Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ale ne… preco by sme mali kamenovat, ja som zo zaciatku teda tiez nadsena nebola z kojenia, ale potom ked mala uz 3 mesiace to zacalo byt zlate, ked na mna kukala a usmievala sa..... zo zaciatku len trapenie a boj o mlieko a divne pocity… ty preco nechces kojit?
awalancha3 píše:
mala ma 4 a pol mesiaca a je plne kojena- a ja kojit nechcem, ani som to neplanovala, ale donutili ma v nemocnici, hned ako som prisla domov som v tm asi mesiac pokracovala, ale mala som pri kazdom kojeni strasne neprijemny pocit v zaludku, prekonavala som to pohladom na moju princeznicku..... po 2 mesiacoch ked mlieka ubudalo som jej kupila UM a chcela dat- ona to odmietla… ziadne flasky, lyzicky, striekacky, hadicky- nic… neostavalo mi nic len zvysit produkciu mlieka, ale bolo ho malo stale, malinka malo priberala a dokrmovat sa ju nedalo, tak teraz beriem lieky na zvysenie laktacie a desim sa dna, ze mlieko nebude a co potom? do nemocnice na infuziu: kazdy dtuhy den skusam davat vselijake flasky, ci si to nerozmysli- ale nechce, place, vzpeira sa, vypluva a nakoniec ju napme a zvracia....... takze ja kojit nechcem a aj tak kojim a budem kojit dokym sa nenauci pit z cucacika, proste neviem si predstavit co bude potom ked odmietne mlieko… vám babiky normalne v pohode presli z plneho kojenia na flasku z UM?
Ahoj, můžu se zeptat, proč nechceš kojit?
Vždyť je to to nejlepší pro miminko. když to tak vezmeš i to nejlevnější pro tebe. ![]()
Výstižé!
Pra/Babičky a kamarádky mám naštěstí stejného ražení, takže na mazlení, kojení roční holčičky a tak nekoukají blbě. Spíš říkají, jak se jim stýská nebo že v dobrém závidí, protože jim to kojení nešlo nebo nemohly. A i s námi se naši koupali poměrně dlouho, naštěstí nebyli puritáni ![]()
Wiolla píše:Katka86 píše:
No právě,mě to přijde uplně přirozené a ne naTakže to bych asi měla i přestat malému pusinkovat dupinu a pytlíka
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Také mi to přijde přirozené. Naopak tyto puritánské názory mě děsí a s hrůzou jsem zjistila, že mě dokonce ovlivňují.
Sem zvědavá, co se bude dít po narození druhého, zda se starší vrátí ke kojení…Já když se převlíkám a je u toho náhodou malej, tak se ptá: „Co to je, co to je?“ a šahá mi na prsa. Tak mu říkám, že jsou to prsa a bradavky a že on má bradavky taky (to si začne vyhrnovat tričko a důležitě se prohlížet). Jenže u toho mi letí hlavou, že kdyby mě někdo viděl tohle dělat v Americe, tak mě zavře pro sexuální zneužívání!
A přitom ve 2 letech jsou některé děti ještě normálně kojeny a mámy se na těchto místech běžně dotýkají…
Takže proč ho v případě nekojení ochudit i o tento kontakt se mnou? (resp. ochudit nás oba) Ehm, sem se na to dokonce ptala manžela, jestli ho mám nechat, zda mu to přijde normální a on se na mě koukal jak na blázna a jen odvětil: „Vždyť jsi máma, ne?! Jasně že je to OK.“
(což upřímně nevím, jestli ho tedy nechám
)
Monjie píše:
já vás nechápu, byla jsem ráda že jsem kojila jenom necelé tři měsíce, další počítám kojit jen šestinedělí… pokud vůůbec no ukamenujte mě
Já si zase nedokážu představit, dělat v noci rozespalá Umléko
MM je vždy teplé, připravené k požití, neustále po ruce…
A těch peněz, co UM stojí
(já jsem ten anonym výše, nevím proč je to anonymně)
awalancha3 píše:
mala ma 4 a pol mesiaca a je plne kojena- a ja kojit nechcem, ani som to neplanovala, ale donutili ma v nemocnici, hned ako som prisla domov som v tm asi mesiac pokracovala, ale mala som pri kazdom kojeni strasne neprijemny pocit v zaludku, prekonavala som to pohladom na moju princeznicku..... po 2 mesiacoch ked mlieka ubudalo som jej kupila UM a chcela dat- ona to odmietla… ziadne flasky, lyzicky, striekacky, hadicky- nic… neostavalo mi nic len zvysit produkciu mlieka, ale bolo ho malo stale, malinka malo priberala a dokrmovat sa ju nedalo, tak teraz beriem lieky na zvysenie laktacie a desim sa dna, ze mlieko nebude a co potom? do nemocnice na infuziu: kazdy dtuhy den skusam davat vselijake flasky, ci si to nerozmysli- ale nechce, place, vzpeira sa, vypluva a nakoniec ju napme a zvracia....... takze ja kojit nechcem a aj tak kojim a budem kojit dokym sa nenauci pit z cucacika, proste neviem si predstavit co bude potom ked odmietne mlieko… vám babiky normalne v pohode presli z plneho kojenia na flasku z UM?
když se kojí s nechutí nebo dokonce odporem, hrozí poporodní deprese nebo hůř laktační psychoza. Jedině to s někým probrat, že už opravdu nechceš. Miminko si na flašku zvykne, když musí, někdy to trvá, některá miminka jsou paličatá. Možná odstříkat MM do láhve, pokud vypije, není problém v savičce. U nás to bylo bez problému, ale první pokus nebyl moc úspěšný.
Miminko může dělat sebevětší kukuč, ale psychika je někdy sviňa.
awalancha3 píše:
Malej měl rád Nutrilon a flašku Avent. Resp. jemu bylo jedno co je k jídlu a z čeho to teče, hlavně že je něco k jídlu. ![]()
(plně jsem kojila 4m, pak jsem měla pocit, že mu to nestačí a večer přikrmovala UM, odstavil se od kojení v 7m)
Navíc z flašky to jde lépe, není to tak namáhavé, jako z prsu, takže ji pochopitelně začal preferovat, prso odmítat (byl línej si s tím dát tu práci), tím se snížila produkce mlíka a tato spirála zkončila zcela přirozeným odstavením od kojení (z jeho strany) a i ukončením laktace (v podstatě ze dne na den, vůbec jsem nemusela odstříkávat nebo nějak jinak ukončovat produkci mléka).
Jinak je mi líto, že jsi měla tyto pocity. Myslím, že toto si bohužel člověk nevybírá a nikdy nemůže dopředu říct, jak to bude. Já jsem se kojení trošku bála, že mi bude vadit (že jsem jako mlíkárna, „užitkový“ tvor atd.
), ale překvapila jsem sama sebe, že jsem u toho prožívala téměř duševní orgasmy (k ničemu jinému se to fakt nedá přirovnat). Tak doufám, že to takto klapne i s druhým a hormony se mi nějak nezblázní… ![]()
to je fakt,sic člověk některé jídla při kojení nemůže a alkohol taky ne,musí jíst víc zdravě,ale i tak je to levnější než krabice s UM.můžu porovnat,protože jsem syna kojila jen tři týdny,pak už to nešlo,a malou 21měsíců.a ty palby za mlíko děs-kord když je to dítko žravé
což syn byl. ![]()
ale beru, pokud je někdo duševně nemocný-a kojení se mu hnusí-tak radši ať nekojí a platí.hlavně že bude spokojené miminko
nevím, prostě nerozumím proč to kojení tak všichni řešíte, přirozené a hezké to je do roka, pak už na tom nic krásného nevidím, já kojím jen proto, že vím, že momentálně můj 5 měsiční syn to potřebuje a do 6 měsiců je to pro něj důležité, pak ho ale plánuju odstavit, a rozhodně si nedokážu předtsavit, že by mi kojení chybělo
podle toho co tu čtu,tak jsem asi divná..
palosek............preco nechcem? lebo mama malo mlieka a mala sa poriadne nenaje, lebo ma pri kojeni boli zaludok a mam take divne zle pocity, lebo musim kojit kazde dve hodiny aby ako tak prospievala a mna touz unavuje, lebo je to vlastne kojenie za kojenim, lebo musim pit strasne vela vody a to mi zvysuje tlak ktory mam aj tak na hrane 140/90, lebo beriem lieky na zvysovanie laktacie a z nich sa pribera a mam strasnu nadvahu a nemozem cvicit, neriskujem kys. mliecnu.....da sa ale povedat ze uz mi samotny akt kojenia nevadi, lebo mala je strasne zlata...... len tie caviky okolo.....proste mne kojenie naozaj neprospieva… ale neriesim to uz lebo kojit ju musim ak nema umriet od hladu.....
my se taky s malýma občas koupem a jakou z toho mají srandu,když vlezu do vany já,mají víc vody ![]()
Ajka a Domi píše:
ale beru, pokud je někdo duševně nemocný-a kojení se mu hnusí-tak radši ať nekojí a platí.hlavně že bude spokojené miminko
Nechapu proc dusevne nemocny? Me taky nepripada moc v poradku, kojit napr. ctyr nebo petilete dite. Nehlede na to, ze vsechno to dobre, co miminko z kojeni ma, predavas do sesteho mesice. Potom uz kojeni nema vyznam.
když se kojí s nechutí nebo dokonce odporem, hrozí poporodní deprese nebo hůř laktační psychoza. Jedině to s někým probrat, že už opravdu nechceš. Miminko si na flašku zvykne, když musí, někdy to trvá, některá miminka jsou paličatá. Možná odstříkat MM do láhve, pokud vypije, není problém v savičce. U nás to bylo bez problému, ale první pokus nebyl moc úspěšný.
to co si napisala je asi pravda, asi som mala malo mlieka lebo som mala voci tomu psychicky blok- a poporodnu depku som teda mala a dost velku..... hadam uz je to najhorsie za mnou, nejako som sa uz vysporiadala ze budem kojit este dlho, ale neviem ako sa potom dam do poriadku
Tei problém nastane když ty odstavit chtít budeš a dítko ne
já takhle zkoušela xkrát a malá se nedala,teď se mi to konečně povedlo s fintou nemocné prso,ale bylo to i ze zdravotních důvodů…
terak píše:Ajka a Domi píše:Nechapu proc dusevne nemocny? Me taky nepripada moc v poradku, kojit napr. ctyr nebo petilete dite. Nehlede na to, ze vsechno to dobre, co miminko z kojeni ma, predavas do sesteho mesice. Potom uz kojeni nema vyznam.
Já kojila syna do 4let. Myslíš, že jsem nenormální???