Chudokrevnost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3241
16.4.12 08:59
@Nicki.Minaj píše:
Testy necháme udělat,na to se domluvíme teď na 3 leté preventivce,jen jsem tam nechtěla letět jen kvůli tomu,když je malej jinak v pořádku.Jen vypadá nezdravě a podle toho,co jsem četla na internetu,tak by to nedostatku železa nasvědčovalo :nevim:

No já si hlavně myslím, že to jídlem nedoženete. Já jsem taky anemická a nikdy mi jíédlo nepomohlo a že jsem na to dbala hodně. Nechtěla jsem v těhu do sebe železo cpát, nakonec jsem ty prášky stejně musela brát, protože strava mi prostě nepomohla :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
16.4.12 09:01
@lulushka píše:
Barvou bych se neřídila, dcera byla anemická a přitom byla červená jak rak :nevim:
Určitě nech nejdřív udělat krevní testy. Pak vám může dr. naordinovat třeba Feronat nebo Aktiferrin, může to ale způsobovat bolení bříška, zácpu nebo průjem…
My máme vyzkoušené toto http://www2.just.cz/…raly_a/k4416 , je to pro děti od 3let, bříško po tom nebolí, zácpa ani průjem se taky nedostaviliJinak je ještě dobrá listová zelenina ;)

Tak ta u nás asi nehrozí,max okurkový nebo mrkvový salát :? Ale od Justu už jsme pár produktů měli a spokojenost,určitě se na to podívám ;) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
16.4.12 09:05
@annamat9 píše:
No já si hlavně myslím, že to jídlem nedoženete. Já jsem taky anemická a nikdy mi jíédlo nepomohlo a že jsem na to dbala hodně. Nechtěla jsem v těhu do sebe železo cpát, nakonec jsem ty prášky stejně musela brát, protože strava mi prostě nepomohla :nevim: :nevim:

Jo,já to v těhu taky brala,i když jak se mi chtělo :oops: A jinak léky ti pomohly? S tou stravou mě to teda mrzí,už mě přestávají bavit i ty reakce z okolí,navíc,když já jsem snědší typ a malý je jak ředitel vápenky a to tak bledý dřív nebýval :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
16.4.12 09:05

nicki - no tak jako sorry že se snažim poradit příště se na to vykašlu :roll: maso většinou nejí děti obecně .....znám spoustu dětí co maso třeba v polívce nejí vůbec ........navíc pokud je chudokrevnej tak jak píše annamat se to jídlem stejně nedožene, já v obou těhotenstvích musela brát železo v tabletách ........

navíc mi přijde scestné dělat závěry jen z pár příznaků, jestli si myslíš že je chudokrevnej tak ho vem v první řadě na krevní testy a pak teprve něco vymejšlej !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7419
16.4.12 09:06

Ahojky,
skvělá je kopřiva - ted ji budeš mít mladou, tak stačí se projít po venku a natrhat - pak z ní klidně udělat špenát, čaj, nebo co tě napadne a malý to bude jíst (obsahuje látky, které pomáhají vstřebat železo). Jinak pokud jí mléčné výrobky, tak železo do těla nedostane - vápník a hořčík blokují vstřebávání železa (najdeš to v příbalovém letáku u aktiferin compositum). Pokud budeš dodávat železo z ovoce a zeleniny, tak je k tomu potřeba dostatek vit. C nebo se v těle nevstřebá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
16.4.12 09:10
@kotě11 píše:
Ahojky,
skvělá je kopřiva - ted ji budeš mít mladou, tak stačí se projít po venku a natrhat - pak z ní klidně udělat špenát, čaj, nebo co tě napadne a malý to bude jíst (obsahuje látky, které pomáhají vstřebat železo). Jinak pokud jí mléčné výrobky, tak železo do těla nedostane - vápník a hořčík blokují vstřebávání železa (najdeš to v příbalovém letáku u aktiferin compositum). Pokud budeš dodávat železo z ovoce a zeleniny, tak je k tomu potřeba dostatek vit. C nebo se v těle nevstřebá.

No tak jogurty,sýry,tvaroh aj. má malý hrozně rád,takže je možné,že tam bude kámen úrazu. Díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
16.4.12 09:12
@Nicki.Minaj píše:
Jo,já to v těhu taky brala,i když jak se mi chtělo :oops: A jinak léky ti pomohly? S tou stravou mě to teda mrzí,už mě přestávají bavit i ty reakce z okolí,navíc,když já jsem snědší typ a malý je jak ředitel vápenky a to tak bledý dřív nebýval :(

Já jsem hodně chudokrevná i normálně. Bez léků jsem nepoužitelná. Unavená, protivná :? Takže léky mi vždy pomohly. Jinak chudekrevnou mám i dcerku bere aktiferin v kapičkách, je to taky bledulka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
16.4.12 09:14

To je dobře, že to chceš u malého řešit první přírodní cestou a ten Narosan borůvkový od Justu určitě doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
16.4.12 09:17

Tak já ho jdu rovnou objednat,snad nám pomůže. Jen nevíte jestli se u něj taky musí omezít mléčné výrobky nebo to platí jen u vstřebávání přímo ze stravy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
16.4.12 09:39
@Nicki.Minaj píše:
Tak já ho jdu rovnou objednat,snad nám pomůže. Jen nevíte jestli se u něj taky musí omezít mléčné výrobky nebo to platí jen u vstřebávání přímo ze stravy? :think:

i z léků :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
16.4.12 09:52
@Nicki.Minaj píše:
Tak já ho jdu rovnou objednat,snad nám pomůže. Jen nevíte jestli se u něj taky musí omezít mléčné výrobky nebo to platí jen u vstřebávání přímo ze stravy? :think:

Je to napsané přímo na té lahvi, už si to moc nepamatuju, ale dcera ml. výrobky normálně jedla/pila. Mám dojem, že jen nějakou dobu před a po podání by ml. výrobky neměl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
16.4.12 10:43

do nějaké samodiagnostiky a samoléčby bych se nepouštěla. odběry na krevní obraz se dají udělat i odběrem z prstu, nemusí se napichovat žíla.
Pokud už by měl tak zjevné příznaky chudokrevnosti, které popoisuješ, tak to jen stravou a přírodními preparáty jen tak nedoženeš, zvlášť pokud máš nejedlíka. Ona chudokrevnost sama o sobě snižuje chuť k jídlu.
Jiank pokud vyměkneš a dáš náhradní jídlo, tak dítě to ví a bude to na tebe zkoušet vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
16.4.12 11:29

Navíc ten narosan borůvkový je i na celkové zlepšení trávení, na afty, na bolesti břicha a při zvracení. .Pro těhotné kde je potřeba zvýšení železa a kyseliny listové, tady je taky vhodný Celkově na posílení organismu, takže tímhle nic nepokazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
17.9.15 22:39

Ahoj maminky, mam rocni holcicku, ktera je jiz 3m. chudokrevna, aktiferin uz nechce, ted mame maltofer, s tim, ze je tedy i zrejme alergik na bilkovinu kravskeho mleka, to jde pry ruku v ruce. Docetla jsem se o boruvkovem. sirupu, ale pise se az od 3roku, nevite zda bych. mohla driv? A zda jste to nejaka podavala ci podavate? dekuju za odpoved :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.9.15 22:49

Myslím, že ano, píšou to tam spíš pro jistotu. Co Floradix? Ten si taky chválí. Já ho malý dávám přes zimu, bývala nejedlík a jsou to i vitamíny a jsou to jen bylinky. http://www.salushaus.cz/…irneni-unavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí