Kde koupit cikorku?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Mellanie
17.3.11 17:04

Cikorka

Ahoj všem,
neví někdo -jestli se dá ještě někde koupit cikorka??Jestli ano,piště rovnou odkazy.

Díky moc všem za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16557
17.3.11 17:10

Cikorka?Já si koupila ricoré od nestlé a je tu napsaný,že to je novinka-není to ono? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
17.3.11 17:17

Cikorka je používaná jako náhražka kávy, vyrábí se z praženého drceného kořene čekanky (Cichorium). Na rozdíl od kávy však cikorka neobsahuje kofein, a tudíž je vhodná i pro děti a kojící matky. Jak barva, tak aroma je kávové.

Mahdalko asi né..musim teda číhnout,.ale mělo by to mít na obalu název Cikorka.

• Citovat
  • Upravit
Neprihlasena Jaruna
17.3.11 17:21

Mam za to,ze Cikorka zmenila nazev na Caro :wink: .

• Citovat
  • Upravit
10141
17.3.11 17:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
17.3.11 17:25

Caro piju,to mi chutná,to ricoré ne.Ale je to ono.Na plechovce je napsáno,že obsahuje pražený kořen čekanky a rostliny s modrým květem.Rozpustná směs pražené kávy a kávoviny obohacená hořčíkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
17.3.11 17:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
17.3.11 17:32

:think:
Tak teda nevím,..caro od nestlé znám.
Todle si právě vzpoměla bábinka,že by to chtěla sehnat,nejen jako k pití,ale že ta cikorka se dá přidávat i do pečiva-buchet a tak,že to má specifickou chut.
Vyloženě mi řikala,že to musí být Cikorka na obalu psané.

• Citovat
  • Upravit
3412
17.3.11 17:35

tak to nevím,zkusit zdravou výživou nebo ve velkém obchodáku mrknout do zdravé výživy či do kávových nápojů (meltu atp. jsem tam našla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
17.3.11 17:35
Kamccaa píše: :think:
Tak teda nevím,..caro od nestlé znám.
Todle si právě vzpoměla bábinka,že by to chtěla sehnat,nejen jako k pití,ale že ta cikorka se dá přidávat i do pečiva-buchet a tak,že to má specifickou chut.
Vyloženě mi řikala,že to musí být Cikorka na obalu psané.

to bude asi babička vědět jestli je rozdíl mezi cikorkou a cikorkovou kávovinou:

http://www.kavoviny.cz/…o-250-g.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
17.3.11 17:37

Tak jak jsem koukala na odkazy -nejblíž asi svým složením bude příspěvek od meduzzy. :think:

• Citovat
  • Upravit
10141
17.3.11 17:39
Kamccaa píše:
Tak jak jsem koukala na odkazy -nejblíž asi svým složením bude příspěvek od meduzzy. :think:

pražená čekanka (cikorková kávovina) - výrobek získaný z kořenů čekanky obecné
Myslím, že když babičce pytlík přineseš, hned pozná zda je to ono. Snad bude spokojená, držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
17.3.11 17:39

všem děkuju,ukážu a uvidíme.. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
3412
17.3.11 17:43

stejně je sranda, když si nějaký starý člověk vzpomene na to, co se kdys prodávalo, důkladně popíše obal a my to pak hledáme po všech čertech a když se nám to či něco podobného podaří nalézt, tak ten člověk to neocení, protože to má jednak jiný obal a jednak léta prodeje změnila složení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
17.3.11 17:55
Miarei píše:
stejně je sranda, když si nějaký starý člověk vzpomene na to, co se kdys prodávalo, důkladně popíše obal a my to pak hledáme po všech čertech a když se nám to či něco podobného podaří nalézt, tak ten člověk to neocení, protože to má jednak jiný obal a jednak léta prodeje změnila složení :mrgreen:

Je to tak :lol:. A to složení může být klidně stejné, ale naše romantické vzpomínky jak to bylo dobré :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák