Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Sama s tim zkusenosti nemam, ma tchyne strasila ze to videla u synovce (tezko posoudit, uz je mu osm) a pry ze to mel proto, ze mu svagrova nedavala boticky pevne okolo kotniku. Dneska chodi uplne normalne. Asi bych se objednala k fyzioterapeutovi/na rehabilitace ![]()
Příspěvek upraven 26.10.18 v 16:05
@tininas píše:
Ahoj.A doktor/ka na tříleté prohlídce řekl/a co?
Precti si to znova a pomalu ![]()
Zazila jsem pár dětí co chodili po špičkách a mělo to souvislosti s poruchou ADHD. Ale určitě muže být víc příčin
Neměl by byt na špičkách většinu času. Pokud je, nasadila bych boty s pevným kotníkem, a to i papuče.
My to začali řešit v pěti letech, kdy nějakou dobu chodila po špičkách. Šli jsme na dětský, dala žádanku na ortopedii, ortoped na rehabilitace a cvičení doma. U nás se jedná o plochou nohu, vbočené kotníky, nohy do x a dle rehabilitační jí ta špatná chůze šla už do zad. Takže máme domací cvičení a ortopedické vložky kde je to možné. Nechodit bosy po tvrdém povrchu, jen po trávě, kamínkách..Ortopedické vložky nosila od velikosti 27, teď má 33, nikdy jsme nekupovali bačkory jen ty placky a stejně…Takže řešte co nejdřív ať je to cokoli, samo to nepřejde.
Dcera taky nedošlapovala na patu a to hlavně venku.Naštěsti se vše srovnalo samo…
@janny079 ahoj,moje dcera již navštěvuje fyzioterapeutku a cvičí.
Taktéž mi chodila po špičkách,hlavně na levé nožičce.Zjistila ji,že má volné klouby…jo a jsou ji 3 roky
Holky, moc dekuju. Jdem na kontrolu cca za sest tydnu a urcite to s ni chci probrat. Snad se nejedna o adhd ani autismus, jak pisete. Zadne jine priznaky nema. Ale verim, ze potrebuje neco, co mu pomuze, aby mu to v hlave docvaklo. Obcas mi rika, ze ho boli zada, tak prave mam strach, aby uz to s tim nesouviselo a chci to zacit resit…
Obe moje deti chodily ve 3 letech po spickach, s nikym jsem to neresila, preslo je to samo a jsou uplne normalni.
Jen jsem je porad napominala, aby nechdily po spickach. Proste je to přešlo. ![]()