Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. Moje dcera se poslednich par dní doma výživa v chůzi pozpátku. Je jí necelých 15 měsíců. Vůbec tomu nerozumím. Hlídám jí a přesně ví kam jde a nenabourá. Je suverénní. Nevim jak si to mam vysvetlit, zda je to nějaký typ hry. To si je doma tolik jistá? Uz jste se s tím u tak malého dítěte někdo setkal? Co si o tom myslíte? Je to docela vtipný ale překvapuje me to.
Je to normální. Dcera si tak hraje i teď ve skoro 3 letech, plus chůze poslepu je tady děsná zábava. ![]()
Moje teda v 15 měsících nechodila ani dopředu, ale teď ve dvou letech běhá pozpátku často
tvoje dcera je šikulka ![]()
Jestli se chůzi pozpátku zrovna naučila, nediv se, že si to teď chce pořád zkoušet. Nejspíš ji to za čas přejde.
Moje dvouletá taky dělá při chůzi všelijaké blbiny - chodí pozpátku, po špičkách, po patách, po kolenou… Normálně chodit umí, tak předpokládám, že je to jen blbnutí.
Syn to taky dělá, jen je trošku starší. Je to normální, aj starší to dělala. Ještě taky chůze po špičkách ![]()
@vlcice.andrea taky to teď mám už pár dní doma. Našim klukům bylo teď třináct měsíců. A teda chůze pozpátku doma je aktuálně děsná zábava. Ani nekoukaji, kam jdou, ale před zdí/skříní/stolem, nebo čímkoli prostě zpomalí. Pomalu jakoby narazí a děsně se tomu smějí… Ještě se nestalo, že by při chůzi po zadu spadli
ale když běhají normálně popředu, tak to padají každou chvíli ![]()