Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Buba mara u nás to samé. Strihala mne na kluka jeste na druhem stupni, než jsem byla schopna říct ne. A teď? Zase pravý opak - mam dva kluky a kdykoli je ostriham, tak moje matka řve, proč jim to nenechám narůst, ze by jim to slušelo. Takže člověk se fakt rodině nezavdeci ![]()
Zakladatelko já bych tam udělala peknej čurbes - ne kvůli stříhání, ale ze si dovolí sáhnout na moje dítě bez dovolení a pokusit se ho upravit dle svého. Neskutecna drzost ![]()
@Tichošlápek píše:
@Buba mara u nás to samé. Strihala mne na kluka jeste na druhem stupni, než jsem byla schopna říct ne. A teď? Zase pravý opak - mam dva kluky a kdykoli je ostriham, tak moje matka řve, proč jim to nenechám narůst, ze by jim to slušelo. Takže člověk se fakt rodině nezavdeciZakladatelko já bych tam udělala peknej čurbes - ne kvůli stříhání, ale ze si dovolí sáhnout na moje dítě bez dovolení a pokusit se ho upravit dle svého. Neskutecna drzost
Jela po roce 2000 móda krátkých vlasů a rozcuchu. Do kamardky síla její babička aby se nechala ostříhat, že vypadá tak a onak a bubu. Kamradka se naštvala a nechala se střihnou na krátko. Babku málem pepka klepala. Pak ji několik měsíců prudila s tím že se ostříhala a vypadá tak strašné a co si budou lidi myslet atd. Nechápu co s tím stříháním má starší generace za problém
![]()
@terien píše:
To aby maminka začala šetřit na terapieněkteré jste tu fakt totálně švihlé.
Když jsou všichni kolem tebe švihlí a ty jediná rozumná a spravedlivá, možná je čas se zamyslet ![]()
@PaníBovaryová píše:áááu, také jsem to měla, ovšem na vlastní žádost
Strih na hribek = devadesatkove zlo
@Anonymní píše:
Co je tohle za dementní zvyk?Mě máma stříhala na blbečka do 14 let, až jsem se nenechala, její teorie, že to musí být vysťříhaný kolem uší, vzadu po krk a ofina podle hrnce
Ostříhala takhle v roce a půl dceru, která má po manželovi hustý vlnitý vlasy, takže je jasný, jak vypadala
Brutálně jsem se s ní pohádala a dceru vidí jen v mojí přítomnosti, ona nechápe, co řeším, přece ji ostříhala správně
To jsou ty zažitý účesy z komunismu ![]()
U nás byl střih na Jágra snad do druhé nebo třetí třídy. Ten jeho koberec mám já i sestra na tradiční fotce prvňáků v první třídě. Děs, běs, šílenost.
@Kelsey píše:
U nás byl střih na Jágra snad do druhé nebo třetí třídy. Ten jeho koberec mám já i sestra na tradiční fotce prvňáků v první třídě. Děs, běs, šílenost.
To nosily i holky?
@Kelsey píše:Říká se tomu mullet
@terien píše:
Sice bych taky řádila, ale trauma?
Storka může být sice fiktivní, čtu teprve první stránku, ale existují také traumata s malým t. Když jsi ani ne dvouleté dítě, drží tě pevně, nevím nakolik známý člověk, druhý na tebe jde s nůžkami a ještě tě u toho tahají za vlasy… Traumata mohou způsobit i naprosto mikroskopické momenty v životě každého jednotlivce. Záleží na mnoha faktorech a okolnostech. Podstatnou roli v tom sehrává vnímavost toho, komu se příkoří děje.
@malákráličice píše:
To nosily i holky?
Nevím, jestli i jiné. Ale náš otec je velký celoživotní hokejový fanda. Takže se stříhal na Jardu a nás podle sebe a jeho taky.
@xantypa80 píše: Říká se tomu mulletBusiness at the front, party at the back
Zní to takhle sice hezky psané
. Ale je to prostě příšerný koberec. A na našich hustých, vlněných vlasech. Jak taková ta plstnatá vlna
.
@Anonymní píše:
Nosí sponky, gumičky, takže jí nic do očí neleze. Diskuzi jsem prostě ukončila s tím, že my ji stříhat nechceme. Opravdu při každé návštěvě tohle téma vytáhnou. Dnes to přehnali.
Jestli nejsi fikce, tak ti fandím. Dcera měla dlouhé vlasy s lokýnkami až do tří let věku, kdy jsem ji ostříhala poprvé sama. Měla po mně husté a kvalitní vlasy už jako malá. Pletla jsem jí cop z vlasů, které by jí jinak lezly do obličeje. Zbytek mívala rozpuštěný.
@terien píše:
To aby maminka začala šetřit na terapieněkteré jste tu fakt totálně švihlé.
Hele, já mám těžké PTSD a stojím si za tím, že dítě zakladatelky trauma klidně mít může.
@Jemako píše:
Je to mozny. Me babicka kdysi cesala na ples.. Zapletly se ji vlasy do hrebinku a tak je ustrihla.. Je to na boku u cela a dodnes mi nedorostli.. Nastesti mam jiny uces takze to neni videt.
Moji mámě taky nerostou na boku vlasy.. Jak kdyby ji kadeřnice prestrihla nakej růst, jako neivm, jestli je to možný
ale fakt ne a ne to dorůst..nová kadeřnice je z toho nešťastná
Deb*lní účesy to je věčné téma ![]()
Co s tím lidé mají netuším. Máma mě střihala na klučičí krátký účes
Sestru brali dokonce na ježka, děs běs.