Chtěli jste vždy dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Asta135
27.2.25 19:31
@Anonymní píše: Více

Mám zcela stejný názor. Děti mám dvě a vyčítám si občas, že je mám. Ne kvůli sobě, ale kvůli nim. Že jsem je přivedla do tohohle světa a do života.

• Citovat
  • Upravit
4279
27.2.25 19:32

Vždy jsem byla přesvědčená, že si děti pořídím, až bude ten pravý muž a situace. Ale nikdy jsem necítila ten pud je mít, žádné tikající hodiny, bylo to spíš rozumové, že děti k životu patří.

Snažení o první dítě odstartoval můj muž, že už teda je vhodná situace. Tak jsem taky začala chtít otěhotněl, byla jsem pilná snažilka, ale pořád to nebyla mateřská láska, spíš strach, jestli se to povede. Láska nastoupila až postupně když byl malý na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10154
27.2.25 19:37

Ne…
A třeba tikající hodiny nechápu dodnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.25 19:37

Ja věděla už od 18 ze děti chci a nakonec sem mela dítě ve 23 letech a byla sem šťastná ale ted si říkám ze jsem mela počkat nebo nemít děti vůbec …cely svět šel do kopru a finančně sem se ze soběstačné ženy s finanční rezervou stala ženou co počítá každou korunu

• Citovat
  • Upravit
37131
27.2.25 19:39

Ne a pred 30 sem mela uz tri :mrgreen: ono to prislo nejak samo a nečekaně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
27.2.25 19:44

Deti jsem chtela vzdy. Postupne jsem dospela k tomu, ze deti mit budu jen s tim spravnym muzem. Toho jsem potkala docela pozde, takze uz jsem se pomalu srovnavala s tim, ze budu bezdetna a najdu si nejake deti na tetickovani.
Ted mam mimino, nedala bych ho za nic na svete, ale uz se docela tesim az budu zase delat i neco jineho, nez maminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.25 19:44

Nechtěla jsem děti, až v 36 letech jsem se rozhodla a na první pokus bylo.

• Citovat
  • Upravit
35786
27.2.25 19:49

Věděla jsem tak od 15, že děti chci. Samozřejmě až bude ta správná doba a vhodný tatínek.
Nejdřív jsem chtěla tři, pak jedno, pak dvě. Takže máme tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
27.2.25 19:49

O budoucnost sveho ditete se zatim nebojim, nicmene uvedomuji si to, ze jsem to ja, kdo ho musi naucit to, co je dulezite, pro spokojeny zivot. A to se, dle meho zase tolik nemeni. Aspon ne v horizontu jedne dvou generaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.25 19:53

Když čtu příspěvky, tak v nich ale zřetelně vidím buď pud, přírodu.
Nebo čistou sobeckost, splnit si přání mít děti.
Málokdo chce děti proto, aby měly šťastný život. Zamýšlel se vůbec nad zodpovědností za jejich život poté, co už tady nebudete.
To je podle mne důvod, proč lidé děti odpovědně nechtějí. Protože nevidí tu budoucnost.

A ono pak třeba jen, když ty děti nejsou zdravé, během života až můžete zjistit, jak strašnou genetiku jste jim předali, tak není horší bolesti pro matku než vyčítání si, do jakýho utrpení přivedla duši dítěte. Že jsem byla fakt pudovej sobec.

• Citovat
  • Upravit
2702
27.2.25 19:58

Tak to je snad samozrejmost, že každý rodič chce pro dítě šťastný život…to se ani nemusí psát.

Samozřejmě, že v životě se stane hodně situaci, kdy šťastné nebude, ale to k životu patří a rodic na to ma dítě připravit, aby umelo přijmout i složitější situace a pomoct mu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.25 20:23

Ne okolo 20 jsem tvrdila že nikdy, po 30 že jedno a to mám, teď mi je 40 a je to akorát

• Citovat
  • Upravit
5017
27.2.25 20:31

Ano. Od dětství jsem chtěla velkou rodinu a mám jí. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3778
27.2.25 20:33

Alespoň není mor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.25 20:43

Já nechápu co všichni máte stou dobou… Žijeme v největším blahobytu co kdy byl :nevim: a to že si někdo udělá dítě pro sebe, tak ano, nedělám si dítě kvůli jeho životu.. on sám o sobě žádnej život nemá nějakej větší smysl.. narodíte se, nějak žijete a pak ende..
:nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí