Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Billi píše:
A s tím, že tělo vyprodukuje litr mlíka a dost to nebude pravda. Sestřenka má dvojčata a plně je oba kojila do 6 měsíců. Mlíko jí teda stříkalo i ušima a prý ho měla tolik, že ba utáhla ještě jedno do party.
Asi mas pravdu, ale nektere deti jsou nenazrane
Takze jim to nemusi stacit ![]()
Holky jdu si pro radu. Mám holčičku 5 měsíců za měsíc přibrala 400g podle doktorky bych jí měla po kojení ještě dát Sunar protože se jí zdá, že přibrala málo. Je teda fakt, že se mi zdá, že mám málo mlíka. Moje otázka je - dá se ještě rozkojit? Řikám si jestli je nutný jí ten Sunar dávat po každém kojení jestli jí ho nedávat třeba jen ráno nebo večer? Máte někdo podobnou zkušenost co se vám osvědčilo? V poledne už začínáme příkrmy zeleninu. Jako po pravdě musim říct, že když manžel přišel s krabicí Sunaru za 270,–Kč tak se mi protočily panenky navíc je to kojení mnohem pohodlnější, rychlejší, zdravější… doma mám ještě dvouletou holčičku tak bych radši kojila než se ještě dělala se Sunarem.
Edit- neni to 400 za měsíc, ale za 2 měsíce
Příspěvek upraven 09.11.14 v 21:23
@medun nevím, my tak přibíráme i se sunarem, mnohem radši bych byla bývala kojila, ale měla jsem málo mléka… Zkusila bych jí po kojení dát napít toho čaje/nebo teda sunaru, podle toho kolik se napije… ale příkrmama se to zlepší, ale ne každé dítko je tabulkové, my takto přibíráme a dr. nás chválí že je to krásné…
@medun Jestli se ti zdá, že máš málo mléka, zkus více pít, přes 2 litry denně. Také pomáhají kojící čaje od Levros (nebo tak nějak) nebo denně pít 0,5 l mléka. Nevím, jestli ti malá potom přibere, tedy jestli je pro ni mléko dost výživné, ale rozhodně se ti udělá více mléka.
Naše holka přibíral i méně a doktorka to neřešila
myslím že to lékařka moc hrotí. Kdyby malá měla hlad tak se ozve
V pěti měsících se už tak moc nepřibírá. Mě říkala laktační poradkyně, že v tomto věku stačí přibrat i 70 g týdně. Moje od čtvrtého měsíce přibírala ještě míň, než tvoje a doktorka byla v klidu. Pokud po kojení nepláče a je spokojená, není nějak moc psychomotoricky pozadu a roste do délky, tak by to mělo být ok. Co jsem tak četla, tak díky bohu za moji doktorku, jiná už by mě asi nutila do UM. Ne všechny děti musí být podle tabulky. Zapoj i svůj instinkt, pokud se ti zdá ok, nehroť to, každopádně bych asi spíš začala pomalu s příkrmy, než UM, když máš vlastní mlíko. Po nasazení UM můžeš s kojením rychle skončit…
400g se ji zda malo? Nase mala pribirala urcite min. Byla porad uplne dole ve vahove krivce, stoupalo to, ale proste v ty dolni casti. Proto jsem zacala v patym mesici s prikrmy, UM jsem se branila. Kdyz bylo male osm mesicu, prestala jsem kojit, a byla na UM, ale vubec nepribirala rychlejc, pritom jedla dobre. Proste metabolismus, no. Pokud mala nebreci, neresila bych to, nekdo proste v tom dolnim prumeru byt musi, to je zakon statistiky
.
Naše holka přibírala 500g za 2 měsíce a v pohodě. Doktorka řikala že těch 20dkg za měsíc stačí. Doporučuji mrknout na růstový graf
@Ema1984 já se na svůj instinkt právě moc spoléhat nemůžu u první dcery jsem pořád plašila, že mám málo mlíka a teď se musim smát, když se kouknu na fotky a vidim toho pučmelouna. Takže ani teď si nějak nejsem jistá. Mně prostě připadá, že malá pije strašně krátce někdy se vztekne, ale jinak je to hrozně klidný miminko.
@medun : A ve vahovy krivce je kde? Mne prijde 400g za mesic fakt dost, nerika to doktorka z nejakyho jinyho duvodu?
Jsem se musela jít radši podívat do průkazky
tak před měsícem 58cm a 5410g a po měsíci 59cm a 5885g takže myslíte, že je to ok?
@medun A nemáš někde poblíž nějakou laktační poradnu? Já tam zašla právě okolo toho pátého měsíce, abych věděla, jestli malá pije dost… Každopádně jak čtu odpovědi ostatních holek, tak tvoje doktorka to vážně hrotí, ten přírůstek je prostě ok…
@medun píše:
Jsem se musela jít radši podívat do průkazkytak před měsícem 58cm a 5410g a po měsíci 59cm a 5885g takže myslíte, že je to ok?
Vždyť to je skoro půl kila měsíčně, to ta moje přibírala tak první dva, tři měsíce
Mě se teda dokrmování UM zdá úplně zbytečné. Někdy fakt zírám, co ti doktoři nevymyslí…
A s tím, že tělo vyprodukuje litr mlíka a dost to nebude pravda. Sestřenka má dvojčata a plně je oba kojila do 6 měsíců. Mlíko jí teda stříkalo i ušima a prý ho měla tolik, že ba utáhla ještě jedno do party.