Cipralex účinek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.10.16 16:10
@Ou píše:
@Lucrezia jistě - depresivní poruchy jsou velmi častým důvodem invalidního důchodu.A kdyby se dělal výzkum, tak bych si i tipla že spoustu chronicky nemocných začínalo s tím, že přece nebudou jíst léky, že to zvládnou sami, že nepotřebují pomoc a že psycholog jim stejně nepomůže, tak proč vstupovat do psychoterapie.

aha, tak to jsem teda ani nevěděla. no já s tím určitě chci začít něco dělat. resp. ty prášky začnu ve čtvrtek brát :)

• Citovat
  • Upravit
275
25.10.16 20:08
@allluck píše: .

co znamená tečka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
25.10.16 20:20
@Ou píše:
@Lucrezia jistě - depresivní poruchy jsou velmi častým důvodem invalidního důchodu.A kdyby se dělal výzkum, tak bych si i tipla že spoustu chronicky nemocných začínalo s tím, že přece nebudou jíst léky, že to zvládnou sami, že nepotřebují pomoc a že psycholog jim stejně nepomůže, tak proč vstupovat do psychoterapie.

reagovala jsem na tvůj příspěvek, který vyzníval hodně nabroušeně. Vypadalo to, jako bys všechny chtěla varovat před tím, aby se neopovažovali upadat do deprese a čerpat ID ze státní kasy, protože jsou líní se sebou něco dělat. :?

Chtěla bych říct, že psychoterapie je důležitá, a mně moc pomohla, ve své době mi snad i zachránila život. Ale že by se dalo zevšeobecnit, že kdo nechodí k psychologovi, tak se neléčí, to snad ne.
Léky mají své nezastupitelné místo i při boji s depresí. A to píšu teď, kdy je už půl roku neberu! :kytka:
Chodím k terapeutovi, moc mi pomáhá, a stejně se propadám do deprese. :zed:

Cesty téhle nemoci jdou jinudy, než naše racionální myšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.10.16 00:03
@Anonymní píše:
Ahoj :mavam: včera jsem byla poprvé u psychiatričky a předepsala mi právě cipralex, tak jsem si já káča přečetla příbalovej leták a docela dost mě to děsí. bojím se, že mi po tom bude ze začátku ještě 1000 x hůř. hlavně já chodím každej den do práce, dělám zapisovatelku na soudě a potřebuju fungovat. co jsem si četla ze začátku diskuse, tak holky tu psaly, že musely být doma, než to přešlo… jak to teda vlastně je? ona mi ta dr. včera říkala, že ten příbalovej leták číst nemám :zed: ale mě to prostě nedalo :zed: mám teda první týden brát jen půlku a když to bude dobré, tak si nasadit celý. ale já se bojím to začít brát :,( ale zároveň chci, abych se konečně už zbavila toho psychickýho napětí, abych prostě byla do pohody, jako jsem bývala dřív před tímhle vším :roll:

přečti si příbalový leták paralenu a uvidíš, že holt to je u každého léku tak ;)
hele klid.. já na cipralex reagovala dobře, práci jsem zvládala v pohodě a jestli jsem byla unavená a vyřazená z provozu tak jen v době, kdy ještě nebyla nasazená hladina a panické ataky se projevovaly plnou silou.. počítej s tím, že než se ti udělá hladina v krvi, tak se můžeš cítit i hůř cca tak měsíc, pět týdnů, pak se ti uleví.. můžeš požádat Dr aby ti na překlenutí napsal například neurol jako první pomoc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.10.16 00:05
@Anonymní píše:
Ještě jsem holky k tomu dostala neurol, prej když bych měla joooo špatný ty psychický stavy, vím, že je to jenom taková berlička. ale já jsem po něm taková otupělá :roll: ale zklidněná. mě třeba samotnej neurol na den, dva fakt pomůže. takže myslíte, že v těch prvních 14 dnech, kdyby mi bylo joooo blbě, že bych si to k tomu mohla vzít?

samozřejmě - kolikátku máš? a pokud se cítíš hodně otupělá tak si vezmi jen půlku a uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 06:57
@jdukolem píše:
samozřejmě - kolikátku máš? a pokud se cítíš hodně otupělá tak si vezmi jen půlku a uvidíš

No mam 0,25,ale me to staci. Obcas jsem si ho tak brala i predtim a stacilo mi to. No od zitra ty prasky zacnu brat a snad to zvladnu, co by nejlip :) kdybych nahodou potrebovala marodni, ze to blbe snasim, tak to by mi predepsala obvodacka a nebo primo psychatricka? Abych vedela, kam se obratit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.16 06:57
@jdukolem píše:
samozřejmě - kolikátku máš? a pokud se cítíš hodně otupělá tak si vezmi jen půlku a uvidíš

No mam 0,25,ale me to staci. Obcas jsem si ho tak brala i predtim a stacilo mi to. No od zitra ty prasky zacnu brat a snad to zvladnu, co by nejlip :) kdybych nahodou potrebovala marodni, ze to blbe snasim, tak to by mi predepsala obvodacka a nebo primo psychatricka? Abych vedela, kam se obratit.

• Citovat
  • Upravit
275
26.10.16 07:33
@Anonymní píše:

Oba ti můžou dát neschopenku. Akorát u praktické budeš muset více vysvětlovat. Někteří „praktici“ jsou ale docela osvícení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 08:05
@Lucrezia píše:
Oba ti můžou dát neschopenku. Akorát u praktické budeš muset více vysvětlovat. Někteří „praktici“ jsou ale docela osvícení.

jo, asi bych šla nejdřív za tou psychiatričkou, spíš se teda sichruju, jsem z toho prostě docela nervózní. včera jsem o tom mluvila s přítelem a připravila ho na to, kdyby mi fakt začalo být nějak blbě, aby o tom věděl, že se mi ty moje hnusný stavy můžou až zdvojnásobit, aby o tom věděl. tak říkal, že on to taky hrozně blbě snáší, že mi nemůže pomoct, že teda radši někam zaleze a počká, až to přejde, že ho to prostě hrozně drtí mě takhle vidět. :? jak jste to měly vy se svými partnery?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.16 08:06

@Lucrezia jinak ti mockrát děkuju za informace :kytka: jsem se měla zeptat rovnou u dr., ale všechny ty otázky mi pak dojdou až postupně.

• Citovat
  • Upravit
275
26.10.16 10:01
@Anonymní píše:
jo, asi bych šla nejdřív za tou psychiatričkou, spíš se teda sichruju, jsem z toho prostě docela nervózní. včera jsem o tom mluvila s přítelem a připravila ho na to, kdyby mi fakt začalo být nějak blbě, aby o tom věděl, že se mi ty moje hnusný stavy můžou až zdvojnásobit, aby o tom věděl. tak říkal, že on to taky hrozně blbě snáší, že mi nemůže pomoct, že teda radši někam zaleze a počká, až to přejde, že ho to prostě hrozně drtí mě takhle vidět. :? jak jste to měly vy se svými partnery?

Pro partnera je to strašné. nemůže nic dělat, hrozná bezmoc. můj muž to nedával, když jsem nemusela, nic jsem mu neříkala. Nekdy to viděl a nekomentoval, to asi bylo pro mě lepší. Pouze když jsem lezela a spala, musel se postarat o domácnost. a částečně o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 10:43
@Lucrezia píše:
Pro partnera je to strašné. nemůže nic dělat, hrozná bezmoc. můj muž to nedával, když jsem nemusela, nic jsem mu neříkala. Nekdy to viděl a nekomentoval, to asi bylo pro mě lepší. Pouze když jsem lezela a spala, musel se postarat o domácnost. a částečně o děti.

právě jsme o tom včera mluvili a přesně tohle mi říkal. a i vím, že kolikrát to na mě vidí, ale dělá, že nic.. já si to opačně nedovedu vůbec představit, co bych dělala :roll: když mě to popadne ve velký míře, běhám po bytě jako šílená, tak to se radši sbalí a jde pryč z bytu :roll: já se vyhrabu z nejhoršího, napíšu mu nebo zavolám a přijde domů. je mi ho svým způsobem s tímhle fakt líto :( doufám, že se z toho vyhrabu a bude to zase dobrý. budu normálně fungovat, nebudu mít tady ty hnusný bludy a stavy v hlavě a bude to všechno ok. naštěstí nemáme děti, mám nějaký problémy, takže snad se tím prokoušu a pak to třeba půjde snáz :)

• Citovat
  • Upravit
49159
26.10.16 10:52
@Anonymní píše:
právě jsme o tom včera mluvili a přesně tohle mi říkal. a i vím, že kolikrát to na mě vidí, ale dělá, že nic.. já si to opačně nedovedu vůbec představit, co bych dělala :roll:když mě to popadne ve velký míře, běhám po bytě jako šílená, tak to se radši sbalí a jde pryč z bytu :roll: já se vyhrabu z nejhoršího, napíšu mu nebo zavolám a přijde domů. je mi ho svým způsobem s tímhle fakt líto :( doufám, že se z toho vyhrabu a bude to zase dobrý. budu normálně fungovat, nebudu mít tady ty hnusný bludy a stavy v hlavě a bude to všechno ok. naštěstí nemáme děti, mám nějaký problémy, takže snad se tím prokoušu a pak to třeba půjde snáz :)

chyba! naopak!!!, ty se musíš - ač tě to nutí, běhat jak motorová myš - zklidnit se, něčím.. nějakou činností v klidu - výbornej je mobil a nějaká hra na něm u který musíš přemýšlet - něco ve smyslu spoj tři, nebo si sedneš a začneš třídit korálky, přebírat čočku… prostě něco co mozku odvede pozornost od toho stavu.. musíš si opakovat, že to je jen v hlavě, nic se neděje ve skutečnosti, ale dělá to jen hlava… a tu můžeš ovládnout
dobré je taky naučit se dýchat.. nadechneš se - ne zhluboka, ale normálně ale výdech uděláš na tři - ráááz dva tři… a znovu… důležité je nenadechovat se zhluboka a rychle a dech v sobě nezadržovat… to můžeš natrénovat v období kdy ti je líp a pak v tom stavu použít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.10.16 10:54
@Anonymní píše:

to si nesmíš dopředu říkat (a vím - opravdu vím jak těžké to je) prostě ne - beru léky a bude mi líp a zbytek je hlava :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 12:27
@jdukolem píše:
chyba! naopak!!!, ty se musíš - ač tě to nutí, běhat jak motorová myš - zklidnit se, něčím.. nějakou činností v klidu - výbornej je mobil a nějaká hra na něm u který musíš přemýšlet - něco ve smyslu spoj tři, nebo si sedneš a začneš třídit korálky, přebírat čočku… prostě něco co mozku odvede pozornost od toho stavu.. musíš si opakovat, že to je jen v hlavě, nic se neděje ve skutečnosti, ale dělá to jen hlava… a tu můžeš ovládnout
dobré je taky naučit se dýchat.. nadechneš se - ne zhluboka, ale normálně ale výdech uděláš na tři - ráááz dva tři… a znovu… důležité je nenadechovat se zhluboka a rychle a dech v sobě nezadržovat… to můžeš natrénovat v období kdy ti je líp a pak v tom stavu použít

přesně tohle dělám!! :palec: to jsi úplně vystihla. když třeba cítím, že to na mě jde, tak rychle se něčím zabavit a nemyslet na to. ale někdy mi to jde ovládnout, někdy ne. a s těma práškama si to tak budu muset do hlavy tak nastavit, to je asi úplně nejlepší tak, jak to píšeš. moc díky :kytka: je fajn vědět, že v tom nejsem sama, že vím, že je kolem víc takových lidí.

díky holky za podporu :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.