Čím přikrýt dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27913
17.9.18 23:02

Náš malý nemá rád teplo tak len háčkovanou dečkou s väčšími očkami. Nebála som sa keby si ju vytiahol, v pohode by dýchal. Našťastie to sa mu ani nepodarilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.9.18 23:03
@JaninaMam píše:
@Russet Joo tak to nevím :D nikdy jsem neměla potrebu to nějak zjišťovat nebo hlídat, když jsem neměla malou, ale ja vždy spala radši v chládku

Bude zas o 3 měsíce starší a její termoregulace bude lepší. Dala bych spací pytel, pokud to snese. Syn se v tom mlel. Bydlíme v paneláku a v noci tam na těch 19 teplota klesla. Spal na polovysypané peřince v overalu a přikrytý dekou. Žádný problém. Dodnes se odkopává a spí na dece. Nemocný skoro nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.9.18 01:05

Prosím tě, buď v klidu. Dětské deky se dělají prodyšné, aby se dítě neudusilo, když si je přetáhne přes hlavu. Naopak, spousta dětí pak líp usíná. Já děti přikrývám v létě lehkou dekou, v zimě klasickou peřinkou.

• Citovat
  • Upravit
15995
18.9.18 03:26

Spaci pytel, ale pokud chces dat deku, tak se radi dat dite uplne dole v postylce, nohama ke kraji, aby se nemohlo soupnout niz, a zalozit deku pod matraci. Nevim, jestli to dava smysl, najdu obrazek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.9.18 03:32

Takhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
18.9.18 05:00

@Janli

Jojo, můj 5m prcek si občas přetáhne přes hlavu plínku, vypadá to srandovně, jako by se na nás už nemohl dívat :) i když mu dělám nad postýlkou bunkr (přes den i na noc), aby tam měl co největší tmu, stejně si tu plínku natáhne. A je vidět, že se mu s tou plínkou líp usíná, asi má větší pocit bezpečí :think: Také jsem vypozorovala, že je spokojený, když má plínkou přikrytý krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
18.9.18 06:08

@JaninaMam mě spala v tomto teploučkém. Ruce šly dát ven i dovnitř a zatáhnout na sucháč. Myslím, že bych ho v případě zájmu doma ještě někde našla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
18.9.18 06:08

Ja jsem syna nikdy neprikryvala. Je mu pres rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
18.9.18 06:47

Mala pytel i zavinovacku nesnasela tak jsem deku zalozila pod matraci, aby si nic nenacpala do pusy nebo prave na tu hlavu… deku mela pod ruckama, mohla ji trochu zmoulat ale nehlo se to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
18.9.18 06:51

dávala jsem zavinovačku, pytlík, pak peřinku či deku. U mladšího pytlíky ne, nechtěl je, byl raději zakrytý dekou či peřinou. Některé děti snáz usínají, když si hlavu zakryjí. nebála bych se hned udušení, přece ani ty když si dáš peřinu na hlavu se neudusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
18.9.18 09:46

@Janli @smudlinky je mi jasné, ze se nemusí hned udusit, když si dá bab hlavu deku nebo perinu, ale myslím, ze nějaká malá možnost tady je, když si ji pak neumí stáhnout sama dolu, tak tomu radši budu předcházet, než se pak bít do hlavy ;) @beruska9 děkuji za radu @elena.78 tak Plinka je pece jen tenčí než pěřina nebo deka :)

Každopádně Vám všem dekuju za názory a rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.9.18 10:01

@smudlinky : ja bych si treba deku pres hlavu nikdy nedala, mam pocit, ze se dusim uz tak po 5 vterinach :lol: A dospely se nejspis probudi, kdyz nemuze dychat, dite nutne ne. Riziko to je, at to kazdy rodic zvazi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
18.9.18 10:10

Koupit vetsi zavinovacku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
18.9.18 11:23

@smutná máma

Jak je dlouhej? Ten je super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
18.9.18 12:44

Ahoj já měla jeden pytel z tesca a ten byl teda úplně na… Možná jen na paradu, hezký byl, ale nepraktický. Úzký průramky a jen uprostřed do půlky na cvoky..
Druhý jsem měla větší, prošívaná bavlna dal se otevřít jak uprostřed tak i spodní okraj takže jsem kolikrát mohla přebalit bez buzení ( byl bez rukávů) Ale malej pak už cestoval a nesnášel ho.
V zavinovačka mi vydrzela jen par dnu z porodnice byl velkej
Když bylo teplo, látková plena, osuskova plena, slabá dětská deka, jinak peřinka. Tu jsem dávala pod matraci a když pak byla potřeba delší, našila jsem si na rohy povlečení dole dva tkalouny a přivazovala k postýlce

Ps: když se nedařilo, aby spal pod pokrývkou a bylo chladno, oblikala jsem navic jednu vrstvu na spaní a byl klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí