Teplota - čípek, nebo sirup?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22051
18.2.11 13:03
MaryClementine píše:
jj, zkusím. Tentokrát ho blinkal. Třeba by pomohlo ho dát na lačno před jídlem, dostal ho hodinu po jídle a ouvej, šlo všechno za půl dne.

Těžko říct - ono je to taky pokaždé jiné. Někdy je při nemoci žaludek na vodě a nic moc nesnese, jindy ne… jako u dospělého. Někdy to prostě nesedne.

Každopádně přeji, ať to musíš řešit až za hooodně dlouho… :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
18.2.11 19:09

Já jsem dětem dávala sirup, co nejdřív to šlo :mrgreen: Mě se paralen čípky vždy rozdrolily v ruce, při zavádění do konečníku dítěti se mi třepaly ruce, dítě se vzpínalo a bála jsem se, že ho poraním. Pro mě zavádění čípku dítěti nebylo nic příjemného a dala bych ho opravdu jen, kdyby to žaludek nesnesl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
18.2.11 19:39

Zrovna min. týden jsme měli poprvé horečku.
Skusila jsem dát čípek stím, že má rychlejší nástup. Malý se tak vzpíral, že to nebylo možný ani pořádně zavést.
Tak jsme dali sirup a to bylo v pohodě. Takže u nás už jen sirup a čípky snad jen v nejhorším případě, kdyby byla vysoká horečka na střídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
18.2.11 20:29
mikami píše:
Skusila jsem dát čípek stím, že má rychlejší nástup. Malý se tak vzpíral, že to nebylo možný ani pořádně zavést.
Tak jsme dali sirup a to bylo v pohodě. Takže u nás už jen sirup a čípky snad jen v nejhorším případě, kdyby byla vysoká horečka na střídání.

Není potřeba, i Paralen a Panadol jsou v sirupu :-D Jde o to, aby se střídaly 2 léčivé látky - Paracetamol a ibuprofenum(Nurofen)
Většina těch sirupů je určena už od 3 měsíců věku, ale má ovocnou příchuť - to je ten důvod, proč někteří lékaři nabádají maminky, aby dávali dětem do jednoho roku čípky - možnost vzniku alergie na nějakou přídavnou látku.

Já jsem malé čípky dávala snad jen po prvním očkování, v 5 měsících měla při zánětu průdušek a při 5.dětské nemoci na vysoké horečky sirup.
Staršímu jsem dávala taky čípky jen po očkování, když byla reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
18.2.11 22:04
Jana206 píše:
mikami píše:

Není potřeba, i Paralen a Panadol jsou v sirupu :-D Jde o to, aby se střídaly 2 léčivé látky - Paracetamol a ibuprofenum(Nurofen)
Většina těch sirupů je určena už od 3 měsíců věku, ale má ovocnou příchuť - to je ten důvod, proč někteří lékaři nabádají maminky, aby dávali dětem do jednoho roku čípky - možnost vzniku alergie na nějakou přídavnou látku.

Já jsem malé čípky dávala snad jen po prvním očkování, v 5 měsících měla při zánětu průdušek a při 5.dětské nemoci na vysoké horečky sirup.

Tak jo :-) . Máme sirup Panadol a čípky Nurofen. Tak jestli je ten sirup i Nurofen, tak koupím ten a máme to vyřešený :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.2.11 06:55
mikami píše:
Jana206 píše:
mikami píše:

Tak jo :-) . Máme sirup Panadol a čípky Nurofen. Tak jestli je ten sirup i Nurofen, tak koupím ten a máme to vyřešený :-D .

Nurofen je sirup :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
19.2.11 19:50

dekuju za odpovedi a jeste jedna otazecka…jak jsem psala, malej byl v utery na ockovani-hexa a synflorix, jiz treti den ma teplotu 38,5 stupne(po odectu) davala sem mu panadol sirup, ktery vzdy zabral na urcitou dobu a pak ihned zase teplota stoupla. v pribalovem letaku je napsane, jestlize nezabere lek po trech dnech, tak by se mel vyhledat lekar. Myslite, ze bych zitra s malym mela zajet na pohotovost? Jak dlouho trvala teplota po ockovani u vas?…nevim, jestli to neresim zbytecne moc, ale nechci nic zanedbat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.2.11 20:22
nikollina píše:
dekuju za odpovedi a jeste jedna otazecka…jak jsem psala, malej byl v utery na ockovani-hexa a synflorix, jiz treti den ma teplotu 38,5 stupne(po odectu) davala sem mu panadol sirup, ktery vzdy zabral na urcitou dobu a pak ihned zase teplota stoupla. v pribalovem letaku je napsane, jestlize nezabere lek po trech dnech, tak by se mel vyhledat lekar. Myslite, ze bych zitra s malym mela zajet na pohotovost? Jak dlouho trvala teplota po ockovani u vas?…nevim, jestli to neresim zbytecne moc, ale nechci nic zanedbat…

Teplota do očkování u mých dětí zmizela do 24 hodin. Jinak se udává a i naše dětská dr.říkala, že max.48 hodin. Pokud se horečky i potom stále vyskytují, je vhodné nechat dítě vyšetřit.

Známá tak skončila v nemocnici se 4měsíčním miminkem. Teplota po očkování, ani po pár dnech neklesala, nakonec se z toho vyvinula nějaká viroza, chytil ji, jak byl organismus oslabený očkováním - imunita je v příštích 14 dnech slabší, měl by se dodržovat klidový režim. Oni měli režim normální a dítě den po očkování vzali na nákup. Neříkám, že to byla hlavní příčina, ale jistě to k tomu přispělo.

Malému dávali kapačky,na zavodnění, léky, za týden byli doma.
Jinak to, že se krátce po očkování vyvine nějaká nemoc, není žádná vzácnost - právě k vůli oslabení imunitního systému.

Pokud horečky nebudou ještě vyšší a nepřidají se jiné komplikace - nadměrná spavost, odmítání tekutin, kašel, asi bych místo návštěvy pohotovosti vydržela do pondělí k dr.
Přeju samozdřejmě, ať je to jen reakce na očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.2.11 12:54

tak jsme dneska byli u doktorky a jelikoz se malej v noci osypal, tak doktorka rekla, ze ta teplota nebyla reakce na ockovani, ale sesta nemoc, ktera do dvou dnu odezni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
25.1.13 10:01

@CokeLady podle me je ten cipek lepsi jelikoz rychleji zabere a malymu se po nem hned ulevilo…Aby ho nevytlacil tak jsem mu jeste minutku drzela nozky u sebe nez jsme dali plynku i ted to tak delam kdyz uz je bez…i me bylo doporuceno pokud je teplota vysoka dstridat sirup a cipek po sesti hodinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
25.1.13 10:36

My jsem od patku meli vysoke horecky. Po odectu jsme meli 39,6. Doktor nam rekl ze mame zanet prudusek. Dal nam nurofen 4ml 3× denne po sesti hodinach. Pokud bude teplota vyssi jak 38,5 (po odectu) pridat parale cipky. taky po sesti hodinach mezi nurofenem. Takze sobota+nedeli jsme jeli po trech hodinach. nurofen+paralen.
V pondeli uz zase jen nurofen. a od stredy jsme uz bez teplot.

taky si myslim ze ty cipky lepe zabiraji. Mame jeste dva sirupy proti kasli, ktery stale bereme. Ale ridili jsme se radou doktora. Je pravda ze mi maly hodne spatne jedl a stale spatne ji. Myslim ze je to tema sirupama co jsem mu davali. Ted uz nema nurofen ale jeste ma stale dva sirupy proti kasli do nedele a taky tim hlenem co vykaslava a polika. Snad potom zacne zase lepe jist…
Takze kazdopadne ty sirupy urcite zatezuji zaludek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
11.2.14 08:40

Poraďte. Se synkem jsme byli na pohotovosti s vysokou horečkou a doktor se divil, že mu ještě dávám čípky, že se prý nechá. Prý je na to už starý a měla bych mu spíš dávat sirup. Ale mě právě přijde, že čípky mu dobře zabírají. Do kolika let jste dávaly čípky? Synkovi byli v lednu 3 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
11.2.14 09:43

A jiny zpusob korigovani horečky nechceš zkusit? Zabaly, koupel… Nase děti ani jedno nemely „léky“ na horečku. Obavám se chemikalií. Zátěž pro játra a ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
11.2.14 09:44

K tomu Vlažné tekutiny, kuzu, voda s umeoctem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
12.2.14 08:44

@terka85
Je jedno, jakou lekovou formu zvolis, pokud to jemu vyhovuje, nevidim problem. Snad jen at mate dostatecne davkovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek