékla a potom vysvobodila mladší z postýlky.
Pokud by mladší nešel nikde odložit, všechno bych to udělala s ním na ruce, nočník, utírání starší, atd. jednou rukou, problém to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulja
9.11.11 13:55

Doktoři jsou obcně při podepsání reversu z oliga, takže vlastně pak už nemusí dělat vůbec nic. Osobně bych o reversu dítěte asi ani neuvažovala. Ale souhlasím do nemocnice jen v nouzi nejvyšší děti jsou dost senzitivní a blbě na ně působí i jiné prostředí natož nemocnice. Správné bylo domluvit si další lékařskou péči u vašeho lékaře, ale pokud vás nechtěli vzhledem k zdravotnímu stavu dítěte pustit z nemocnice domů nedivím se mu, že není nadšený. Držím palce at´se maličká brzo uzdraví.

• Citovat
  • Upravit
21991
9.11.11 13:55
danik píše:
Nevím,jak velké děti máte vy, ostatní přispívatelky, ale 4leté je v okamžiku,kdy mu je špatně, opravdu malé na to,aby si zvládlo přidržet nočník či jinou mísu!!!!!!!

Mám čtyřletou dceru a dvouletého syna. A o ničem takovém nepolemizuju, to nemá s diskusí co dělat. :nevim:

Starší dítě bylo dopoledne nečekaně hospitalizováno. Hlídání pro mimino bylo zajištěno od dvou hodin. Tudíž by šlo o samostatný pobyt čtyřleťáka v nemocnici v délce několika málo hodin. Maminka se rozhodla ho tam nenechat i za tu cenu, že nemá připravené žádné věci s sebou (ani hygienické potřeby, bez nichž se mimochodem dá se střevními problémy těžko existovat) a že zdravé mimino musí vzít s sebou, tudíž si organizačně dost „zavaří“. To rozhodnutí byla její volba, nikdo ji k tomu nenutil…

Sestry povinnost vynášet nočník nemají. Jak už tu zaznělo, tyto věci dělají sanitářky, a to u osob bez doprovodu.

Sestra každopádně mohla být milejší, ochotnější, neodsekávat, chovat se lidštěji, s tím samozřejmě naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
9.11.11 13:58

No já si tedy také myslela,že pokud jsou rodiče v nemocnoci s dítětem,tak jsou tam spíše kvůli psychické pohodě dítěte a ne proto aby vynášeli nočníky a podobné věci.Je mi jedno,zda to je poviností sestry či sanitářky,mají to prostě zařídit.
Přijde mi to poněkud vyčůrané-pokud tam dítě nikoho nemá,musí to někdo udělat.Pokud tam někoho z rodiny má,už to je povinost rodiče a ne sestry/sanitářky?
V nemocnici jsem byla s dítětem jednou a troufám si tvrdit,že je to jeden z nejhorších zážitků co mám.
Podmínky naprosto nevyhovující a sestry drzé jak opice a chytré,jak by sežraly šalamounovo hovno.
K toaletním potřebám-bylo mi řečeno,že naprosto nic nepotřebuje,vše tam mají,ať dítěti nic nevozím.Pak tam samozřejmě měli prd.Ani ho pomalu neměli do čeho oblíct.První tři dny jsem tam s ním být nemohla-prostě neexistuje.Netuším dodnes proč.
Vyplňovala jsem dotazník co pije za mléko(UM) a podobné informace a stejně mu ho nedávali-Tedy Nutrilon,který pije neměli a nebyli mi schopní říct co mu dávali za mléko do doby,než jsem tam byla s ním.
Jinak záchody na pokojích tam opravdu nemají.Mají jeden záchod na celé oddělení-jak pro maminky tak i pro děti,když jsem nočník odnášela,vzala jsem malého sebou-sestra mě seřvala,že děti nesmí v žádném případě na chodbu co tam s ním dělám.To jsem ho jako měla nechat na pokoji samotného,stejně by si otevřel dveře a odešel :nevim: .
Samozřejmě,že jsou i ochotné setřičky,které dělají svou práci podstivě a snaží se opravdu lidem pomoci,ale já mám zkušenost takovou,že taková je na oddělení jen jedna.Nebo žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí