Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@terka85
Je jedno, jakou lekovou formu zvolis, pokud to jemu vyhovuje, nevidim problem. Snad jen at mate dostatecne davkovani.
Maminky, nemáte nějakou radu, jak dostat do dvouleťačky sirup proti horečce? Dávala jsem naposled před rokem věku a to bylo v pohodě, teď se mi to povedlo jen poprvé včera, ale dnes to prostě nejde. Na lžičce to nechce, když jsem zkusila násilněji - prská, nevezme si to ani v té trubičce a poznala to i v čaji.
S čípkem bych musela počkat na manžela, protože jí prostě nepřeperu, neudržím nohy v jedné ruce, abych ho druhou zavedla. ![]()
Vypadám tedy dost neschopně řekla bych. ![]()
Děkuji ![]()
@anairda mě ho mladší do cca 2 a čtvrt let taky odmítal, protože nesnášel cokoliv sladkýho. ale já se zase nebojím použít sílu, když je třeba, tekže jsme si ho na ten gauč položila, a ten čípek mu tam nacpala ![]()
@anairda Ještě bych případně zkusila nadrcený dětský paralen v tabletkách (jestli se teda ještě vyrábí) a zamaskovat na lžíci do jídla nebo třeba třeba s drceným piškotem.
@anairda dej čípek, když to prská, tak nevíš, kolik toho opravdu spolkne, aby to zabralo. Naše malá 23m má taky teď teplotu a před chvílí jsem ho dávala. Sice se jí to nelíbilo, ale tou teplotou byla tak unavená, že se se mnou ani moc neprala
@slavuska1
Což já bych se použít sílu taky nebála, ale asi jí nemám nebo co
Nevím jak ty nohy udržet nahoře.
Je to fakt souboj. ![]()
@Svistice píše:
@anairda Ještě bych případně zkusila nadrcený dětský paralen v tabletkách (jestli se teda ještě vyrábí) a zamaskovat na lžíci do jídla nebo třeba třeba s drceným piškotem.
vyrábí, ale rozdrcenej je děsně hnusnej a je tuším až pro starší děti. Musela bych se podívat, mám ho doma. Koupila jsem ho staršímu, ten to vzal jednou a naposled ![]()
Nevypadáš neschopně, alespoň ne u mě, která má jedno dítě, které polyká jakýkoli sirup s nadšením a chce ještě, je schopný i simulovat kašel, aby dostal
, a pak druhé dítě, které zdrhá, když jen zatřepu lahvičkou
. Mladšímu ne- polykači je 22m, má ještě plenky, takže jemu bych snáz dala čípek (zákeřně schovaný v kapse a náhle, bez varování zapíchnutý do požadovaných míst
), ale nějak raději používám sirup, protože už mému staršímu synovi srážel teplotu lépe (Nurofen) než paralenové čípky. A sirup dávám tak, že prcka položím na gauč, brutálně zakleknu s rukama podél těla, ideálně i tak, aby kolena i držela trochu hlavu v přímé poloze a já měla volné ruce, zapíchnu stříkačku se sirupem do pusy, pomalu vstřikuju a druhou rukou držím hlavu a hlavně pusu jakoby zavřenou, aby to nepouštěl koutkem, po aplikaci ještě chvíli držím, aby to nevyplivl, on nevydrží a polkne. Prosím, abych nebyla za tento popis hlášena na sociálku, dělám to pro jeho dobro
(samozřejmě po podání následuje velké pomuchlání, aby pochopil, že to nebyl pokus o vraždu, ale moc mi to nevěří).
@Moise
Já vím, právě je to na nic, nevím kolik v tom jednom loku vypila. ![]()
@Samamama
to samé praktikuju i s odsávačkou, zatím teda u 10 měsíčního
@Samamama
Tak to je krásné…
Já mám trochu strach, aby se mi tím neudusila, když by to bylo až tak brutální. Zkoušela jsem to násilně jen na lžičce a to pak vyprskla.
Taky tohle praktikuju s odsávačkou ![]()
se sirupem ale ne, protože cokoliv do dětí rvu takhle násilím, tak se jim zvedne žaludek a vše vyblijí ![]()
Mladší holka taky byla chronický nepolykavec všeho a od té doby, co jsme zkejsli v nemocnici na 10 dní místo 3 (slečna odmítala atb sirup, musela ho dostávat do žíly), tak jí postupně zvykám, máme klasickou injekční stříkačku, dám jí do toho sem tam nějakou šťávu nebo něco a trénujeme, sama si to dá do pusinky a já pomalu natřikrát stlačuji, má to jako hru a zábavu a teď se mi to hodí, když do ní potřebuju dostat sirup na kašel ![]()
@iiiv @Moise jo, přesně, s odsávačkou naprosto stejný postup
. @anairda s tou stříkačkou od Nurofenu je to právě snažší než se lžičkou, protože do dáš dál do pusy a prostě zafunguje polykací reflex, stejně jsem dávala naší kočce odčervovací tabletu- strčila jsem co nejdál na kořen jazyka a pak podržela tlamičku zavřenou a ono nezbylo nic, než spolknout
(pravda, někdy na víc pokusů, byla sveřepá
). Nemyslím, že by se malá udusila, je to malinké množství (z 2,5ml se neudusí, ani kdyby to opravdu vdechla, což nevdechne), mačkám píst pomalu nebo navíckrát.
@anairda pust mu prasatko pepu dil kde se bere medicinka. To u nas zabralo. Jinak vse vysvetluji a rikam jak mu to pomuze atd a nakonec se necha ukecat i na ten cipek. A kdyztak nasili ![]()