Chyba u čssz,jak dal?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1884
14.12.18 09:04

@Luboš P mohla ji na neschopence koncit smlouva.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.18 09:18

@Luboš P zaměstnána nejsem od 31.8.,vyprsela mi prac.smlouva na nemocenské,takze mezi nemocenskou a mateřskou tech par dni za me nikdo zdravotni neplatil.
@mau-mau taky ze ano nemocenské končilo 24.9. a mateřská mela byt 25.9.,takže to navazovalo,než to zmenili. A mám odpracovano mnohem víc než 270 dni a konec prac. Smlouvy je 31.9.,takze i ochranná lhůta stačí. Nevim proč bych si vymyslela pohádky. Tady clovek poprosí o radu a vy se na něj hned spustite,ze mám mít rezervu a ze si vymyslim a bůh ví co ještě. Takže já se velice omlouvam,ze jsem se na neco zeptala a už nemusite reagovat, nějak si poradim sama. Děkuji naneshledanou…

• Citovat
  • Upravit
10461
14.12.18 09:19
@Luboš P píše:
I toto je zmatené, zakladatelka je stále zaměstnaná a kdy má nástup na MD nehraje roli.

Tohle napadlo i mně.
A druhá věc, nevím, jak je to u jiných doktorů, ale u mého je to tak, že on vypíše na žádost o MD předpokládané datum porodu a nástup na MD už nechá vyplnit pacientku podle toho, kdy nastoupit chce. Takže je na ní, aby si to dobře spočítala. Což se, myslím stalo i u zakladatelky. Problém není v tom, že má na žádosti špatné datum porodu, ale že si špatně vypočítala termín (asi vzala v úvahu jiné datum, než má v žádosti). ČSSZ opravdu nijak nezjišťuje, co je v kartičce nebo zdravotní dokumentaci, leda že by doktor do žádosti vypsal víc termínů porodu. Já (a určitě i spousta dalších) jsem měla v průkazce vždycky dva termíny porodu lišící se o více než týden (podle MS a prvotrimestrálního UTZ) a ještě k tomu doktor na genetickém UTZ připsal třetí (zbytečný a opět lišící se) termín. V žádosti jsem měla vždy jen jeden a z toho jsem vycházela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.12.18 09:29
@Anonymní píše:
@Luboš P zaměstnána nejsem od 31.8.,vyprsela mi prac.smlouva na nemocenské,takze mezi nemocenskou a mateřskou tech par dni za me nikdo zdravotni neplatil.
@mau-mau taky ze ano nemocenské končilo 24.9. a mateřská mela byt 25.9.,takže to navazovalo,než to zmenili. A mám odpracovano mnohem víc než 270 dni a konec prac. Smlouvy je 31.9.,takze i ochranná lhůta stačí. Nevim proč bych si vymyslela pohádky. Tady clovek poprosí o radu a vy se na něj hned spustite,ze mám mít rezervu a ze si vymyslim a bůh ví co ještě. Takže já se velice omlouvam,ze jsem se na neco zeptala a už nemusite reagovat, nějak si poradim sama. Děkuji naneshledanou…

a kdo to změnil? Sociálka sama o sobě nemění termín porodu. Navíc pokud tedy nejsi OSVČ, tak do 24.9. bylo hrazeno zdravotní, takže tím automaticky je hrazeno celý měsíc. Od 5.10. opět hrazeno státem, čímž zase automaticky celý měsíc, takže nevím, o jakém doplácení hovoříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
14.12.18 09:36
@Anonymní píše:

Jaký doplaceni? Já ti nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
14.12.18 09:49
@Anonymní píše:
@7.straka otec je OSVČ, momentalne spis v krachu.. A vy mate rezervu aby jste z toho vyzila na 3 měsíce dopředu? Z nemocenské nevim, jak bych to dala dohromady.. Jak už jsem psala výše,nějaká rezerva byla,ale ne na tak dlouho. A nemluvím o rodicaku,ale o mateřské, tu mám mít 18000,– to je trochu rozdíl.

Ano, nejen na 3 mesice. Nicmene na tom formulari, pokud si pamatuji, je vyplnene datum porodu a datum nastupu. To, ze ti ho doktor menil v prukatce, s tim nesouvisi (a je to patlal, mas tam mit 1 termin, maximalne 2 - podle ms a podle screeningu). :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
14.12.18 09:50

Jestli je to jak píšeš, tak ja bych si teda na OSSZ stěžovala, že ti samy změnili termin porodu a ty jsi kvuli nim bez peněz. Tys jim jine datum nedala, tak jak si muzou dovolit neco takoveho? A kdyz to navazovala pri podání žádosti, tak to prostě bylo dobre. Oni nemuzou nijak zjistit, že to bylo spatne (protoze proste nebylo). Znovu pisu, že musí být nejspis problem jinde. Kazdopadne bych se ptala na OSSZ a fakt uz bych byla nepříjemná. Na ty penize mas narok a oni ti je nemuzou drzet jen proto, že se jim chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
14.12.18 09:53
@Luboš P píše:
I toto je zmatené, zakladatelka je stále zaměstnaná a kdy má nástup na MD nehraje roli.

Jak vis, ze je zamestnana?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
14.12.18 10:10

.." taky ze ano nemocenské končilo 24.9. a mateřská mela byt 25.9.,takže to navazovalo,než to zmenili."
znovu se ptám, jako mnozí jiní zde… JAK? KAM ten údaj zapsal? PROČ? Jak se to dozvěděla OSSZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
14.12.18 10:41
@1mila2 píše:
Jestli je to jak píšeš, tak ja bych si teda na OSSZ stěžovala, že ti samy změnili termin porodu a ty jsi kvuli nim bez peněz. Tys jim jine datum nedala, tak jak si muzou dovolit neco takoveho? A kdyz to navazovala pri podání žádosti, tak to prostě bylo dobre. Oni nemuzou nijak zjistit, že to bylo spatne (protoze proste nebylo). Znovu pisu, že musí být nejspis problem jinde. Kazdopadne bych se ptala na OSSZ a fakt uz bych byla nepříjemná. Na ty penize mas narok a oni ti je nemuzou drzet jen proto, že se jim chce.

Ale kulový na OSSZ změnili, zakladatelka prostě napsala blbé datum do žádosti a než aby uznala svoji chybu, tak kope kolem sebe a hází to na OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
14.12.18 10:50

@j.a.n.i1 ona tvrdi, že ji někdo nekde změnil datum porodu. Jestli nekeca, tak ať se brání. Já bych si stěžovala, kdyz vi, že je v pravu :mrgreen:
Upřímně mi to celé prijde divne. A nezmenila bych datum nástupu jen proto, že mi to rekne nejaka paní na socce. Nevěřím, že si to spatne spočítala zakladatelka, sestricky v porodnici a nakonec doktor a jeste pani na socce. Snad od jednoho datumu to dokáže tolik lidi spočítat spravne. Koukám na svoji zadost a je tam jedno datum od doktora. Tak snad neni tak složité od toho datumu odečíst 8-6tydnu :roll:

A vite co mě ted stve? Ze se zase nedozvíme pravdu :lol: zakladatelka je nastvana, pac do ní vetsina valila kvuli rezervě, takže uz se neozve. Přitom by to treba nekomu pomohlo, kdyby se dostal do podobne situace :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
14.12.18 10:54

@1mila2 A kdo by ji jako změnil datum, vždyť je to pitomost, ta paní na OSSZ o ní ví akorát to, co dostane napsané na tom formuláři, nic jiného nemá a ani po ničem jiném nepátrá, pokud ty 2 cifry proti sobě sedí. A podle toho, jak se zakladatelka vyjadřuje, tak klidně věřím tomu, že datum nástupu spočítala blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.18 11:18

Ahojky, trochu se prizivim na diskuzy,at nemusim zakladat novou. Po novem roce nastupuji na materskou, mam psane v prukazce rozmezi 2.1-16.1 pokud nastoupim az tech 6 tydnu pred porodem a porodim driv prijdu o ty dny pripadne tydny, nebo se mi to jakoby posune a ja stejne mam narok na celych 28 tydnu? A druha otazka je od kdy se pocita rodicak? Ode dne porodu nebo od konce materske? Dekuji vsem za odpoved :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
14.12.18 11:37

@Muminek2019 Termin na zadosti bude pouze jeden. Kdy realne porodis je jedno, vzdy je to 28 tydnu od toho nastupu 6-8t pred terminem. Rodicak budes pobirat az po ppm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
14.12.18 11:47

@j.a.n.i1 vsak ja to chapu. Sama jsem to teď resila po 3ti a nic složitého jsem na tom nenasla. Ale když ona pise, že to navazovalo, tak ať se brání..... Snad kdyz je v pravu a je o tom 100% přesvědčená, tak proč to nechat jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí