Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Nicki.Minaj píše:
Testy necháme udělat,na to se domluvíme teď na 3 leté preventivce,jen jsem tam nechtěla letět jen kvůli tomu,když je malej jinak v pořádku.Jen vypadá nezdravě a podle toho,co jsem četla na internetu,tak by to nedostatku železa nasvědčovalo
No já si hlavně myslím, že to jídlem nedoženete. Já jsem taky anemická a nikdy mi jíédlo nepomohlo a že jsem na to dbala hodně. Nechtěla jsem v těhu do sebe železo cpát, nakonec jsem ty prášky stejně musela brát, protože strava mi prostě nepomohla
![]()
@lulushka píše:
Barvou bych se neřídila, dcera byla anemická a přitom byla červená jak rak
Určitě nech nejdřív udělat krevní testy. Pak vám může dr. naordinovat třeba Feronat nebo Aktiferrin, může to ale způsobovat bolení bříška, zácpu nebo průjem…
My máme vyzkoušené toto http://www2.just.cz/…raly_a/k4416 , je to pro děti od 3let, bříško po tom nebolí, zácpa ani průjem se taky nedostaviliJinak je ještě dobrá listová zelenina
Tak ta u nás asi nehrozí,max okurkový nebo mrkvový salát
Ale od Justu už jsme pár produktů měli a spokojenost,určitě se na to podívám
Díky
@annamat9 píše:
No já si hlavně myslím, že to jídlem nedoženete. Já jsem taky anemická a nikdy mi jíédlo nepomohlo a že jsem na to dbala hodně. Nechtěla jsem v těhu do sebe železo cpát, nakonec jsem ty prášky stejně musela brát, protože strava mi prostě nepomohla![]()
Jo,já to v těhu taky brala,i když jak se mi chtělo
A jinak léky ti pomohly? S tou stravou mě to teda mrzí,už mě přestávají bavit i ty reakce z okolí,navíc,když já jsem snědší typ a malý je jak ředitel vápenky a to tak bledý dřív nebýval ![]()
nicki - no tak jako sorry že se snažim poradit příště se na to vykašlu
maso většinou nejí děti obecně .....znám spoustu dětí co maso třeba v polívce nejí vůbec ........navíc pokud je chudokrevnej tak jak píše annamat se to jídlem stejně nedožene, já v obou těhotenstvích musela brát železo v tabletách ........
navíc mi přijde scestné dělat závěry jen z pár příznaků, jestli si myslíš že je chudokrevnej tak ho vem v první řadě na krevní testy a pak teprve něco vymejšlej !
Ahojky,
skvělá je kopřiva - ted ji budeš mít mladou, tak stačí se projít po venku a natrhat - pak z ní klidně udělat špenát, čaj, nebo co tě napadne a malý to bude jíst (obsahuje látky, které pomáhají vstřebat železo). Jinak pokud jí mléčné výrobky, tak železo do těla nedostane - vápník a hořčík blokují vstřebávání železa (najdeš to v příbalovém letáku u aktiferin compositum). Pokud budeš dodávat železo z ovoce a zeleniny, tak je k tomu potřeba dostatek vit. C nebo se v těle nevstřebá.
@kotě11 píše:
Ahojky,
skvělá je kopřiva - ted ji budeš mít mladou, tak stačí se projít po venku a natrhat - pak z ní klidně udělat špenát, čaj, nebo co tě napadne a malý to bude jíst (obsahuje látky, které pomáhají vstřebat železo). Jinak pokud jí mléčné výrobky, tak železo do těla nedostane - vápník a hořčík blokují vstřebávání železa (najdeš to v příbalovém letáku u aktiferin compositum). Pokud budeš dodávat železo z ovoce a zeleniny, tak je k tomu potřeba dostatek vit. C nebo se v těle nevstřebá.
No tak jogurty,sýry,tvaroh aj. má malý hrozně rád,takže je možné,že tam bude kámen úrazu. Díky za radu
@Nicki.Minaj píše:
Jo,já to v těhu taky brala,i když jak se mi chtěloA jinak léky ti pomohly? S tou stravou mě to teda mrzí,už mě přestávají bavit i ty reakce z okolí,navíc,když já jsem snědší typ a malý je jak ředitel vápenky a to tak bledý dřív nebýval
Já jsem hodně chudokrevná i normálně. Bez léků jsem nepoužitelná. Unavená, protivná
Takže léky mi vždy pomohly. Jinak chudekrevnou mám i dcerku bere aktiferin v kapičkách, je to taky bledulka.
To je dobře, že to chceš u malého řešit první přírodní cestou a ten Narosan borůvkový od Justu určitě doporučuji.
Tak já ho jdu rovnou objednat,snad nám pomůže. Jen nevíte jestli se u něj taky musí omezít mléčné výrobky nebo to platí jen u vstřebávání přímo ze stravy? ![]()
@Nicki.Minaj píše:
Tak já ho jdu rovnou objednat,snad nám pomůže. Jen nevíte jestli se u něj taky musí omezít mléčné výrobky nebo to platí jen u vstřebávání přímo ze stravy?
i z léků ![]()
@Nicki.Minaj píše:
Tak já ho jdu rovnou objednat,snad nám pomůže. Jen nevíte jestli se u něj taky musí omezít mléčné výrobky nebo to platí jen u vstřebávání přímo ze stravy?
Je to napsané přímo na té lahvi, už si to moc nepamatuju, ale dcera ml. výrobky normálně jedla/pila. Mám dojem, že jen nějakou dobu před a po podání by ml. výrobky neměl ![]()
do nějaké samodiagnostiky a samoléčby bych se nepouštěla. odběry na krevní obraz se dají udělat i odběrem z prstu, nemusí se napichovat žíla.
Pokud už by měl tak zjevné příznaky chudokrevnosti, které popoisuješ, tak to jen stravou a přírodními preparáty jen tak nedoženeš, zvlášť pokud máš nejedlíka. Ona chudokrevnost sama o sobě snižuje chuť k jídlu.
Jiank pokud vyměkneš a dáš náhradní jídlo, tak dítě to ví a bude to na tebe zkoušet vždy.
Navíc ten narosan borůvkový je i na celkové zlepšení trávení, na afty, na bolesti břicha a při zvracení. .Pro těhotné kde je potřeba zvýšení železa a kyseliny listové, tady je taky vhodný Celkově na posílení organismu, takže tímhle nic nepokazí.
Ahoj maminky, mam rocni holcicku, ktera je jiz 3m. chudokrevna, aktiferin uz nechce, ted mame maltofer, s tim, ze je tedy i zrejme alergik na bilkovinu kravskeho mleka, to jde pry ruku v ruce. Docetla jsem se o boruvkovem. sirupu, ale pise se az od 3roku, nevite zda bych. mohla driv? A zda jste to nejaka podavala ci podavate? dekuju za odpoved ![]()
Myslím, že ano, píšou to tam spíš pro jistotu. Co Floradix? Ten si taky chválí. Já ho malý dávám přes zimu, bývala nejedlík a jsou to i vitamíny a jsou to jen bylinky. http://www.salushaus.cz/…irneni-unavy