Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Šikovný, jsem si říkala, že mám doma umělce (zvládl gumovat 1 slovo i pětkrát, že už to pak nešlo vidět a prosvítaly různé varianty písmen, co tam nepatřily), ale tvůj to progumováním skrz stránku trumfne ![]()
@HankaHK ono mu to pak i vadilo, že se v tom význam hůř než předtím.
Zkusím asi učitelce navrhnout, jestli nemůže mít dál širší linky.
@Anonymní píše: Více
To je cesta do pekel, na doporučení PPP se taky zkoušelo zůstat u širokých linek, ještě ve 3. třídě měl písankoidní sešit a nic, prostě psal 2cm písmena a škrábal šíleně, je mu jedno zda má řádek 3cm nebo 0,8cm, prostě píše od kraje ke kraji.
Dá se říct, že jsem to vzdala a modlím se, až teď nastoupí na gympl, že ho učitelka čj nesežere a nebudou muset psát dloooouhé slohovky a diktáty, jinak upřímně lituji ji, synáčka i sebe.
@HankaHK jemu by stačil sešit 523 a přiznávám, že mně tedy ty silnější linky taky vyhovují více.
524 měli loni na matematiku a to bylo hodně špatný.
Mám dítě s dysgrafií a psalo dlouho stabilo tužkou. Učitelka taky prudila, nechala jsem si v poradně napsat do doporučení, že dítě může psát čím chce. Postupně k tomu dozrálo a samo přešlo na pero (gumovací, gelové), důležité je, že píše, ne čím píše.
Jinak i tuhy do gumovacích/gelových per se dají koupit tlustší než jak to koupíš originální, myslím, že zrovna pilot má různé druhy.
Já teda nejsem dis-, ale jsem levačka a na prvním stupni ze mě mohli zešílet, jak jsem škrábala a prodírala papír. A nejlépe se mi píše takovými těmi ultra tenkými rychleschnoucími gelovými propiskami. V každém papírnictví obvykle nějaké mají a nikdy nebyl problém, abych si je napřed zkusila
Tak ho vezměte s sebou, ať si sám vybere… Doplnění: Myslím, že se tomu nadává semi-gel pero.
@andiedvorakova on neprodira, to Stabilo mu klouže pěkně. Dělají je i trojhranné a silné? Nebo jsou jen tenké jako je tenký hrot?