Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, syn 14m se dnes probudil s „nakřápnutým“ hlasem. Žádná teplota, rýma ani kašel. Co byste doporučili na podporu imunity u takového prcka? Když na mě něco leze, dám si mátový čaj s medem a citronem a je mi dobře. Ale malej by něco takového nevypil. Nějaké tipy na zastavení nachlazení?
Ja vzdycky malymu varim cibulovy caj (dam tam hodne medu aby mu to chutnalo) a silny vyvar, setrit se, prostrikavam preventivne nos morskou vodou a na noc mu strcim do pokoje zvlhcovac vzduchu
tezko rict, co zabira, ale nebyva nemocny
Mimochodem, ted to asi hodne lita, oba kluci byli taky nakrapli, starsi mel i jeden den teplotu, a ja to tedy odnesla rymou a pruduskama ![]()
Kaloba. Kdyz se nasadi vcas, funguje jako zazrak, aspon my to tak mame
Pokud kojis, tak se nacpi ceckem, pujde do mlika.
A jestli si mrne da med, tak rozmichat s vodou a at to pije.
@Mamora u nás nakrápnuty hlas prorokuje laryngitidu. Zvlhcovac vzduchu na noc a pokud možno tak inhalace vincentky. 14m mám na klíně a hraju si s ni a zároveň poustim do okolí pusy a nosu
Když jsem si vyhledala laryngitidu a dozvěděla se, jak je nebezpečná pro děti, tak mě to docela vyděsilo. Zatím stále bez teploty či dalších příznaků, naštěstí. Takže nasadím cibulový čaj s medem a snad to bude v pohodě. Díky za rady ![]()
@Mamora píše:
Když jsem si vyhledala laryngitidu a dozvěděla se, jak je nebezpečná pro děti, tak mě to docela vyděsilo. Zatím stále bez teploty či dalších příznaků, naštěstí. Takže nasadím cibulový čaj s medem a snad to bude v pohodě. Díky za rady
Jaj, to jsem nechtěla. Na druhou stranu by každý rodič měl znat první pomoc u nemoci. Zrovna tohle přichází v noci najednou. Zkus si pustit video na YT at víš ten specificky zvuk. Stačí jako prevence zvlhcovac vzduchu. V případě už rýmy dávat na noc nasivin do nosu a sinecod na uklidnění kašle kdyby byl. Jinak studeny vzduch (v lete holt posadit před mrazak) pomaha rychle.