Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ladaw píše:byron píše:Pak jsem se chtěla zeptat, jestli jste se některá setkala s tím, že na vás byl vyvíjen nátlak- přestat kojit?Poprve jsem se s tim setkala u kamaradky, kdy tchyne chtela, aby prestala v pul roce kojit, aby si mohla vnucku uzit a mohla ji hlidat…
A podruhe jsem se s tim setkala osobne u moji mamy, ktera se me jizlive zeptala, jestli chci maleho kojit navzdy (v te dobe mu byl rok) a jeste dodala: „To te to tak bavi?“
Ale tak nejak to chapu, protoze nase matky nemaji ke kojeni vztah - v te dobe byla ve velkem propagovana umela vyziva…
NO, tak u nás to bylo asi tak nějak podobně. No ale je pravda, že rozhozená jsem téměř permanentně, takže hormony při kojení plus tchyně a kojení ..
… A moje mamka, ta se neptá. Vždy se přijde na malou podívat, pohraje a jde domů.
A už stejně vždy brečím, když malé uberu třeba jen jedno kojení. No tak teď jsme na třech přes den a v noci na dvou.
![]()
No, sama za sebe si přeji, abych mohla kojit co nejdéle … mám v plánu třeba i do druhého miminka.
![]()
Příspěvek upraven 06.07.11 v 02:16
ladaw píše:byron píše:Pak jsem se chtěla zeptat, jestli jste se některá setkala s tím, že na vás byl vyvíjen nátlak- přestat kojit?Poprve jsem se s tim setkala u kamaradky, kdy tchyne chtela, aby prestala v pul roce kojit, aby si mohla vnucku uzit a mohla ji hlidat…
A podruhe jsem se s tim setkala osobne u moji mamy, ktera se me jizlive zeptala, jestli chci maleho kojit navzdy (v te dobe mu byl rok) a jeste dodala: „To te to tak bavi?“
Ale tak nejak to chapu, protoze nase matky nemaji ke kojeni vztah - v te dobe byla ve velkem propagovana umela vyziva…
Taky se s tím dnes a denně setkávám u svojí maminky
, a to nejsem kojící fanatik, nidky jsem nebyla, ale jak už jsme psala, tentokrát nám to nějak sedlo, tak kojím…
Sice je to stará diskuze, ale jsem ráda, že jsem na ni narazila, nekojím asi dva měsíce, ale pořád je mi to líto a v mém okolí to nikdo nechápe…
@Madla82 když jsem přestávala kojit taky mě to mrzelo, chyběla mi strašně malá…bylo to něco krásnýho když papala a koukala se na tebe…taky jsem to obrečela
teď je nám 7 měsíců a už mi nechce ani flašku tak mi je taky smutno ![]()
@sjuzn1 ježíš, brouček…no to chápu, dítě mi neumělo asi 6týdnů vůbec pít a sám bez odsávání to dával až někdy ve 3 měsících, tak já si to pak užívala jako blázen a kdyby mi to potvůrka už takhle brzo odmítnul, tak to bych obrečela ještě víc než teď…
Věřím, že mi taky bude smutno, až přestanu kojit
a určitě to aji obrečím.
@Madla82 no zkusíme dát už dvojku sunar a třeba jí pojede víc a flašku ještě vytáhnem byla bych ráda, i když po mlíku hodně ublinkává tak jí schovávat nechci ještěěě…:-)
@Almatka píše:
Sice je to stará diskuze, ale jsem ráda, že jsem na ni narazila, nekojím asi dva měsíce, ale pořád je mi to líto a v mém okolí to nikdo nechápe…
Jsem na tom ted stejne, je to 14 dni co nekojim (kojily jsme 6 mesicu a kazda kapka byly tvrde vybojovana) a je mi strasne smutno. Styska se mi po kojeni, po te intimite, spojeni s miminkem…jak dlouho ten smutek tak muze trvat? ![]()