Čím mazat stroupky neštovic?

2411
15.11.16 15:25

Cim mazat stroupky nestovic ?

Syn(3.5) roku je 9 den napaden nestovicemi.Ma jich jeste par nacucanych tekutinou(asi 5), ale zbytek jsou jiz jen stoupky a nekde teda obrovske strupy.

Od pocatku mazu syna Tee Tree Oilem, ale asi to neni uplne ono, protoze zlepseni nevidim. Zkusila sem i Bepanthen a do nej kapnout par kapek Tee Tree, ale taky zadnej zazrak…mozna na to moc specham, ale nasla sem doporuceni na Imazol:ten se tedy dava na stroupky?

Nejhorsi ma oblicej, tam je jeden velky strup vedle druheho, plus de facto prvni nestovice na krku mu ne a ne splasknout.

Muzu jiz syna(telo) mazat po koupani mesickovym telovym mlekem(Weleda), nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2448
15.11.16 15:32

@Sue.Ellen na úplně čisté a zavřené strupy bych zkusila vazelínu kvůli změkčení, na ty, kde by ještě mohlo být něco otevřené, bych dala konopnou mast. I když nějaká mastnější konopná mast (třeba Carun) by mohla být i na ty strupy.

Jinak na hojení doporučuji omývat odvarem z řepíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
15.11.16 15:34

Já jsem mazala neštovice po celou dobu Fenistilem, zamezuje svědění, stroupky rychle zasychali a nebarví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
15.11.16 15:40

Používala jsem klasický pudr s mentolem z lékárny, na obličej fenistil gel a stroupky se krásně odlupovaly sami:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
15.11.16 16:20

@Syringa Mě ho zase doporučila, že je nyní na trhu spousty jiných přípravků, ale ty jen tahají peníze z kapes..Já byla s pudrem opravdu spokojená, malou nic nesvědilo a za týden bylo po všem. Jen je pravda, že po uschnutí pudr dost práší, ale stejně člověk musí neustále prát povlečení, oblečení, takže se to dalo..Já ho tedy doporučuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leonarubinova
15.11.16 16:37

@Sue.Ellen Ahoj :mavam: Já taky slyšela, že „PUDR NE!!!“, ale měli jsme tekutý pudr z lékárny :palec: ( https://www.apotek.cz/…ed-100g-tuba?… )

• Citovat
  • Upravit
9066
15.11.16 16:57

Taky mam dceru 9ty den nestovic a mazu Sudocremem ;) Mne Mudra doporucila Virasoothe gel nebo Fenistil gel, a co to zacne zasychat tak pry uz gely moc ne, radeji Sudocrem nebo pak uz jen neco na promasteni, treba Bepanthen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
15.11.16 17:10

Ségra používala pro neteřinku tekutý pudr z lékárny. Za pár dnů bylo po stroupkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.19 15:38

Dobry den, prosim poradite, jestli mam jeste mazat ? :) je mi 21 let a dneska to je tyden, co se mi nestovice vylouply. Mazala jsem tekutym pudrem. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
4367
20.3.19 16:09

Kolik dotazu ještě vlozis??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.19 16:13

@Halamka omlouvam se, chtela jsem aby mi reklo nazor co nejvic lidi. Nezlobte se

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA