Čím přislazovat mimču pití?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nas caj taky moc nechce. Davam bud vodu s troskou javoroveho sirupu nebo kupuju jablecny most pro mimina. Davam jen po dne, ta voda je pak jen necichla dzusem a staci mu to. Ja bych vodu cely den taky nemusela. Btw voda u nas jede, kdyz mu ji dam do normalniho hrnku. Sice to twce spis do po nez do nej, ale neco vypije - dobrodruzo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bambitka_K píše:
Ahoj, chtěla bych se poradit, čím přisladit mimču čaj, když nechci obyčejný řepný cukr? Vím, že se to nemá, takže rady typu „proč to sladíš, neslaď“ atd. prosím ani nepišteAle já prostě do té naší rampepurdy musím nějaké pití dostat - je jí 7,5 měsíce. Příkrmy baští krásně, je to otesánek, ale s pitím jsme na štíru
Už ji kojím jenom ráno, večer a v noci, takže je potřeba přes den doplňovat tekutiny. Jenže ona kromě ředěných ovocných šťáv nic nechce - čaj samotný si občas lokne, ale ošklíbá se a to už jsem vyzkoušela snad všechny druhy, které jsou. Vodu ani nemluvím, to má snad nějaký šestý smysl a okamžitě pozná, že je v pítku obyč voda a ani si nečuchne
Asi si za to můžu sama, protože když jsem ji začala přikrmovat, měla hroznou zácpu, i teď ji občas má a řešila jsem to právě ředěnou švestkovou nebo ovocnou šťávou, takže si na to asi zvykla. Chtěla bych ji naučit na čaj, ale prostě ho budu min. ze začátku muset něčím přislazovat a právě nevím, co je pro takhle malé mimčo nejlepší. Díky za rady
sice to slyšet nechceš, ale opravdu nepřislazuj.. Je to fakt špatně, jak kvůli zubům, tak o stravovacích návycích nemluvě. Nedělej si naději, že budeš přislazovat ze začátku a pak přestaneš:) Dítě si zvykne a pak už si nelokne ničeho. Já dávala od začátku jen čistou vodu a dokonce teď v 1,5 roce nechce nic jiného - naštěstí:) Dej tomu čas, než začít přislazovat, raději nabízej pořád tu vodu, však ona si dá;-)
Jinak pokud to tedy skutečně absolutně nepůjde, zůstaň raději u 100% ovocných šťáv bez přídavku cukru (ideálně vymačkané skutečné ovoce) a řeď 1:3 s vodou. To je takové nejmenší zlo bych řekla. Hodně štěstí:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja sladim lzickou medu caj a kdyz nemam dak dam trosku trtinoveho cukru nebo do caje kapnu stavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je malá, musí si na pití teprve zvyknout, chceš po ní moc rychle, aby pila. Spousta dětí v prvních měsících pije mnohem méně, než bychom si vypočítali z tabulek, důležité je, kolik má počuraných plenek, ne jestli se ti zdá, že by mohla pít víc a čím jí to pití tedy „vylepšit“. Vodu má i ve všech příkrmech. Takže sledovat, jestli dost čurá a nepřislazovat, není k tomu žádný důvod a učit mimino na sladké pití je pěkná pitomost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pak to obrečíte jak já když jí zhnědnou přčední zoubky!!! (bohužel u nás to je i dědičné a díky antibiotikům) ale taky cukrem! Cukr je zlo… malej mi pil dlouho jen čistou vodu pak mi ho začlala hlídat babička a ta mu začlala dávat přeslazené čaje a sladkosti… samozřejmě si rychle zvykl… pak se stalo co se stalo a zoubky vypadají hrozně… tak se rozmyslete hned
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem velmi intenzivne resila pitny rezim (slovy doktoru az do te miry - at ma radsi zkazene zuby nez odrovnane ledviny - mela s nimi dost problemy). Caj mi nechce doted, budou ji tri roky, samotnou vodu pije, ale zoufale malo, ma ji v lahvich na ven, a to jsem na ni od zacatku ucila (nez skoncila v nemocnici s tema ledvinama, pak jsem byla vdecna za cokoliv). Takze redim dzusy, nastesti se postupne dostala az k pomeru 10:1 ve prospech voda:dzus. Ono je sice fajn, ze to trochu zasyti, ale mezi nami, dzus je v podstate stava z ovoce, takze pokud uz davas tu, energeticka hodnota je srovnatelna. Kupuju neprislazovane. Caj proste do ni nedostanu, ani slazeny, nepozre jakekoliv teple piti a i studeneho vypije minimum, tak ji to nenutim, jsem rada, ze pije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele mě malej též vodu nebo neslazenej čaj prostě nevypije od malička takže jsme dávali dom. džusy s vodou, ovocnou štávu s vodou a když čaj tak dostal do hrnečku půl lžičky cukru
. Dneska je mu 3,5 roku zoubky čistíme 2× denně (ráno a večer) a má je krásně bílý takže bych to nehrotila pokuď jí tam toho cukru nedáš 5 lžiček tak to taková tragédie zas nebude
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nauč ji na obyčejnou vodu, všechny ty stavicky a spol jsou pěkný zlo, nejen ze se ji budou kazit zoubky, ale i na tloušťku..
mám dceru 6,5mes taky kojenou a když chce napít po jídle tak dostane vodu, nic jiného nezná a učit ji na to ani nebudu, dokud sladké piti nezná nevyžaduje a voda je chutna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, já sladím jedině glukopurem. Sama je schopná vypít jen 50ml za den, musím jí s pitím hodně pomáhat. Ťukáme si na zdraví, pak má hrneček s myškama, s kačerem Donaldem..někdy jí tedy dávám i lžičkou, bojím se o ledviny.
Jinak na slazení nevidím nic špatného, lepší jsou tedy ovocné šťávy. U nás katastrofa. Jediná nevýhoda je, že hodně po šťávách žloutnou zoubky a nějaké děti můžou i mírně přibrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bambitka_K
Věř, že je to o zvyku, jak s tím začneš, už nepřestaneš…
Mě pije ještě teď skoro ve 2,5 letech jen neslazený dětský čaj nebo obyč vodu a věř, že chuť čokolády zná. ![]()
Pokud jinak nedáš, tak mě napadá rýžový nebo kukuřičný sirup, najdeš ve zdravé výživě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bambitka_K A zkousela si uz ten granulovany od sunarky? Ja davam malemu malinovy, nemel by tam byt cukr ale i tak je dost sladky. Ja davam malemu o lzicku navic nez je na navodu plus lzicku fenykloveho. Maly mi taky nechtel pit, tohle bylo jedine vychodisko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne dite taky od zacatku pilo jen cistou vodu. Jenomze ji pilo zoufale malo, nabizela jsem porad, ale nasilim do ni fakt nervala. Caje si jednou srkne a znechucene se odvraci. V nemocnici ji napojovali na kapacku, protoze kdyz jsem si ten prisun tekutin psala, a ze tam jsem se fakt extra snazila do ni neco dostat, nacpala jsem do vic jak rocni sotva dve deci za den. Pak jsme byli na dovolene v restauraci, ja piju hodne naredeny dzus normalne, ona prisla, vrzla mi do toho brcko a vypila ty dve deci na posezeni.
Jestli se to da naucit, nevim, me za cely zivot taky nikdo nenaucil pit pivo, protoze mi proste nechutna. Prijde mi jako mensi zlo vypit za den pul litru, litr hodne redene stavy nez dve deci vody.
Osobne bych hodne zvolna pracovala na posouvani a vylepsovani pomeru ve prospech vody, ja to z 2:1 zvladla na 10:1, ale hodne pomalinku.
Samozrejme je to jine u miminka, ktere ma jeste mleko a hodne vody v prikrmech, ale u dcery vidim, ze se to potom nezlepsilo ani trochu.
Příspěvek upraven 06.01.15 v 09:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Predne bych navysila podil tekutin ve strave - super jsou jablka, salatove okurky, polevky.. Spis nez kysely dzus bych dala hodne redeny nejaky jemny most. Dobra je kombinace cer. repa, jablko. Nicmene je lepsi dat jen jednorazove, ucucavani cely den neni dobre ani pro zuby ani pro zaludek.
Zbytek nechces slyset, tak nebudu rozumovat. Nicmene dcerka je mala, ma cas. Pit se nauci a kdyz bude mit zizen, tak si tu vodu proste da. Chce to jen vytrvat. Ja to tedy resila kojenim, nejak jsem nevidela duvpd, proc v tak nizkem veku kojeni omezovat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bambitka_K 3× denně kojení stačí, dělám to tak taky, malá má 10 měsíců, tekutiny jí nechybí. (nabízím něhem dne jen vodu, párkrát si cucne ale nic velkého) část těkutin je i v jídle. pokud by měla žízeň, vezme si i vodu
(mimochodem proc sladiš? neslaď
) jo a naše má 7,5kg ![]()
- Citovat
- Upravit
@lucynka25 píše:
Nauč ji na obyčejnou vodu, všechny ty stavicky a spol jsou pěkný zlo, nejen ze se ji budou kazit zoubky, ale i na tloušťku..mám dceru 6,5mes taky kojenou a když chce napít po jídle tak dostane vodu, nic jiného nezná a učit ji na to ani nebudu, dokud sladké piti nezná nevyžaduje a voda je chutna
Mně není jasné, proč kojenému dítěti vodu? A dcera si po jídle řekne o to, že chce napít? Já kojím a nějak mi přišlo, že by to mělo stačit…nebo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit