Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To je mi moc lito
. Preji at vse dobre dopadne. Zadnou zkusenost nemam,ale uplne se me chce plakat,chudinka. Doufam, ze to malicka zvladne,posilam hodne sil. ![]()
Ahoj, to mě mrzí… Já mám zkušenost. Syn měl infekci, zjistili ji, tuším, třetí den po porodu. Taky do inkubátoru + antibiotika. Byl spíš menší. A zvládlo se to rychle, po 14 dnech jsme šli domů. Právě díky rychlému zahájení léčby. Nepřišlo se, odkud to chytil. Od té doby je úplně zdravý. Držím palce!
Edit - doplnění: syn měl diagnostikovanou sepsi.
Příspěvek upraven 14.09.18 v 21:55
Tez zalezi, kde je infekce…zanet mozkovych blan ci infekce pod obrazem sepse jsou ra horsi varianta, ale i zde to muze byt brz nasledku, pokud dite dobre zareaguje na atb…drzim pesti…
Zname dite melo infekci a sepsi 14 dnu po porodu, nakonec se zjistil vaznejsi problem, dite bylo rok na atb (!!), nez to slo nejak resit, ale zvladlo to a je bez nasledku. Za neter se pomodlim.
Dělají testy a všelijaká vyšetření. Původně měli podezření na něco se srdíčkem. Ale to se vyloučilo. Takže zatím nevíme proč a co.
@TRG děkuju to mě uklidňuje. Doufám že u nás bude taky dobrý konec. ![]()
Kamaradky kluk mel zanet mozkovych blan, mesic bojoval a vybojoval, je bez nasledku. Myslim na miminko, tohle by se stavat nemelo
.
zkušenost nemám, ale taky posílám hodně síly, aby to malá zvládla a byla bez následků ![]()
slyšela jsem asi o 2 případech, oba dopadly dobře
náš měl „až“ 10. dne po porodu zánět ledvin, a rychle se z toh vyhrabal ![]()
@bibi88 Budu na vás myslet. Je dobře, že se to ví hned od začátku, ještě před propuštěním. Taky mi na začátku říkali, že neví, co bude. Ale dobré znamení bylo i to, že syna nemuseli převážet do specializované nemocnice a zvladli to v té, kde jsem rodila. A syn byl rozhodně proti neteři menší, nebo teda o dost hubenější. To je taky lepší, že je velká. Když budeš mít čas a chuť, dej vědět, jak se malá má. ![]()
@bibi88 zkusenost nemam, ale strasne me to mrzi
at je malicka brzy v poradku a vse to vybojuje!
uplne se mi svira srdce, kdyz vidim ty hadicky
(pak vzdycky musim jit opusinkovat a pomazlit tu nasi malou lasku
) …posilam moc moc sil ![]()
@bibi88 píše:
Ahojky ženy, matky, tety, babičky. Včera se mi narodila neteř. A dnes ráno dostala těžkou infekci a nikdo neví co bude dál. Je na jipu a všude kolem hadičky a přístroje. Je nádherná a velká. A věřím tomu že to bude dobré. Zajímá mne jestli má někdo takovou zkušenost a jak to dopadlo. Děkuju moc
Přijde ti normální vystavit „cizí“ dítě takhle na internet? ![]()
@TRG skvěle. Dnes malou odpojovali od přístrojů a dávali k mamince na pokoj
![]()
Doktori budou delat testy a vykultivuji konkretni bakterii. Pravdepodobne streptokok agalactiae, ecoli, enterokok…nakaza pri porodu. Je to svinstvo, meli jsme tez tu cest…kazdopadne velmi casto je to bez nasledku…ceho ma infekci? Pl