Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A když jste byli doteď na UM, tak to máš ještě mléko??? Možná to půjde, ale myslím, že to bude hoooooooooooodně těžké, prcek je zvyklej na lahvičku. Zkus juknout na www.kojeni.net, třeba tam něco najdeš. A přeju hodně štěstí!!!
Pokud jsi tu dobu alespon minimalne kojila, myslim, ze by to melo jit…kazdopadne to bude chtit hodne snahy a pevne nervy - nejde rict jestli to opravdu jde - nektere mamince by to nepr. nedelalo zadny problem a jina se muze trapit a proste to nepujde… pokud jsi ale tu dobu predtim nekojila, mliko by uz mohlo byt ztracene…
zkus nejakou lakt. poradkyni nebo to kojeni net no ![]()
Preju pevne nervy a stesticko!!!
Koja aj mamicky adoptovanych deti a tam sa to da rozbehnut do priblizne 1,5 roku. Ale chce to pripravu a spravny postup. Urcite skus laktacnu poradkynu, ta velmi zvysi tvoje sance, ze sa mliecko rozbehne ![]()
No záleží na tom, zda je to nějaká krátkodobá laktační krize či jde o dlouhodobý problém ![]()
My měli krizi ve 4m, do té doby mlíka šíleně moc a najednou téměř sucho, hlídala jsem si jídlo, pití, napájela se kojočajem, přikládala dle požadavků (fůůůůrt
). Trvalo to několik dnů, pak se mlíko srovnalo, myslím, že na to mělo vliv i to, že syn začínal spát téměř celou noc, při tomhle se začal zase budit a tím se laktace taky podpořila.
Ale kdyby to trvalo dýl jak týden, tak halt by dostal dokrm, kojení i za cenu hladu dítěte nestojí za to
záleží na tom, v čem je problém. a čemu říkáš „rozkojit“
mě se nepodařilo ukojit ani 14 denní miminko, nemá rád moje prsa, radši má silikon
tak ho kojím přes lahev. několikrát jsem zkoušela „přírodní variantu“ ale odmítá tak silně, že to prostě nejde..
nicméně, odsávačka dokáže divy, a kdybych nebyla líná, byl by kojený plně.. takhle má jednu dávku UM denně, páč mám ještě starší dítě a nemůžu odsávat co tři hod..
AHOJ,já zkoušela rozkojení u 6M mimi a už to nešlo. Musela jsem na 2týdny odstavit,pak to zkoušela rozjet a malá už nechtěla
. U 3,5M mimi si myslím,že by to neměl být problém.Záleží jak dlouho jsi nekojila…já po 2 týdnech už měla mlíčko slanější-taky jsem to řešila s laktační poradkyní. Zkoušela jsem přikládat v noci,kdy jsem ji ze spánku procitla a rychle šoupla prso,ale při cucnutí se tvářila jakoby snědla citron a pak se spustil řev. Hrozně moc jsem to obrečela,moc mi to chybělo. Takže jsme na UM,je spokojená,zdravá a šťastná,nic ji nechybí-a to mě dělá šťastnou mámou ![]()
Díky za odpovědi. No rozkojit, po porodu mlíčko bylo, ale nebylo ho moc, tudíž jsme přešli hned při odchodu z porodnice na UM. Závidím těm maminkám, které kojí, ušetří tolik peněz. Leze to hodně do peněz ty UM. Ale asi by to dalo hodně práce, aby se mlíko znova začalo dělat, tak nevím
Malý už je zvyklý na flašku. Mrknu na ty stránky, děkuju.
Tak jsme to zkoušeli, krásně nám to šlo, ale i když žužlal, tak tam už nejspíš nic není
Jen ho to asi uklidňovalo
Zůstaneme u UM. Dalo by to hodně práce a na to nějak nemám čas
Ale děkuji všem za příspěvky.
Ahoj holky, jdu se poradit.
Malému je 3,5 měsíce a více méně plně kojíme. Ale poslední dny mám pocit, že jde kojení do kytek. Po spurtíku jsme byli nádherně rozkojený. Mlíka bylo akorát, spíš víc. No a poslední týden mám pocit, že to je čím dál horší. Ráno pije v pohodě tak 10 minut z každého prsu, ale odpoledne se po 2 minutách začíná propínat a vztekat (řekla bych, že nemám mlíko). Je mi jasné, že by to chtělo častěji přikládat, ale u nás se jí prostě 5× denně a víc ani ťuk. Ráno se probudí mezi osmou a devátou, nají se a usne. Probudí se většinou kolem poledne, dnes ve 13:30! Nají se, zase usne a jí zase tak za ty 3 hodiny (někdy mu musím prso vnutit, ale jak se rozjí, tak nemá míru). Pak si chvíli hraje, usne a kolem šesté jí znovu. Po těchto dvou odpoledních kojeních vypadá, že má ještě hlad. Kňourá a brečí (tak půlhodinky po jídle, pak se uklidní). Poslední jídlo máme kolem deváté (chtěla bych dřív, ale nedaří se nám to). Častěji se mi ho přikládat nedaří, protože cca 2 hodiny po jídle usíná a spí tak tu hodinu. Pokud bych mu dala prso, tak se nenapije. V noci spí nonstop (když jsem ho zkoušela budit, tak stejně nepil a byl protivný), tak odstříkávám (většinou kolem 100 ml, teď podstatně méně). Na noc mu dávám to odstříkané, protože večer vytáhne maximálně tak 50 ml (vážila jsem) a vydržel by hodiny vřískat. Tak jsem to vyřešila tak. (Teď musím sahat na zmražené zásoby)
Piju caro, kojočaje, zkoušela jsem homeopatika. Dokonce jsem prubla i černé pivo.
Nemáte některá radu nebo zkušenost, co vám pomohlo?
Myslim ze na. Ja se snazila rozkojit prve tri mesice a nepovedlo se. Pak uz rekla laktacni poradkyne ze to uz nepujde
a netrapi ho bolesti briska ? to propinani pri kojeni na to vypada a jak ho rozboli brisko, tak uz se prisava a pousti dokud si neulevi ![]()
Nebolí. On se vzteká vyloženě že neteče. Cumlá, pouští, chytá… Když prso zmáčknu, tak ani ťuk. Když mu dám druhé, tak se s vervou přicucne.
Janko, já byla rozkojená celkem dobře. Malý je doteď na MM. Ale mám pocit, že nestačí.
6,5 kg. Přibírá cca 200 za týden. Měl porodní váhu 4 kila
Do teď sice problémy byly, ale málo.
Mám dotaz, je možné se rozkojit skoro ve 4 měsících miminka? Když vidím, jak je všecko drahé, chtěla bych se o to pokusit. Co si o tom myslíte? Děkuju.