Chování tříleťáka - zavěšuje věci a má záchvaty vzteku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7346
11.1.17 20:08
@Anonymní píše:
Super nápad s tím vyčleněným místem na zavěšování!! Dík za tip. No syn si prošel fází stavění komínů, poté stavění řad ze všeho možného a teď to zavěšování všeho možného a k tomu ten perfecionismus. Navíc ho baví čísla a vše počítat (umí teda jen do 10). No snad se z toho časem nevyklube nějaký ten Asperger… :-( Ale teda je velmi mazlivý a přítulný, to by jako autista nebyl, ne?

Teď mám aspíka ve školce…dotykový není. Ze začátku nesnesl žádný dotek, teď po dvou letech se nechá pohladit (vlásky, záda) a neucukne. Úspěch!!! Ale zase nikdy nic nestavěl, neřadil, nesrovnával… :nevim:
Kdysi jsem měla Aspíka, který se klidně mazlil, nechal hladit. Taky nic neřadil, nesrovnával, ale miloval matematiku, encyklopedie a kontakt s dospělými. Děti ho nezajímaly. Tady byl úspěch začlenění do kolektivu a že si začal hrát s dětmi. Můj třetí Aspík v životě miloval myši…všude je maloval. Neměl rád změny, náhlé akce, věci které nemohl ovlivnit, sportovní hry, hemžení dětí…
Každý byl jiný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
11.1.17 20:16
@Anonymní píše:
Holky díky moc za uklidnění!! Jo sklon k perfekcionismu to má, už od mala se rozčiluje když se mu něco nedaří tak přesně jak by to chtěl. A teď k tomu ještě říká že „to musí být tak“. No tak snad z toho vyroste. Fakt už jsem se bála, že má nějakou úchylku, ale dost jste mě uklidnily. :-)

hele ten muj syn je dost podobný mám pocit…take jsem si říkala že má uchylku, autismus atd.. ale učitelky ve školce mi řekli že určitě ne…že má děti moc rád, i dospělý a velmi dobře se začlenuje..ale je perfekcionista.. když si při obědě ukápne kapku na kalhoty tak šílená scéna, když ve vláčku na baterku dojde baterka, tak vyvádí uplně nepřiměřeně situaci, když maluje a přetahne omalovánku - tak třeba ty omalovánky roztrhá vzteky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
11.1.17 20:21
@Anonymní píše:
No právě to mě taky napadlo, proto jsem založila tu diskuzi, ale ostatní mě celkem uklidnily.. No uvidím jak se bude vyvíjet dál.

Hele u nás ted vede „hra na schovku“ pořád ho musíme hledat (furt dokola) a když ho najdem moc brzo tak strašně vyvádí… musíme říkat přesně věty ktere on chce „kde je ten náš kluk?“ „asi šel k babičce nebo do cirkusu?“ a když třeba řeknu misto do cirkusu - do kina tak začne strašně vyvádět a řvát že neeee že musím říct v cirkusu… :roll: to už trvá pár mesiců… a ted si představ nedavno jsem pro něj přišla do školky a syn nikde… a učitelka stojí uprostřed místnosti a říka… KDE JE TEN TOMÁŠEK, ŽE BY ŠEL DO CIRKUSU? " :mrgreen: TY KRÁSO :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
11.1.17 20:29

@axelina Nechci ti brát iluze, ale učitelka není kompetentní k rozpoznání PAS…aspergerů je mnoho, co kus, to originál. Tím neříkám, že tvé dítě je PAS, vůbec ne…ale jsou i společenští aspíci…Tady jedině odborné vyšetření (APLA, Motol)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31439
11.1.17 20:56

Anonymni, @SIMONA1234 dobre pise, ze mazlivost urcite neznamena, ze nemuze mit dite PAS. Ale tak z toho co uvadis, mi Tvuj syn prijde neobvykly, ale ne uplne na diagnozu. Pro klid duse ho muzes nechat vysetrit, ja to zatim neudelala, dceri je uz 4,5… vyviji se, meni, vcera to bylo tohle, dneska tamto. My mame doma celkove veselo, ale to by bylo na dlouhe psani :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
11.1.17 22:00

@SIMONA1234 a tam se mužu taky objednat sama?? protože ptala jsem se i naší detske lekařky a ona na mě koukala taky jak na magora… že syn je uplně normální, ve školce obě učitelky ho mají rády že je šikovný snaživý… takže jako doporučení od nikoho určitě nedostanu.. v čem spočíva to vyšetření? ted jsem četla že ten syndrom má jen 1 dítě z 1000…to je celkem málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
12.1.17 01:41

Ja nevim, dcera si take zavesuje hracky. Jako ne takto extremne, ale dela to.
Ted co byl stromecek, tak sundavala ozdoby a vesela je vsude mozne nebo je prichytavala magnety na lednici.
V kuchyni jsem ji dala na skrinky hacky, kam si muze veset svoje nezbytnosti.
Momentalne vedou tasticky, do kterych si da ruzne poklady a ty si potom vesi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.1.17 16:25
@axelina píše:
@SIMONA1234 a tam se mužu taky objednat sama?? protože ptala jsem se i naší detske lekařky a ona na mě koukala taky jak na magora… že syn je uplně normální, ve školce obě učitelky ho mají rády že je šikovný snaživý… takže jako doporučení od nikoho určitě nedostanu.. v čem spočíva to vyšetření? ted jsem četla že ten syndrom má jen 1 dítě z 1000…to je celkem málo…

Můžeš…do Aply je to teda na dlouho, Motol je rychlejší-ale ne každý k němu má důvěru. Prostě Apla je Apla. :nevim: Můeš ale vyzkoušet i Specku-Klíč, taky ti dítě proklepnou, poradí a případně odkážou do Aply na vyšetření.
http://www.klic-centrum.cz/ Případně by to měli poznat v každé PPP. A pokud vysloví podezření, odkážou tě dál. Pediatr je jistě odborník, o tom žádná…ale dítě netestuje, vidí ho pár minut…nemusí vše odhalit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
12.1.17 18:56

@SIMONA1234 ahoj tak jsem to všechno studovala… no myslím že snad mužu být v klidu..muj syn z tech asi 8 hlavních příznaku má asi jen 2 a to hlavně teda ty neadekvatni reakce kvuli maličkostem a pak ritualy…taky píšou že to má snad 1 dítě z 1000…no tak to je dost málá pravděpodobnost… ještě počkám…ted je celý den ve školce pak má sport a zda se mi že takhle funguje docela dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.1.17 19:30

@axelina Pozoruj…ta šance, že je Aspík je minimální, neboj. Ale je fajn mít oči otevřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí