Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malákráličice píše:
To nosily i holky?
Nektere to nosily ještě nedavno a v tom melir. Spousta kadernic ma totiz utkvelou predstavu, ze kdyz postupne prostriha vrch hlavy, doda vlasum objem.
@Buba mara píše:
Holky já nevím, ale to je snad diagnóza. Moje mamka, už když já jsem byla dítě, tak pořád: " Udělej si něco s těma vlasama, vypadáš jak když prolezeš roštím. Učeš si to, máš, (ona tomu říká) chrouny." Jediný účes z dlouhých vlasů, který byl přípustný, byl culík. Totéž se opakovalo u mojí dcery a teď u pravnuka to moc nejde, ale aspoň pořád slyšíme, že už to potřebuje ostřihat, ofina do očí, jako holka, atd. Pořád s tím prudí, no už ji asi nepředěláme. Ale aby brala nůžky, to už je vrchol. Některé děti to špatně snáší i u holiče a řvou. A u tvojí holčičky by to byla věčná škoda, takové vlásky stříhat. Chudák ta neteřinka, tu teda oškubali, ještě že to doroste.
Tak podle fotky to dítě nemělo vlasy nic moc ani předtím, dost možná to i bylo horší, pár chlupů (občas takové holčičky vídám, jak mají jemné vlasy, tak to v delší délce fakt není pěkné) - možná teda stříhaly kvůli zahuštění (stará škola tomu věří).
Ale teda psycho, že chtěly stříhat i tu druhou, když má zcela normální vlasy, asi i hrubší/silnější, protože nejsou tak blond jak u toho prvního dítěte, nýbrž klasický myší odstín, tam fakt nebyl důvod… Jinak teda storka jak z Mrazíka. ![]()
@Fee-bee píše:
Nějak jsem nepochopila tu závist. Kdo komu co podle tebe závidí?
Záviděj, protože má holčička krásné vlasy a sluší jí. Svojí si opižlaly a chtějí, aby ta druhá byla taky „ošklivější“. Co je na tom nepochopitelného. Ty ženský jsou nány bez sebevědomí a svědomí.
@Anonymní píše:
@Atisia
Přikládám tedy foto neteře, kterou ostříhali a foto mé dcery. Vlasy má dcera delší ale lepší foto nemám.
Vůbec jí je nenech stříhat, pokud nebude chtít sama, má je krásné!
![]()
Braň ji zuby nehty. Jak já už jako dítě nenáviděla, že mě pořád doma stříhali na krátko, protože se mi vlasy vlnily a taky jela teorie, že tím zhoustnou! A ještě víc mě potom vytáčelo, když sestře tohle nedělali, a pak komentovali na základce, jaké ona má krásné dlouhé vlasy a že takové já neměla. No ještě abych je měla, když mi rostou pomalu a ještě mi to vždy hned ustříhli. ![]()
Jak to dopadlo? Ty lidi musí bejt nějaký případi ne? Moje máma měla na malou taky pár připomínek, abysme jí dali ostříhat, že to je jednodušší. Ona mě jakou malou pořád dávala stříhat na kluka a byl to děs. Chci, aby moje holčička vypadala jako holčička a má krásný vlasy. Ale teda myslím, že v životě by jí nenapadlo vzít nůžky a ostříhat jí za našema zádama a časem už jí to přešlo a nijak to nekomentuje. Chudák to dítě na fotce č.1. Radši si dceru pořádně hlídej a navíc nějak nechápu co má s tebou a tvým dítětem společnýho tchýně tvojí sestry. Pěkně bych je seřvala.
@krecik.dzungarsky píše:
Hele, já mám těžké PTSD a stojím si za tím, že dítě zakladatelky trauma klidně mít může.
Tak se zase uklidníme. Těžké PTSD určitě nemáš z toho, že si tě někdo posadil na klín a chtěl ti ustřihnout pár vlasů. Co třeba takové očkování, zubař,… to bysme to mohli zabalit všichni. Se nedivím, že se dneska děti hroutí absolutně ze všeho, když se z tohohle udělá trauma ![]()
@Kelsey píše:
Zní to takhle sice hezky psané. Ale je to prostě příšerný koberec. A na našich hustých, vlněných vlasech. Jak taková ta plstnatá vlna
.
Tak to s Tebou soucitim. Taky mám husté vlnité vlasy, tak vím, jak je těžké najít slušivý účes. A mullet to fakt nebude ![]()
Moje matka, to je také případ, ráno jsem s ní mluvila a naprosto s nima souhlasí. Vzpomněla jsem si, že jsem jí před porodem přivezla na dva dny syna, manžel musel do práce a já se otevírala. Syna mi ostříhala a o víkendu jsme se měli jít fotit.
Syn má husté pevné vlasy a vypadal hrozně.
Já v dětství byla také stříhána podle hrnce a na fotce z první třídy jsem v hnědé kostkované košili a na hlavě mám takový hřib, že mi nejsou vidět naušnice. Prostě moje rodina je posedlá stříháním. Ještě vám dám fotku, co mi mamka poslala, jak si spolu se synem užívají nakupování a já byla v nemocnici vzteky bez sebe. Vůbec nechápala proč.
@Anonymní píše:
Moje matka, to je také případ, ráno jsem s ní mluvila a naprosto s nima souhlasí. Vzpomněla jsem si, že jsem jí před porodem přivezla na dva dny syna, manžel musel do práce a já se otevírala. Syna mi ostříhala a o víkendu jsme se měli jít fotit.Syn má husté pevné vlasy a vypadal hrozně.
Já v dětství byla také stříhána podle hrnce a na fotce z první třídy jsem v hnědé kostkované košili a na hlavě mám takový hřib, že mi nejsou vidět naušnice. Prostě moje rodina je posedlá stříháním. Ještě vám dám fotku, co mi mamka poslala, jak si spolu se synem užívají nakupování a já byla v nemocnici vzteky bez sebe. Vůbec nechápala proč.
Ta ofinka ![]()
Zas u kluků je výhoda, ze to rychle doroste, focení bych teda ale v te době nepodnikala ![]()
Chápu nevoli maminky, ale proč ze závisti? Příbuzni ti závidi vlasatou dceru a nebo dceři závidí vlasy?
Moje jedna babi ( matka mého otce) V mém ranném dětství měla také obsesi stříháním
Jak já toužila po kuličkách, sponeckach. myslím, že byla bytostně přesvědčena že mi tím zhoustnou a zkvalitní. Takto mě odchytavala až do 3. Třídy. Pak už jsem měla dostatečnou vnitřní sílu abych se ohradila. Nebo možná má uznala, že už by byla fajn aby si mě nepletli s klukem.
@Tichošlápek
Focení stálo za to. Už jsem mu to tak nechala a po umytí a na sluníčku měl krásnej nazrzlej hřib. Po porodu jsem ho hned nechala ostříhat. ![]()
@Anonymní píše:
Moje matka, to je také případ, ráno jsem s ní mluvila a naprosto s nima souhlasí. Vzpomněla jsem si, že jsem jí před porodem přivezla na dva dny syna, manžel musel do práce a já se otevírala. Syna mi ostříhala a o víkendu jsme se měli jít fotit.Syn má husté pevné vlasy a vypadal hrozně.
Máš fakt divnou rodinu
kluka bych poslala k poradny kadernici, tohle se dalo opravit, to je ještě dobrý
nemá to tak kratky.
Ja mam dokonce dlouhovlasyho kluka, od malinka mel Prstýnky, takže vlásky i ve dvou letech byly krátký, tak nebyl důvod stříhat, teď je mu 6 a vezmu mu vždycky jen konečky aby to neměl fakt dlouhy jak holka a ofinu, rozhodl si o tom sám, že je chce mít dlouhý a stříhat je nechce, prstýnky uz teda nemá, ale každej naopak rikal jak má ty vlasy hezký a nestrihat všichni jsou na to zvyklý, i učitelka ve školce rikala, ze to k němu patří a uz by to nebyl on
no a z mojí rodiny teda nikdy nikoho nenapadlo vzít na nej nůžky a to je to kluk
ani snad žádný narážky na nej nikdy neměli ![]()
Já hlavně považuju vlásky za důležité a je to něco, o čem by měli u úplně malého dítěte rozhodovat jeho rodiče, jako starší si dítě rozhodne samo.
Pokud by někdo vlítnul na mě, ať už máma, chlap, jakkoli blízká kámoška, a sápali by se mi přes můj nesouhlas nůžkami do vlasů, udělala bych nezapomenutelnou scénu a v případě jediného opakovaní bych to považovala za legitimní důvod k ukončení kontaktů.
Snad s výjimkou mámy, ale vztah by teda výrazně ochladl.