Teplota - čípek, nebo sirup?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9024
11.2.14 09:44

K tomu Vlažné tekutiny, kuzu, voda s umeoctem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
12.2.14 08:44

@terka85
Je jedno, jakou lekovou formu zvolis, pokud to jemu vyhovuje, nevidim problem. Snad jen at mate dostatecne davkovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
31.10.14 11:36

Maminky, nemáte nějakou radu, jak dostat do dvouleťačky sirup proti horečce? Dávala jsem naposled před rokem věku a to bylo v pohodě, teď se mi to povedlo jen poprvé včera, ale dnes to prostě nejde. Na lžičce to nechce, když jsem zkusila násilněji - prská, nevezme si to ani v té trubičce a poznala to i v čaji. :roll: S čípkem bych musela počkat na manžela, protože jí prostě nepřeperu, neudržím nohy v jedné ruce, abych ho druhou zavedla. :oops:
Vypadám tedy dost neschopně řekla bych. :lol:
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
31.10.14 11:40

@anairda mě ho mladší do cca 2 a čtvrt let taky odmítal, protože nesnášel cokoliv sladkýho. ale já se zase nebojím použít sílu, když je třeba, tekže jsme si ho na ten gauč položila, a ten čípek mu tam nacpala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.10.14 11:44

@anairda Ještě bych případně zkusila nadrcený dětský paralen v tabletkách (jestli se teda ještě vyrábí) a zamaskovat na lžíci do jídla nebo třeba třeba s drceným piškotem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56309

@anairda dej čípek, když to prská, tak nevíš, kolik toho opravdu spolkne, aby to zabralo. Naše malá 23m má taky teď teplotu a před chvílí jsem ho dávala. Sice se jí to nelíbilo, ale tou teplotou byla tak unavená, že se se mnou ani moc neprala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700

@slavuska1
Což já bych se použít sílu taky nebála, ale asi jí nemám nebo co :lol: Nevím jak ty nohy udržet nahoře. :nevim: Je to fakt souboj. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56309
31.10.14 11:46
@Svistice píše:
@anairda Ještě bych případně zkusila nadrcený dětský paralen v tabletkách (jestli se teda ještě vyrábí) a zamaskovat na lžíci do jídla nebo třeba třeba s drceným piškotem.

vyrábí, ale rozdrcenej je děsně hnusnej a je tuším až pro starší děti. Musela bych se podívat, mám ho doma. Koupila jsem ho staršímu, ten to vzal jednou a naposled :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.10.14 11:48

Nevypadáš neschopně, alespoň ne u mě, která má jedno dítě, které polyká jakýkoli sirup s nadšením a chce ještě, je schopný i simulovat kašel, aby dostal :mrgreen:, a pak druhé dítě, které zdrhá, když jen zatřepu lahvičkou :zed:. Mladšímu ne- polykači je 22m, má ještě plenky, takže jemu bych snáz dala čípek (zákeřně schovaný v kapse a náhle, bez varování zapíchnutý do požadovaných míst :mrgreen: ), ale nějak raději používám sirup, protože už mému staršímu synovi srážel teplotu lépe (Nurofen) než paralenové čípky. A sirup dávám tak, že prcka položím na gauč, brutálně zakleknu s rukama podél těla, ideálně i tak, aby kolena i držela trochu hlavu v přímé poloze a já měla volné ruce, zapíchnu stříkačku se sirupem do pusy, pomalu vstřikuju a druhou rukou držím hlavu a hlavně pusu jakoby zavřenou, aby to nepouštěl koutkem, po aplikaci ještě chvíli držím, aby to nevyplivl, on nevydrží a polkne. Prosím, abych nebyla za tento popis hlášena na sociálku, dělám to pro jeho dobro :mrgreen: (samozřejmě po podání následuje velké pomuchlání, aby pochopil, že to nebyl pokus o vraždu, ale moc mi to nevěří).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
31.10.14 11:50

@Moise
Já vím, právě je to na nic, nevím kolik v tom jednom loku vypila. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
31.10.14 11:52

@Samamama :mrgreen: to samé praktikuju i s odsávačkou, zatím teda u 10 měsíčního

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
31.10.14 11:53

@Samamama
Tak to je krásné… :lol: :kytka: Já mám trochu strach, aby se mi tím neudusila, když by to bylo až tak brutální. Zkoušela jsem to násilně jen na lžičce a to pak vyprskla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56309
31.10.14 11:56

Taky tohle praktikuju s odsávačkou :mrgreen:
se sirupem ale ne, protože cokoliv do dětí rvu takhle násilím, tak se jim zvedne žaludek a vše vyblijí :zed:
Mladší holka taky byla chronický nepolykavec všeho a od té doby, co jsme zkejsli v nemocnici na 10 dní místo 3 (slečna odmítala atb sirup, musela ho dostávat do žíly), tak jí postupně zvykám, máme klasickou injekční stříkačku, dám jí do toho sem tam nějakou šťávu nebo něco a trénujeme, sama si to dá do pusinky a já pomalu natřikrát stlačuji, má to jako hru a zábavu a teď se mi to hodí, když do ní potřebuju dostat sirup na kašel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.10.14 12:00

@iiiv @Moise jo, přesně, s odsávačkou naprosto stejný postup :mrgreen:. @anairda s tou stříkačkou od Nurofenu je to právě snažší než se lžičkou, protože do dáš dál do pusy a prostě zafunguje polykací reflex, stejně jsem dávala naší kočce odčervovací tabletu- strčila jsem co nejdál na kořen jazyka a pak podržela tlamičku zavřenou a ono nezbylo nic, než spolknout :lol: (pravda, někdy na víc pokusů, byla sveřepá :mrgreen: ). Nemyslím, že by se malá udusila, je to malinké množství (z 2,5ml se neudusí, ani kdyby to opravdu vdechla, což nevdechne), mačkám píst pomalu nebo navíckrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
31.10.14 12:02

@anairda pust mu prasatko pepu dil kde se bere medicinka. To u nas zabralo. Jinak vse vysvetluji a rikam jak mu to pomuze atd a nakonec se necha ukecat i na ten cipek. A kdyztak nasili :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek