Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
kaculllinda píše:
Proč budeš ráda? Ty nejsi ráda že dáváš prťousovi to nejlepší, řadu protilátek, ideální složení, ideální teplotu, kdykoliv připravenou? Já osobně to neřešim, kojím ve vlaku, autobuse, na zastávce, je mi to celkem jedno. Dceři je 8 měsíců. Chci kokit jak to půjde, klidně do 3 let, i dýl. Nevím jak to někdo může utnout jen že nechce, když může. je to nejlevnější, ale hlavně nejlepší a nejzdravější. Mě doktorka říkala že když je, ideál je to aspon do těch 2 let.
Tea 24 píše:
jsem asi vadná,proč já při kojení nic podobného necitím???a až dokojím, tak budu jen ráda.ale svýho syna miluju nejvíc na světě,a udělám pro něj první poslední…![]()
Kaculindo, co na tom nechápeš? Předpokládám, že kromě všeho toho, co jsi výše napsala, ti kojení přináší i pocitové (vnitřní) uspokojení, nějaké příjemné libé pocity… Tea určitě všechny ty logické argumenty také ví a uvědomuje si je. Jen se ten blažený pocit prostě nedostavuje.
A v tom je ten rozdíl, víš?
A to zkrátka neovlivníš… ![]()
To máš jak s orgasmem. Některá ho má, některá nikdy v životě. A nic s tím nenadělá, prostě ten příjemný pocit se nedostaví. A to hlavou neovlivníš, aby byl… ![]()
Wiolla
Pro nekoho je tezke pochopit, ze kojeni nemusi prinaset ty blazene pocity. Ja jsem u kazdeho prilozeni dost sproste nadavala bolesti. Kojila jsem pres kloboucky, jinak to neslo. Dite pul hodiny tahalo a vytahlo 10 ml. Pak rvalo hlady, takze nastal kolotoc zvazit, nakojit, zvazit, dokrmit odstrikanym, uspat, odstrikavat, pet minut pauzy a znovu.
Obrecela jsem to, chybelo mi to a jeste ted mam pocit, ze jsem o neco prisla … ale … me nekojene dite je naprosto zdrave, ma prumernou vahu a prumernou vysku, ani jednu koliku za 4 mesice, zadnou vyrazku, vsechna ockovani bez teploty, od tri mesicu se mi otaci na bricho a vubec je relativne dost akcni. A mam kolem sebe docela dost deti, z nichz nektere plne kojene jeste ani ve 4 mesicich nepasou koniky, dalsi ma atopicky exem. VIm, ze za to ty maminky nemuzou, jen jsem chtela podotknout, ze kojeni neni samospasitelne. Hodne zalezi na genetice a kojeni je jen drobny vhodny doplnek zdrave zivotospravy.
Terak- proč spojuješ kojení a nekojení s otáčením na bříško a celkově s motorikou dítěte? ![]()
Dobře, prospívání, ekzemy, nemoci. Ale motorika je trošku mimo, ne?
nedokážu si představit,že by kojení bylo příjemné:) znám jen bolest při prikládání a boj o trochu mlíka po dobu 3 měsíců.. vždycky ze mě vypadlo nanejvíš 10-20ml.. Díte bylo na UM - je zdravé /díkybohu-ale to je prostě genetika–je houževnatá po manželovi/,v životě nebralo ATB, milujeme se,já osobně nepovažuju kojení za důležité. Navíc prsa mám neporušené a pevné
/můžu srovnat-protože mléko mi lekce teklo jen z jednoho a ta bradavka je malinko vláčnější než ta druhá-ta je pořád jako nová
ukamenujte mě
no ale fandím ti samozřejmě,at to zvládneš v klidu a pokoji,bez stresu
Kojení by nemělo bolet,řekla bych,že je to špatnou technikou
.Já tedy rozhodně neodsuzuji maminky,které nemohou kojit,at ze zdravotních důvodů,nebo že prostě to mlíčko nemají,prostě když není,tak si přeci nepodřežu kůli tomu žíly,ne?
Ale moc nechápu ty,které se rozhodnou nekojit ještě před porodem a ani to nezkusily,to je podle mě ta největší sobeckost k tomu miminku.
I když je to každého věc jak se rozhodne. ![]()
chápu zakladatelku, já ještě kojím, hlavně malá už měla několikrát stavy, kdy to vypadalo, že to zabalí, ale zase se k prsu vrátila ![]()
si říkám, dokud teče, tak proč nedat, i na uklidnění je to supr věc, škoda jen, že si přitom nemůže dáchnout i maminka, neb druhý raubíř čeká někde za bukem
(najednou je kojit v podstatě nelze, dělají u toho blbosi, šťourají do sebe apod.)
Wiolla píše:kaculllinda píše:
Proč budeš ráda? Ty nejsi ráda že dáváš prťousovi to nejlepší, řadu protilátek, ideální složení, ideální teplotu, kdykoliv připravenou? Já osobně to neřešim, kojím ve vlaku, autobuse, na zastávce, je mi to celkem jedno. Dceři je 8 měsíců. Chci kokit jak to půjde, klidně do 3 let, i dýl. Nevím jak to někdo může utnout jen že nechce, když může. je to nejlevnější, ale hlavně nejlepší a nejzdravější. Mě doktorka říkala že když je, ideál je to aspon do těch 2 let.
Tea 24 píše:
jsem asi vadná,proč já při kojení nic podobného necitím???a až dokojím, tak budu jen ráda.ale svýho syna miluju nejvíc na světě,a udělám pro něj první poslední…![]()
Kaculindo, co na tom nechápeš? Předpokládám, že kromě všeho toho, co jsi výše napsala, ti kojení přináší i pocitové (vnitřní) uspokojení, nějaké příjemné libé pocity… Tea určitě všechny ty logické argumenty také ví a uvědomuje si je. Jen se ten blažený pocit prostě nedostavuje.
To máš jak s orgasmem. Některá ho má, některá nikdy v životě. A nic s tím nenadělá, prostě ten příjemný pocit se nedostaví. A to hlavou neovlivníš, aby byl…A v tom je ten rozdíl, víš?
A to zkrátka neovlivníš…
Aladina píše:
Terak- proč spojuješ kojení a nekojení s otáčením na bříško a celkově s motorikou dítěte?
terak já vím cos tím myslela, ono se totiž říká, že nekojené děti jsou víc pozadu vývojem než kojené - ale to je totální blbost ![]()
Kojení a motorika??? Tak tohle se mi nezdá.
Malou kojím pořád (6,5měsíce) a je to lenoch nehorázný, vůbec nemá snahu se otáčet. Mudra říkala, že je v pořádku. A prcek se ne a ne a neotočí
První dítě jsem kojila veelmi krátce a od 3m se otáčela jedna radost.
Kojení má hlavně vliv na imunitu.
Si myslím.
A samozřejně výživa a kontakt matky s dítětem. ![]()
palošek píše:
Kojení a motorika??? Tak tohle se mi nezdá.Malou kojím pořád (6,5měsíce) a je to lenoch nehorázný, vůbec nemá snahu se otáčet. Mudra říkala, že je v pořádku. A prcek se ne a ne a neotočí
První dítě jsem kojila veelmi krátce a od 3m se otáčela jedna radost.
Kojení má hlavně vliv na imunitu.Si myslím.
A samozřejně výživa a kontakt matky s dítětem.
Můj Mudr také považuje kojení za všemohoucí a také sdílí názor, že se rychleji kojené děti vyvíjejí.
U nás to teda absolutně nehraje roli, ale fakt někdo tento názor zastává
Hmm, tak možná, že jsou nějaké studie, které toto potvrzují, ale ne v našem případě ![]()
Tea 24 píše: …![]()
![]()
trefa do černého,i s tím orgasmem bohužel taky
![]()
…
To je mi líto, že to tak máš.
A možná by to i stálo za „vyzkoumání“, že ty nemáš ani jedno, já mám obojí - nemůže to mít souvislost?
![]()
A máš můj obdiv, že zvládáš kojit, i když ti to není dvakrát příjemné.
Dělat něco tak bytostně intimního, týkajícího se tvého těla, a přesto převládne ta zodpovědnost udělat pro dítě to nejlepší nad vlastními nelibými pocity. ![]()
Aladina píše:
Terak- proč spojuješ kojení a nekojení s otáčením na bříško a celkově s motorikou dítěte?
Mimo to neni, snazim se jen upozornit na to, ze kojeni neni samospasitelne, ze to neni zadne terno. Je to pro mimco lepsi, ale i nekojene deti muzou byt sikovne, zdrave a v mnoha ohledech hodne napred oproti kojenym. A proc to spojuji?
Kdyz jsem zjistila, ze kojenim maleho fakt neuzivim, tak jsem hledala informace o UM, testy, jaka mleka jsou nejlepsi bla bla bla. Jedine, co jsem se vsude , v kazdem clanku bez vyjimky docetla, byly tyto informace:
Kojeni je to nejlepsi pro vase dite
Nekojene deti maji alergie
Nekojene deti maji atopicke exemy
Nekojene deti maji nizsi IQ
Nekojene deti nemaji tak hluboky vztah se svoji matkou
Nekojene deti maji problemy s usinanim
A spoustu dalsich debilnich kecu. A muzu rict, nic z toho neni pravda. Ja i moje dobra kamaradka nekojime a deti jsou strasne sikovne a zdrave.
Takze holky, vy co nekojite vubec, nebo prestavate, nebudte smutne, protoze na kojeni vas vztah s miminkem rozhodne nestoji ![]()
Můžeš sem dát odkazy na ty články, které tak nevlídně zmiňuješ?
Pročítala jsem toho spoustu, ale nikdy jsem na nic z toho nenarazila. Snad jen někde na zmínku, že nekojené děti MOHOU mít vyšší riziko alergií a exemů a že kojení prohlubuje vztah mezi matkou a dítětem.
terak píše:Aladina píše:
Dobře, prospívání, ekzemy, nemoci. Ale motorika je trošku mimo, ne?Mimo to neni, snazim se jen upozornit na to, ze kojeni neni samospasitelne, ze to neni zadne terno. Je to pro mimco lepsi, ale i nekojene deti muzou byt sikovne, zdrave a v mnoha ohledech hodne napred oproti kojenym. A proc to spojuji?
Kdyz jsem zjistila, ze kojenim maleho fakt neuzivim, tak jsem hledala informace o UM, testy, jaka mleka jsou nejlepsi bla bla bla. Jedine, co jsem se vsude , v kazdem clanku bez vyjimky docetla, byly tyto informace:
Kojeni je to nejlepsi pro vase dite
Nekojene deti maji alergie
Nekojene deti maji atopicke exemy
Nekojene deti maji nizsi IQ
Nekojene deti nemaji tak hluboky vztah se svoji matkou
Nekojene deti maji problemy s usinanimA spoustu dalsich debilnich kecu. A muzu rict, nic z toho neni pravda. Ja i moje dobra kamaradka nekojime a deti jsou strasne sikovne a zdrave.
Takze holky, vy co nekojite vubec, nebo prestavate, nebudte smutne, protoze na kojeni vas vztah s miminkem rozhodne nestoji
Taky se mi někdy zasteskne po kojení. malé bude dset měsíců a už od čtvrtého měsíce nekojím. Už nchtěla. Dost jsem to obrčela, ale co se dá dělat. A s těmi výroky o nekojených dětech absolutně nesouhlasím. Alergie nemá malá žádné, ani exém. Nemocná byla jednou, to měla jen rýmu, kterou chytla ode mě a já si jí přivezla z nemocnice, když jsme tam s malou byli kvůli tomu jejímu papání. Mně jako maminku má moc ráda, chce být prakticky jen se mnou, od nikoho jiného se nenechá ani nakrmit, co s týká flašky s mlíkem. Spávala mi vždycky celou noc. Tď se sice vzbudí o pěti, napije se, ale do osmi se hned ještě dospí a o IQ se ani nebudu zmiňovat. Je hrozně chytrá už teď. Velmi brzy uměla paci paci, tak jsem veliká, papa. Má nádherně vyvinutou jemnou motoriku a zvládá věci jako postavit kostičku na sebe, umí si sudnat kroužky s tyčky a zas je tam dát zpátky a hodně dalším věcm rozumí… prostě bych s umělé výživy nebála a to s nechci tady s svým dítětm nijak chlubit. Ona byla zase třba lnoch na plazení, to přskočila a vrhla se přímo na lezení až tď 9,5 měsíci.
byron píše:Pak jsem se chtěla zeptat, jestli jste se některá setkala s tím, že na vás byl vyvíjen nátlak- přestat kojit?
Poprve jsem se s tim setkala u kamaradky, kdy tchyne chtela, aby prestala v pul roce kojit, aby si mohla vnucku uzit a mohla ji hlidat…
A podruhe jsem se s tim setkala osobne u moji mamy, ktera se me jizlive zeptala, jestli chci maleho kojit navzdy (v te dobe mu byl rok) a jeste dodala: „To te to tak bavi?“
Ale tak nejak to chapu, protoze nase matky nemaji ke kojeni vztah - v te dobe byla ve velkem propagovana umela vyziva…