Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, prosím o radu, čím vyčistit skvrny za gauče - materiál alcantara? Nemám zatím žádný přípravek, našla jsem jen na autočalounění ![]()
Dcera mi dnes polila gauč Colou
Jako první pomoc jsem vzala jar na nadobí, vím že je to asi blbě, ale bála jsem se nechat flek zaschnout a vodou mi to nešlo ![]()
Děkuji za rady.
Nevím, co je alcantara, ale nám na gauč (takový semiš, či so) funguje dobře čistič na koberce z lidlu
@Ornwen děkuji,zkusím to někde na kousku, kde to nebude vidět, kdyby to napáchalo škodu…
Alcantara je taková umělá kůže - semiš, je to umělina, tak by to právě mělo jít čistit
ale ta cola to je hold průšvih. Jinak zatím stačila vždy voda a hadřík i na banán, vůbec tam nezůstal flek, když jsem to hned vzala ![]()
Jar je úplně v pohodě, dostala jsem s ním i zaschlou černou barvu na vlasy. Já to jinak peru (na 30, bez aviváže), ale mám potahy sundavací
@mooch to já mám taky sundávací, ale bála jsem se to hodit do pračky
tak to zkusím když to nepustí tím jarem, zatím to schne, vypadalo to dobře, ale asi to trochu vidět bude, máme totiž pastelově zelenkavou barvu, takže je vidět vše.
Děkuji moc, pračku prubnu zítra
![]()
Máme z alcantary interiér v autě a když mi upadl kousek čokolády ze zmrzky, muj mužskej to čistil jemným kartáčkem s mýdlovou vodou a šlo to krásně dolů.
tak to zkus takto ![]()