Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lollitka to může být tak 19 let zpět ted nevim jaký to tam je, ale ponížování, rozkazování pacientům to si myslím že jim jde do dnes. A ty jsi si musela zažít své
co máš za dg?
@Lollitka píše:
Můžeš se zeptat, děti nemám, nezvládla bych to zatím asi. Jinak u mě je často problém to, že se sebepoškozuji, polykám prášky… cítím strašnou sebenenávist, kolikrát prázdnotu, beznaděj… do toho úzkosti, strachy, bludy…
Je možné že to máš trauma z dětství? Nějaké špatné zkušenosti zacházení rodinné situace zázemí. Nebo z čeho ví se? Partnera máš, tam by tě mohl držet dát směr a cíl? Teď tedy bereš jen AD a co dál..terapie?.. bereš je už tedy dlouhodobě
Holky taky jste po těch AD byly tak brutálně unavený? Dneska beru myslím 20.den a jsem už druhej den totálně K. o. Ale taky místo neurolu 0.25 3× denně dlabu už jen jeden, tak jestli to nemůže bejt tím
. Ale je to hrůza. A hrozně zapomínám. Jinak je mi ale líp
@pivečko píše:
@Lollitka to může být tak 19 let zpět ted nevim jaký to tam je, ale ponížování, rozkazování pacientům to si myslím že jim jde do dnes. A ty jsi si musela zažít své![]()
![]()
![]()
![]()
co máš za dg?
Jo už takhle dlouho zpět? Tak podle mě tam ta klecová lůžka už nejsou, já se s nimi tedy před lety setkala (ne s klecovými, ale síťovými) v jedné léčebně, ale když jsem tam byla znovu, tak už tam ta síťová lůžka nebyla. Ale určitě, jak píšeš, tak v ponižování se personál umí vyžívat pořád a v ubližování a pocitu absolutní moci nad člověkem, který je v těžkém stavu.
Dg mi různě měnili, v podstatě jsem měla diagnostikováno snad vše, kromě bipolární afektivní poruchy (tedy kromě mánie, deprese jsem měla), nebyla jsem na ničem závislá (kromě cigaret), i když jsem roky brala BZD, ale vysazení proběhlo bez problémů a žádné deviace ![]()
A ty jsi teď na neschopence? A pracuješ jinak v nemocnici, nebo v ambulanci?
@Eiculka91 píše:
Holky taky jste po těch AD byly tak brutálně unavený? Dneska beru myslím 20.den a jsem už druhej den totálně K. o. Ale taky místo neurolu 0.25 3× denně dlabu už jen jeden, tak jestli to nemůže bejt tím. Ale je to hrůza. A hrozně zapomínám. Jinak je mi ale líp
Já byla právě unavená po více dávkách neurolu. Opačně…a spíš v noci dobře?
@Anonymní píše:
Já byla právě unavená po více dávkách neurolu. Opačně…a spíš v noci dobře?
Spím dobře prvních 6 hodin, chodím spát s malým v 8
pak od 3 cca do 5 cumim do stropu a pak zase spím, ale teď ty dva dny to je fakt masakr ta únava ![]()
Já jsem teda taky týden po odebrání vaječníku s vejcovodem co mi dělali v těle dost paseku a do toho mak ještě MS, tak jestli je to jedno s druhým… Dopoledne jsem byla úplně ok
@Anonymní píše:
Je možné že to máš trauma z dětství? Nějaké špatné zkušenosti zacházení rodinné situace zázemí. Nebo z čeho ví se? Partnera máš, tam by tě mohl držet dát směr a cíl? Teď tedy bereš jen AD a co dál..terapie?.. bereš je už tedy dlouhodobě
Tak z dětství mám některé nepříjemné zážitky, nechci být konkrétní. Ale asi je to vše mix geny, prostředí, výchova, zážitky… Partnera teď taky nemám. K AD beru dvoje AP a stabilizátory nálady a na terapii chodím, chodila jsem i 2-krát do denního stacionáře na téměř rok. Co bude dál, nevím, snažím se na sobě pracovat v terapii, psycholožka mě učí být „tady a teď“, protože já si pořád vyčítám minulost a bojím se budoucnosti.
@Eiculka91 píše:
Holky taky jste po těch AD byly tak brutálně unavený? Dneska beru myslím 20.den a jsem už druhej den totálně K. o. Ale taky místo neurolu 0.25 3× denně dlabu už jen jeden, tak jestli to nemůže bejt tím. Ale je to hrůza. A hrozně zapomínám. Jinak je mi ale líp
A jaká bereš AD? Já třeba po Cipralexu byla tak unavená, že jsem chodila pozdě do školy na semináře, které začínaly ve 14 h, musela jsem ho vysadit po 3 měsících. Teď jsem taky šíleně unavená, spím i 16 hodin, ale z léků to nemám.
@Lollitka začínala jsem 4 dny na escitalopramu a teď mám 2× denně 10mg Seropram už druhy platicko
@Eiculka91 píše:
@Lollitka začínala jsem 4 dny na escitalopramu a teď mám 2× denně 10mg Seropram už druhy platicko
Tak já právě po tom escitalopramu pořád spala, ale po Seropramu ne, ale každý jsme jiný, mně třeba Dr. a psycholožka říkají, že jsem tolik unavená, protože jsem pořád ve stresu, nastražená… a že to strašně vyčerpává a tělo si pak říká o spánek. Ale nevím, spala jsem před 3mi týdny ve spánkové laboratoři, tak čekám na výsledky.
@Lollitka spánková laboratoř? 😳 To slyším poprvé 😳
Já jsem toho za poslední tejden moc nenapsala, to je fakt. Nejdřív po ty operaci mě bolelo břicho jak prase, pak to bylo už dobrý, ale dostala jsem kašel a tak to bolelo zas, ted už je to lepší, ale dlouho v kuse jsem se nevyspala ani nevím 🤔
Tak to bude těma hormonama asi, ale mazec jak usínám vestoje
@Eiculka91 píše:
@Lollitka spánková laboratoř? 😳 To slyším poprvé 😳
Já jsem toho za poslední tejden moc nenapsala, to je fakt. Nejdřív po ty operaci mě bolelo břicho jak prase, pak to bylo už dobrý, ale dostala jsem kašel a tak to bolelo zas, ted už je to lepší, ale dlouho v kuse jsem se nevyspala ani nevím 🤔
Tak to bude těma hormonama asi, ale mazec jak usínám vestoje
Tak to můžeš být vyčerpaná z toho, že jsi po operaci, navíc ty hormony… asi to byl vše veliký stres, ta to na tebe teď dolehlo, já bych tělo poslouchala, pokud můžeš spát, tak bych spala, ať načerpáš síly.
Jinak spánková laboratoř je, že tam jednu noc spíš, napojená na EEG, EKG, elektrody různě po těle, snímají pohyb, pásy přes hrudník a břicho dech… a ve spaní tě ještě natáčí na video a podle toho všeho pak můžou určit, o jakou poruchu spánku se jedná, já mám se spaním problémy už roky, tak mi tam Dr. dala žádanku.
@Lollitka píše:
Tak to můžeš být vyčerpaná z toho, že jsi po operaci, navíc ty hormony… asi to byl vše veliký stres, ta to na tebe teď dolehlo, já bych tělo poslouchala, pokud můžeš spát, tak bych spala, ať načerpáš síly.
Jinak spánková laboratoř je, že tam jednu noc spíš, napojená na EEG, EKG, elektrody různě po těle, snímají pohyb, pásy přes hrudník a břicho dech… a ve spaní tě ještě natáčí na video a podle toho všeho pak můžou určit, o jakou poruchu spánku se jedná, já mám se spaním problémy už roky, tak mi tam Dr. dala žádanku.
Tam byl manžel v Jičíně jestli nemá apnii nebo jak se to říká. Děsně chrápe a měl potíže a dýcháním. Tak ho dali do té spánkové
Bože
… Jsi mě tedy moc nepotěšila
a můj Mudr říká že Sertralin je úžasný s rychlým nástupem účinků.. tak 3-4 týdny po plné dávce užívání… 🤔 Tak já si říkala,, super..už ho budu mít měsíc… V Novém roce to bude lepší.. a v únoru nastupuji do rehalitacniho ústavu,, abych aspoň tam byla už funkční 🍀