Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky mi mama ostrihala dceru, sice „jen ofinu“, ale zurila jsem.
Tam byla a je snaha dat mi najevo, ze ona ma vzdy pravdu a ja jsem to dite, co musi poslechnout.
V minulosti tu byl příspěvek kde myslím mamka pisatelky takhle ostrihala chlapečka na kraťounko aby mu v létě nebylo vedro. Mlela o tom dobu, její dcera to opakovaně zamítala, že mu teplo není, chlapec chce delší vlásky a ze stříhat nebudou. No jednou ho stejně ostrihala. Pisatelka ji tedy za pár dní ostrihala dlouhosrsteho soutěžního psa. Aby mu nebylo vedro! ![]()
@K. Rocánková píše:
V minulosti tu byl příspěvek kde myslím mamka pisatelky takhle ostrihala chlapečka na kraťounko aby mu v létě nebylo vedro. Mlela o tom dobu, její dcera to opakovaně zamítala, že mu teplo není, chlapec chce delší vlásky a ze stříhat nebudou. No jednou ho stejně ostrihala. Pisatelka ji tedy za pár dní ostrihala dlouhosrsteho soutěžního psa. Aby mu nebylo vedro!
Pisatelka je ma krevni skupina ![]()
@K. Rocánková píše:
V minulosti tu byl příspěvek kde myslím mamka pisatelky takhle ostrihala chlapečka na kraťounko aby mu v létě nebylo vedro. Mlela o tom dobu, její dcera to opakovaně zamítala, že mu teplo není, chlapec chce delší vlásky a ze stříhat nebudou. No jednou ho stejně ostrihala. Pisatelka ji tedy za pár dní ostrihala dlouhosrsteho soutěžního psa. Aby mu nebylo vedro!
Hustý
![]()
@Lucie_Sx píše:
Taky mi mama ostrihala dceru, sice „jen ofinu“, ale zurila jsem.Tam byla a je snaha dat mi najevo, ze ona ma vzdy pravdu a ja jsem to dite, co musi poslechnout.
Matka nematka. Slyšela by hodně nelichotivá slova, že víc by si to nedovolila.
@K. Rocánková píše:
Nene
.
tak snad se babka poučila
@Kelsey píše:
Matka nematka. Slyšela by hodně nelichotivá slova, že víc by si to nedovolila.
Slysela. Stejne jednou za cas zkusi nejakou bejkarnu.
Tech historek co mam… ![]()
Mně je strašně líto, že lidi mají takové vztahy, kde si musí bránit svoje dítě i sebe. U nás tohle není a já jsem za to opravdu vděčná.
Mně nechala mamka olepat dceru na kluka, když ji u sebe měla na jediný týden. Vrátila se a já nedokázala říct ani slovo. Měla se zrovna fotit s culíky na reklamní foto.
@Okta píše:
Mně nechala mamka olepat dceru na kluka, když ji u sebe měla na jediný týden. Vrátila se a já nedokázala říct ani slovo. Měla se zrovna fotit s culíky na reklamní foto.
To je strasny… A co ti rekla jako duvod? Kolik bylo dceri? A foceni pak probehlo?
![]()
Já jsem nějak ještě nepochopila tu mánii ohledně stříhání.
Když jsem byla malá tak všechny tetičky babičky… STŘÍHAT!
vždycky mi říkaly, že budu šilhat nebo že, mi vlasy zhoustnou. Ani jedno zaříkávání nefungovalo. Krátká ofina nesrovnala oční vadu a hustota vlasů? Když chci aby vlasy vypadali hustě, nesmím je po koupání učesat. Takže ani stříhání na to nemělo vliv.
Spíš si říkám jestli to není nějaký střípek z dávných časů co se geneticky dědí. Třeba ani nevědí proč je to sejří
![]()
@Temnástranasíly píše: Více
Tvoje se ještě nenarodilo, pokud vím, tak bych počkala s hopem, dokud nepřeskočíš ![]()
@Liberalissima píše: Více
Jsem si jistá, že tohle bude v pořádku. Vidím, jaké jsou naše mámy babičky. A fakt netuším, proč a jak by mělo švihnout sourozencům ![]()
@Temnástranasíly píše: Více
Tak doufám že ti to vyjde, jestli už mají jiná vnoučata a sourozenci vlastní děti, tak je asi slušná šance ![]()
@Liberalissima píše: Více
Někteří děti mají, některé jsou mladé a např nemají ani dlouhodobého chlapa. U tchýně čekám i nadále větší aktivitu u její dcery a jejich děti (naprosto mi to vyhovuje). Jsem introvert, vytvořila jsem si auru - opatrně a do ničeho nekecame.
Nemám rady ve vybavicce - jen to, na co jsem se cíleně zeptala. Nikdo mi nekecal do svatby, nikdo mi nekecá do rekonstrukce bytu
pokud se nezeptám nebudou kecat ani do těch dětí.
A ano obě mámy jsou fajn babičky, vychází vstříc. Zároveň nechávají vychovávat rodiče tak, jak oni sami chtějí.