Chyba u čssz,jak dal?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101654
14.12.18 11:51

@1mila2 A proto čemu se má bránit, že je blbá a neumí počítat? Jasně že ji to datumově navazovalo, ale pokud tam měla od doktorem vypsaného termínu porodu nástup na PPM 9 týdnů před, tak je dost jasné, že ji to oprávněně OSSZ hodí na hlavu. A že si nechala neschopenku ukončit k blbému datu taky není problém OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
14.12.18 11:55
@j.a.n.i1 píše:
@1mila2 A proto čemu se má bránit, že je blbá a neumí počítat?

Ale to ona ne, to sestřičky, cituji: „sestřičky špatně vypocitali nástup na MD.“ Jinak sestřičky jsou rodu ženského a MD je zkratka pro mateřskou dovolenou (proto jsem se domníval, že je stále v PP). A dále: „zaměstnána nejsem od 31.8.,vyprsela mi prac. smlouva… a konec prac. Smlouvy je 31.9“ Asi překlep, nemohlo se něco podobného stát na žádosti?

Příspěvek upraven 14.12.18 v 12:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.12.18 11:56
@Anonymní píše:
@Lambisko bohuzel pan doktor zrovna ten termín zmenil v době,kdy jsme podavali zadost. Sestricka nevedela,který termin,tak tam prostě nějaký napsala.. To mi samozřejmě bylo sdeleno az potom,co byla zadost podána. Ani jsem nevedela,ze mi změnili termín.

Co je to za blbost? Jako doktor to změnil podle tebe kde? Myslíš, že když napíše něco k tobě do karty, že to mají online na sociálce? Tak já měla normálně papír, kde bylo nastupuje na mateřskou 1.10. a hned zatím je očekávaný datum porodu 26.11. A nikoho nikde nic nezajímá, nekontroluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
14.12.18 12:07
@Luboš P píše:
Ale to ona ne, to sestřičky, cituji: „sestřičky špatně vypocitali nástup na MD.“ Jinak sestřičky jsou rodu ženského a MD je zkratka pro mateřskou dovolenou (proto jsem se domníval, že je stále v PP). A dále: „zaměstnána nejsem od 31.8.,vyprsela mi prac. smlouva… a konec prac. Smlouvy je 31.9“ Asi překlep, nemohlo se něco podobného stát na žádosti?Příspěvek upraven 14.12.18 v 12:05

Datum nástupu si určuje ona, takže si ho má spočítat / zkontrolovat ona… ona se pod to podepisuje a jestli to nechala počítat sestru je čistě její problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
14.12.18 12:09

@Bubla_Bučková Podle me je zakladatelka mimo, spocitala si nastup podle nejakeho TP, ale kdyz ji do zadosti napsal gynekolog jiny termin, nedoslo ji, ze musi prepocitat i ten termin pro nastup na ppm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
14.12.18 12:10

@Muminek2019 neprijdes o nic,posune se to. V podstate tim pozdeji na MD nastoupis (v ramci toho zakonneho rozmezi), tim vic dnu budes mit k dobru s miminkem po porodu. RP se vyplaciod skonceni materske, RD se udava do urciteho veku ditete (do dvou let,do dvou a pul,do tri…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
14.12.18 12:12
@rozand píše:
@Bubla_Bučková Podle me je zakladatelka mimo, spocitala si nastup podle nejakeho TP, ale kdyz ji do zadosti napsal gynekolog jiny termin, nedoslo ji, ze musi prepocitat i ten termin pro nastup na ppm.

taky bych rekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.12.18 12:15

Jinak teda pro další méně zdatné… Na baby online je těhotenská kalkulačka a tam vám to krásně všechno vyjede. Pokud vám změní TP stačí zadat „nové“ datum údajné poslední ms a opět máte vše přehledné popsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
14.12.18 12:39
@Anonymní píše:
Ahoj jdu si pro radu, snad některá budete vědět co dál.. U gynekologa mi pak doktor několikrát změnil termín porodu a z toho důvodu mi sestřičky špatně vypocitali nástup na MD. Napsali jsme tam 25.9.2018, na předešlý den jsme ukoncovali nemocenskou. Nic se nedělo, tak jsem volala na infolinku cssz a tam mi rekli, ze je špatný datum nástupu, ze nastoupit mohu az 4.10., tak jsem jim odeslala dopis s opravenym datem, který jim přišel 13.11. (To, ze jsem přišla o peníze z nemocenské a musím si uhradit zdravotní za tech par dni, ani radsi neresim…). Na konci listopadu jsem volala znova, proč se porad nic neděje a tam mi rekli, ze je opět špatně datum, ze nastoupit mohu az 5.10. a ze pochybili oni. Tak jsem opět posílala dopis (na který jsem si i tech blbych 30 Kč musela půjčit) s opravenym datumem, který jim došel 6.12. a opět se nic neděje… Otázka zní, co s tím? Mám si stěžovat na MPSV? Nebo stále určovat u nich a jen jim pohrozit? Nevim si už rady.. Nájem nezaplaceny, lednice prázdná a už není u koho si půjčit :(

No nevím na co si chceš stěžovat; nástup na MD si mas vyplnit sama (ani sestřička, ani paní na socce ne) tak, aby byl v rozmezí 6 -8 týdnu před plánovaným TP uvedeným doktorem v žádosti.
Je jasný, ze když jsi to správně spocitala až na třetí pokus, tak se lhůta prodlužuje. A teda být těhotná a nemít ani 30 Kč je masaker 8o 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí