Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahoj holky, mela jsem chripku ale uz je to o.k. jenze to asi chytnul malej
celou dobu byl v pohode, ale vcera kdyz jsme meli jet na ockovani mi doktorka rekla ze dychani ma cisty v krku taky nic nema ale ze ma teplotu (merila ho sestra, ale doma teplotu nemel a zatim teda ani nema )a poslala nas do lekarny pro par leku (jeste jsem zapomela rict, ze ma rymu a kasel
) rano se mi vzdy rozkasle tak ze mi vyzvraci jidlo ale pak pres den a noc to jde, ALE od vikendu ma takovy cerveny tvaricky a porad si rve prsty do pusy a plive dudlaka, tak me spis prijde ze mu rostou zuby
ale nevim jestli treba i ten kasel a ryma muzou byt k tomu? no a otom jak je protivnej ani nemluvim, jen rve a chce nosit
od vcera mi ani moc neji, coz u nej je hodne divny. jeste jsem chtela rict ze doktorka kdyz mu koukala do krku tak rekla ze zuby zatim nema, ale zas tak ho nezkoumala a hlavne malej si nenecha kouknout na spodnu dasnicku, porad mi tam strka jazyk a kdyz chci pouzit trochu nasily tak zacne hrozne bulet takze ho na konec necham byt
uz jsem hotova, zada oddelany, hlava bolava a malej porad jen buli a buli. ted jsem pritahla do bytu kocarek tak jezdime po byte tak je chvilku klid a moje zada si odpocinou
jo a v noci taky porad knoural
No já bych se ani nedivila že jsou to ty zuby,malá nám dělala to samé.Pak začala pokašlávat tak jsem volala doktorce a ta mi řekla že to může být i těma zoubkama,ale projistotu jsem jí vzala at se na ní podívá a byla v pořádku.
Jo a to stím jídlem jsme měli stejné,taky mi z ničeho nic málo jedla,ale za dva dny to bylo v pohodě,kašel nikde a malá jedla jako dřív ![]()
No jo taky s tím teď bojujeme,kolik je malýmu?Barče se prořízl první zoubek ve třech měsících,taky byla protivná,ale nedá se to vůbec srovnat s tím co máme poslední týden,typla bych to na chřipku,když si představim jak to se.. mě,co pak takový chudinky mrňavý
Jinak malý dělalo dobře,když jsem jí prstem přejížděla přes dásničku,když jí lezl zoubek,to byl chvíli klid,takže jsem podle toho věděla že je to od zubů
Doufám že ta pitomá epidemie už brzy skončí ![]()
Určitě to může být zubama, ikdyž ještě nejsou na dásničkách vidět, tak ho to může trápit. Ze zubů může mít teplotu, rýmu, kašel (často spojený s tou rýmou, protože mu stéká do krku) a častý je i průjem ze zubů. Ale samozřejmě to může být i nachlazení nebo kombinace obojího, důležité je aby si ho doktorka poslechla, koukla do krku a pokud tam nic nemá, tak bych sice s očkováním počkala, ale žádný léky nedávala, max na ten kašel pokud by hodně trápil - na noc je dobrý sinecod. Nebo kdyby byla horečka přes 38 tak Nurofen (u zoubků lepší než paralen, protože je víc i na bolest), rýmu odsávat pokud je jí hodně a zvlhčovat sliznici Sterimarem nebo Vincentkou, jinak počkat. A na zoubky je výborná mastička Mundisal gel, namaže se na bolavé dásničky a uleví od bolesti, dávali jsme hlavně před spaním. Ale jinak bych pár dní počkala.
Ahojky,myslim,ze zoubky to byt muzou,mame to ted podobne jen s tim rozdilem,ze ja ji nenosim,vzdy se urve ke spanku a pak se probudi v lepsi nalade
,jen by me zajimalo,jestli pri rustu zoubku muze dite i hubnout je plne kojena a misto aby vaha sla nahoru jde dolu
za 3 tydny pribrala pres 300g a ted zase ubrala skoro 200 g
,druhe dite mi ribira 15g denne,takze slabe mlicko asi nemam
. Dekuji za rady a zakladatelce se omlouvam ![]()
Jinak teď jsme měli taky chřipku, nejdřív já pak to chytil Davídek. Měl horečky ke 40, byl celej červenej, plakal a jak hadrová panenka, skoro celý den prospal a první dva dny byl jen na UM, protože nic jiného jsem do něj nedostala jak byl z toho úplně hotovej, takže to pak poznáš že už to není zoubkama, bylo to hrozný chudáček:-(.
no on teploty nema, dnes mu je presne 5 mesicu
takze na zoubky treba cas ma, mi odsavame a na kasel davame hedelix (na doporuceni Mudry.) a kapicky mame ten libenar a na noc olynth (taky na doporuceni Mudry.) a za jak dlouho se zoubky proriznou? jestli to teda zoubky jsou
Nechci te strasit my zoubky oplakavane uz 3. tyden a venku mame asi milimetr zoubku
. Je to ruzne,nekdo ma zoubek venku pres noc a nekomu leze 2 mesice ![]()
joanee píše:
Nechci te strasit my zoubky oplakavane uz 3. tyden a venku mame asi milimetr zoubku. Je to ruzne,nekdo ma zoubek venku pres noc a nekomu leze 2 mesice
ježiši marja
jako ze ho budu tahat 3tejdny na ruce
nebo vozit kocarem po byte, si tu vyjedu cesticky v plovoučce
no budu radsi kdyz to budou zuby nez ta pitoma chripka
market.s.87 píše:joanee píše:ježiši marja
Nechci te strasit my zoubky oplakavane uz 3. tyden a venku mame asi milimetr zoubku. Je to ruzne,nekdo ma zoubek venku pres noc a nekomu leze 2 mesice
Ja se uklidnuji,tim,ze ty zuby stejne jednou musi ven ![]()
Zkus ho nejak zabavit,treba hrazdickou… abys ho nemusela porad nosit,dovedu si to predstavit
Jinak jezdeni kocarem po byte zavidim,ja bych se tady z nasim nepohla ![]()
Musime to prezit
![]()
A někdy se může stát i to, že zoubky bolí, pak to přejde a vylezou třeba až za 2 měsíce. To je opravdu různé, ale většinou když má dítě nateklé dásničky a jsou ty zoubky přes dásničky vidět a opravdu třeba intenzivně brečí, má teploty a pod, tak jsou většinou za 3 dny venku, ale je to opravdu hodně individuální. Jinak jestli můžu poradit, pokud nemá fakt velkou hustou rýmu, tak kapky typu libenar, nasivin, olynth nedávejte a zvlhčujte jenom sterimarem (nebo vincentkou, sterimar je sice lepší ale zase dražší), ty kapky ač jsou dělané pro malé děti tak dráždí sliznici, proto se také nemají používat déle než týden. Sliznice je pak náchylnější a děti trpí na rýmu častěji, někdy se kvůli tomu rýma táhne zbytečně dlouho. My používáme vždycky nejdříve Sterimar a většinou je za pár dní po rýmě, můžeš ho dávat často, uvolní nos a zvlhčí sliznici aniž by ji dráždil. Jen jednou měl Davídek tak hroznou rýmu, že už jsme museli dát Nasivin (3× denně) ale jenom dva dny, pak už zase jen Sterimar a bylo po rýmě. No a hlavně odsávat.
peta h píše:
A někdy se může stát i to, že zoubky bolí, pak to přejde a vylezou třeba až za 2 měsíce. To je opravdu různé, ale většinou když má dítě nateklé dásničky a jsou ty zoubky přes dásničky vidět a opravdu třeba intenzivně brečí, má teploty a pod, tak jsou většinou za 3 dny venku, ale je to opravdu hodně individuální. Jinak jestli můžu poradit, pokud nemá fakt velkou hustou rýmu, tak kapky typu libenar, nasivin, olynth nedávejte a zvlhčujte jenom sterimarem (nebo vincentkou, sterimar je sice lepší ale zase dražší), ty kapky ač jsou dělané pro malé děti tak dráždí sliznici, proto se také nemají používat déle než týden. Sliznice je pak náchylnější a děti trpí na rýmu častěji, někdy se kvůli tomu rýma táhne zbytečně dlouho. My používáme vždycky nejdříve Sterimar a většinou je za pár dní po rýmě, můžeš ho dávat často, uvolní nos a zvlhčí sliznici aniž by ji dráždil. Jen jednou měl Davídek tak hroznou rýmu, že už jsme museli dát Nasivin (3× denně) ale jenom dva dny, pak už zase jen Sterimar a bylo po rýmě. No a hlavně odsávat.
dekuji za radu, uricte si ten Sterimar poridim do lekarnicky ale ted mi nezbyva nic jineho nez pouzivat to co jsem koupila na doporuceni Mudry. vcera. bydlim totiz na vesnici a do mesta to mam cca hodku autem a auto mam v servisu
a pritel se vrati az na vikend takze mi ted nezbyva nic jineho nez pouzit co doma mam, ale urcite hned jak se dostanu do lekarny si ten Sterimar koupim, dekuji za tip ![]()
joanee píše:market.s.87 píše:Ja se uklidnuji,tim,ze ty zuby stejne jednou musi venjoanee píše:ježiši marja
Zkus ho nejak zabavit,treba hrazdickou… abys ho nemusela porad nosit,dovedu si to predstavitJinak jezdeni kocarem po byte zavidim,ja bych se tady z nasim nepohla
Musime to prezit![]()
jo tak s hrazdickou se mam jit vycpat
nejde ho zabavit, zkousela jsem snad uz vse, ale jak neni na ruce nebo nejdezdime s kocarem tak breci
no jak rikas musime to vydrzet
ted uz asi hodku spinka v kocarku tak uzivam to ticho
a mozna bych se mohla i nasnidat ![]()
market.s.87 píše:joanee píše:jo tak s hrazdickou se mam jit vycpatmarket.s.87 píše:Ja se uklidnuji,tim,ze ty zuby stejne jednou musi venjoanee píše:ježiši marja
Zkus ho nejak zabavit,treba hrazdickou… abys ho nemusela porad nosit,dovedu si to predstavitJinak jezdeni kocarem po byte zavidim,ja bych se tady z nasim nepohla
Musime to prezit![]()
nejde ho zabavit, zkousela jsem snad uz vse, ale jak neni na ruce nebo nejdezdime s kocarem tak breci
no jak rikas musime to vydrzet
ted uz asi hodku spinka v kocarku tak uzivam to ticho
a mozna bych se mohla i nasnidat