Chudokrevnost v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.9.12 11:26

Ahoj, mě to také zjistili z krve jsem ve 13 týdnu.. beru Aktiferin …ale někdy je to prý skrytá chudokrevnost, protože v mém případě se teprve pořádně tvoří krevní obraz v tehu, ale i tak beru Aktiferin. docela alchymii to brát…:-D nesmí se brát s magnesiem, hodinu před a po jídle, ne po mlice, kofeinu atd… hodně stesticka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3069
19.9.12 11:30
@kamillka2 píše:
Ahoj, mě to také zjistili z krve jsem ve 13 týdnu.. beru Aktiferin …ale někdy je to prý skrytá chudokrevnost, protože v mém případě se teprve pořádně tvoří krevní obraz v tehu, ale i tak beru Aktiferin. docela alchymii to brát…:-D nesmí se brát s magnesiem, hodinu před a po jídle, ne po mlice, kofeinu atd… hodně stesticka

teď jsem si vzpomněla jak jsem si sestavovala rozpis co kdy brát… kdybych ten papír neměla u sebe tak sem ztracená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
19.9.12 11:31

Aha tak já asi od 28tt beru každý den magnésko.. Příjde mi to trochu divný že mi doktorka nechá bez železa až do 36 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
19.9.12 11:46

Ahoj, asi dva mesice pred terminem mi zjistili chudokrevnost, doktor mi napsal Maltofer. bohuzel mi nikdo nerekl ze ho mam brat i po porodu ( myslela jsem ze se to srovna :roll: ), ale ted me pediatricka nahnala na krevni obraz k moji doktorce, protoze malej se ji zda bledej :( prave z nedostatku zeleza (kojim). zacala jsrm bastit vitaminy a hlavne doufam ze malej bude ok :*.
a predcasny porod jsem nemela, rodila jsem 39+3 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.12 11:51

Miselko : jojo :-D:-D já to samé, protože beru i magnezium ..tak mám harmonogram do kdy mužů mléko, kofein jsem zcela vypustila..železo zajist jablickem kvůli vitamínů C:-D:-D žádná minerálka:-D už jsem jak blázen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.9.12 11:55

Chudokrevností trpí spousta těhotných. Dostala jsem Ferretab, užívala jsem ho až do nějakého 33tt. - to mi došel a gyndař mi řekl, že už další psát nebude. Při porodu jsem pak ztratila dost krve, klesl mi tlak, měla jsem strašně nízký hemoglobin, takže už v porodnici mi znovu železo nasadili a brala jsem ho ještě další dva měsíce po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
19.9.12 12:26

Jsem těhotná, chudokrevná a zatím jsem na to žádné prášky nedostala, tak uvidíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4208
19.9.12 12:45

Ahojky, tak já jsem chudokrevná i bez těhu..během těhu, to gynekolog neřešil.. potom když mě poslal s preeklampsií a help syndromem do porodnice..to řešili tam..vyvolávali mi porod..dostala jsem dva balíky plazmy.. ;)po císaři mi dali i dreny.. (asi i kvůli tomu) potom se to stále nejlepšilo. a. já měla hodnoty hodně pod čárou, takže okamžitě mi dali novou krev..a pak jsem hodnoty měla zase vyšší :lol:
Jinak můj maličkej je chudokrevnej též..po mne..takže bere aktiferiin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
19.9.12 19:25

Magnezko taky beru, ale nikdo mi neřekl, že na to nesmím pít mlíko!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.12 23:01

Na železo se nesmí mléko;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
19.9.12 23:39

V prvnim tehu jsem nebrala nic, doktorka rikala, ze mit trochu nizsi hemoglobin je normalni, po cisari jsem ale odchazela s hem. 80 a i kdyz jsem jedla tardyferon, maly byl chudokrevny tez. Ted beru nejake ferrocento - ma vyhodu, ze pry ma vyssi vstrebatelnost a neplati u jeho uzivani ty limity k jidlu a tak, nevyvolava zacpu ani prujem, no tezko rict jestli to funguje tak, jak to pisou, ze, kontrolni odber mam za tyden, tak uvidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
27.1.13 04:31

Ja byla chudokrevná jako malá… Teď jsem ve 31tt a ležím v nemocnici… Chudokrevnost, otevřená na špičku prstů… Velké riziko porodu…dávají léky na udržování..podporu těhu… Plno lidí mi říká ať se připravím na to že budu ve špitále už do konce… Je to možné??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.1.13 08:17

Nestacim se divit. Ja jsem chudokrevna odjakziva a nikdo to nikdy neresil, po porodu mi dali zelezo a hotovo dvacet. Otevrena na dva prsty jsem byla mesic. Rodila jsem na termin nastesti nechudokrevne dite.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
27.1.13 08:21

A na zelezo se nesmi mliko? Piju litr denne… Ach jo, to jsou zase veci.

• Citovat
  • Upravit
29436
27.1.13 11:18

@mamazelka Tak chudokrevnost nebude mít určitě nic společného s tím, že ležíš ve špitále a jsi na špičku prstu. Tam budeš zřejmě z jiného důvodu a né, že ti chybí železo. Na hospitalizaci by to bylo tehdy, kdybys měla opravdu nějakou těžkou formu, což předpokládám, že ta těhotenská není. Trpí tím spousta ženských, zobe se železo, po čase se to zase upraví. Navíc neznamená, že když jsi teď na špičku, že to bude horší. Najdeš tady spoustu holek, kterým hrozil předčasný porod, ležely ve špitále a nakonec ještě přenášely. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí