Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
No právě,mě to přijde uplně přirozené a ne na
Takže to bych asi měla i přestat malému pusinkovat dupinu a pytlíka
![]()
ja som momentalne vo fazi odstavovania - uz par dni (maly ma 11m a odstavujem, pretoze som v 23tt a uz to fakt moc boli) a mam z toho regulerne depky…ale uz sa tesim na kojenie nr.2
![]()
tak já odstavila teď nedávno a smutno mi někdy je,naštěstí je malá mazel a tulíme se hodně,takže si to vynahrazujeme takhle ![]()
a když prcek mluví a v obchoďáku řve že chce kozu,to jsou teprve trapasy
,lepší odstavit dítko když ještě nežvaní,ale je fakt že malá je ukecaná strašně moc ![]()
Taky mi bude smutno po kojení
… miluji ten kukuč, když kojím ![]()
Zatím mi teda nic jiného krom prsu k pití nechce tak doufám, že pak nebude velký problém ho odstavit. ![]()
jinak malá mi taky chodí dávat pusinky na prso,hladí ho a říká že je nemocné,a úchylné mi to teda nepřijde,vžďyť pro toho prcka to prso bylo jedno z nejdůležitějších důležitostí ![]()
Tak mojí holčičce je pět roků a dodnes na kojení vzpomíná.Kojila jsem ji skoro dva roky a bohužel jsem musela ze dne na den přestat(musela jsem do nemocnice).Měla z toho dlouho noční děsy a na prsa si ještě teď někdy šáhne a úchylný mi to fakt nepřijde
Taky je to takový mazel,takže mi to ani nepřijde nenormální.Teď jsem těhu a jsem zvědavá,jestli budu kojit a jak na to pak bude reagovat
![]()
Katka86 píše:
No právě,mě to přijde uplně přirozené a ne naTakže to bych asi měla i přestat malému pusinkovat dupinu a pytlíka
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Také mi to přijde přirozené. Naopak tyto puritánské názory mě děsí a s hrůzou jsem zjistila, že mě dokonce ovlivňují.
Já když se převlíkám a je u toho náhodou malej, tak se ptá: „Co to je, co to je?“ a šahá mi na prsa. Tak mu říkám, že jsou to prsa a bradavky a že on má bradavky taky (to si začne vyhrnovat tričko a důležitě se prohlížet). Jenže u toho mi letí hlavou, že kdyby mě někdo viděl tohle dělat v Americe, tak mě zavře pro sexuální zneužívání!
A přitom ve 2 letech jsou některé děti ještě normálně kojeny a mámy se na těchto místech běžně dotýkají…
Takže proč ho v případě nekojení ochudit i o tento kontakt se mnou? (resp. ochudit nás oba) Ehm, sem se na to dokonce ptala manžela, jestli ho mám nechat, zda mu to přijde normální a on se na mě koukal jak na blázna a jen odvětil: „Vždyť jsi máma, ne?! Jasně že je to OK.“ ![]()
Sem zvědavá, co se bude dít po narození druhého, zda se starší vrátí ke kojení…
(což upřímně nevím, jestli ho tedy nechám
)
ja jsem kojila 7mesicu,po zavedeni prikrmu mala nejak prestala mit zajem,a ja jsem byla i trosku sobecka,ze jsem chtela obcas si dat sklenku,jist vsechno…a bylo to divne,uz nekojit.Mala videla flasku a trepala se,tak ji to asi vyhovovalo.ale na kojeni stale vzpominam a chtela bych to prozit znova.je to super pocit.
Holky mě je taky smutno, odstavil mě před cca třemi týdny sám, při nemoci, ale vzala jsem to jako dobrou příležitost pro oba, od té doby zastavuji laktaci, asi týden jsem úspěšnější, ale je to vlastně jasný signál toho, že s tím zcela srovnaná nejsem
Jenže v noci spí lépe a to za to stojí
Bála jsem se toho násilného odstavování a nejsem extra puritán, ale v určitém věku už mi to taky nepřijde nejvhodnější
Já měla limit dva roky, no tak jsem se přepočítala a to pil šestkrát ![]()
mala ma 4 a pol mesiaca a je plne kojena- a ja kojit nechcem, ani som to neplanovala, ale donutili ma v nemocnici, hned ako som prisla domov som v tm asi mesiac pokracovala, ale mala som pri kazdom kojeni strasne neprijemny pocit v zaludku, prekonavala som to pohladom na moju princeznicku..... po 2 mesiacoch ked mlieka ubudalo som jej kupila UM a chcela dat- ona to odmietla… ziadne flasky, lyzicky, striekacky, hadicky- nic… neostavalo mi nic len zvysit produkciu mlieka, ale bolo ho malo stale, malinka malo priberala a dokrmovat sa ju nedalo, tak teraz beriem lieky na zvysenie laktacie a desim sa dna, ze mlieko nebude a co potom? do nemocnice na infuziu: kazdy dtuhy den skusam davat vselijake flasky, ci si to nerozmysli- ale nechce, place, vzpeira sa, vypluva a nakoniec ju napme a zvracia....... takze ja kojit nechcem a aj tak kojim a budem kojit dokym sa nenauci pit z cucacika, proste neviem si predstavit co bude potom ked odmietne mlieko… vám babiky normalne v pohode presli z plneho kojenia na flasku z UM?
kamila32 píše:
Teda mě přijde úchylné, nechat si od rok a půl starého dítěte cucat prsa, když nekojíš
Já kojila syna do 4let a teď je mu 7 a na kojení moc rád vzpomíná. Nedáhno jsme se mazlili a on mě poplácal po prsu(přes triko) a řekl „já bych chtěl být zase miminko a cucat“ Jsme úchylní a na
?????
Taky je my smutno po kojení
Malou jsem musela odstavit v 6M,pak se po 2 týdnech pokoušela rozkojit a už to nešlo
Hrozně jsem brečela-přišlo mi to moc líto
Doufám,že se zadaří a své 2 dítko budu moct kojit co nejdéle. Je to moc krásný pocit ![]()
já vás nechápu, byla jsem ráda že jsem kojila jenom necelé tři měsíce, další počítám kojit jen šestinedělí… pokud vůůbec no ukamenujte mě ![]()