Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Máte toky takoví stesk po kojení?Já jsem mladšího kojila 8 měsícu a mléka bylo dost ale neměli jsme na to klid a on se moc rozrušoval.Zrovna včera jsem si lehla na postel a on mi vyhrnul triko a přes podprsenku dělá že dudá a ještě u toho říkal mnami,mnami.Nikde to neviděl a tak mě překvapilo že by si to pamatoval?A mě se potom tak stýská
![]()
Sice ti mic neporadím já pořád kojím a to je malé 16 měsíců.Něak si nedokážu představit že s tím skončím.Tak doufám že přijdou něaké rady na překonání smutku
Tak přeji at vám to dlouho vydrží
Já jsem si taky přála kojit do dvou let,ale nedá se nic dělat.Tady nejde ani tak o radu ale spíš se jen vypovídat.
Tak ja kojim uz druhe dite,no a ani jsem neprestala kdyz jsem byla tehu,tudyz kojim uz skoro 3roky a vubec si nedovedu predstavit ze prestanu…
Taky ještě kojím, večer a ráno, ale už jsem nad tím taky přemýšlela, že je to vlastně moje poslední kojení, že se mi po tom asi taky pak bude stýskat ![]()
Myslím, že sama v tom nejsi ![]()
Malej se sám odstavil v 7m. Líto mi to bylo moc. Ale ke konci už to byl boj (málo mlíčka, chtěl raději flašku…), takže na druhou stranu i úleva, že nejsou stresy. Jako ano, ta intimita, naše chvilka, mi chyběla a nějakou dobu jsem se s tím srovnávala. Musíte si najít něco jiného. U nás je to teď „mazilky, mazilky“, kdy se přijde přitulit. No, ale je fakt, že to začal dělat až ke 2.roku věku.
Takže do té doby trošku půst, resp. takové ukradené chvilky, kdy jsem ho objala já a on hned zdrhal si hrát… ![]()
První dítko jsem kojila skoro 2 roky a ořvala jsem odstav-ze zdrav.důvodů jak želva.Druhé dítko kojeno jen 2 m,děsně mi to chybí,ale bohužel to nevyšlo ![]()
Já taky kojila osm měsíců a malý se odstavil sám. V tu chvíli mi to líto nepřišlo, byla jsem ráda, že to šlo samo a bez humbuku. Ale teď si občas představuju ten pocit (moc to nejde) a těším se, až budu mít další mimi a budu zase kojit (snad to půjde!) ![]()
Teda mě přijde úchylné, nechat si od rok a půl starého dítěte cucat prsa, když nekojíš ![]()
kamila32 píše:
Teda mě přijde úchylné, nechat si od rok a půl starého dítěte cucat prsa, když nekojíš
Jj, chybí a to ještě kojím. Malé je rok, tak jsem odstavila noční kojení a bylo mi to pár dní líto
A už teď je mi líto, až nebudu kojit vůbec. Zatím jsme na ráno + večer a přes den jak je třeba nebo chuť.
kamila32 píše:
Teda mě přijde úchylné, nechat si od rok a půl starého dítěte cucat prsa, když nekojíš
Nechápu co je na tom nechutného?
Já při druhým synovi davala tříletakovi párkrát líznout
Chtěl zkusit,tak proč né
Sice jsem tam ještě pidi midi množství mlíka měla,ale už jsem taky nekojila.
Říkala jsem si při tom nočním odstavovení, že vývoj musí jít dál. V roce už noční kojení nepotřebuje, zato nepřerušovaný spánek ano. Pomohlo mi to.
Plánujem v létě zapracovat na druhém mimi a chci malou kojit do dvou let, tak jsem zvědavá, jestli dám kojení v těhu. Ráda bych, pokud se malá sama neodstaví.
miriskaw píše:
Sice ti mic neporadím já pořád kojím a to je malé 16 měsíců.Něak si nedokážu představit že s tím skončím.Tak doufám že přijdou něaké rady na překonání smutku
kamila32 píše:
Katka86 píše:kamila32 píše:Nechápu co je na tom nechutného?
Teda mě přijde úchylné, nechat si od rok a půl starého dítěte cucat prsa, když nekojíšJá při druhým synovi davala tříletakovi párkrát líznout
Chtěl zkusit,tak proč né
Sice jsem tam ještě pidi midi množství mlíka měla,ale už jsem taky nekojila.