Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Petra7861 píše:
Ahoj holky tak dneska jsem volala psychiatrovi a zmenil mi leky ze sertivanu na escitil. Tak uvidim no zkousim vse
Ahojky, tak ti preji at ti to zabere, ja od prosince dobry a na dnesek jaem nemohla usnout a zase uzkost, uplne me polilo vedro, prisel strach, ze se to vraci, ze budu do prace k. o. a od rana zase premyslim o tom, ze se toho blbyho strachu nezbavim ![]()
@Petra7861 píše:
Ahoj holky tak dneska jsem volala psychiatrovi a zmenil mi leky ze sertivanu na escitil. Tak uvidim no zkousim vse
Držím palce, ať ti Escitil pomůže.
@JancaaF2 píše:
Ahojky, tak ti preji at ti to zabere, ja od prosince dobry a na dnesek jaem nemohla usnout a zase uzkost, uplne me polilo vedro, prisel strach, ze se to vraci, ze budu do prace k. o. a od rana zase premyslim o tom, ze se toho blbyho strachu nezbavim
Já ze soboty na neděli usnula v 5 ráno a od 8 jsem byla vzhůru, bylo mi celou noc hrozně zle psychicky, i jsem volala na krizovou linku… Jinak to, že jednu noc nespíš, neznamená, že se to celé vrací, občas nespí každý, já třeba ve středu usnula ve 3:30 a v tu neděli v 5 ráno, ale zas na dnešek jsem spala asi 14 hodin, ale naházela jsem do sebe několik Diazepamů, protože jsem taky měla strach, že zas neusnu.
@Lollitka píše:
Já ze soboty na neděli usnula v 5 ráno a od 8 jsem byla vzhůru, bylo mi celou noc hrozně zle psychicky, i jsem volala na krizovou linku… Jinak to, že jednu noc nespíš, neznamená, že se to celé vrací, občas nespí každý, já třeba ve středu usnula ve 3:30 a v tu neděli v 5 ráno, ale zas na dnešek jsem spala asi 14 hodin, ale naházela jsem do sebe několik Diazepamů, protože jsem taky měla strach, že zas neusnu.
To je to co vim, ze obcas nemuze usnout kazdy, potrebovala bych se zbavit toho strachu, ze se to vraci vis…proste moje telo ale reaguje jinak a nejde to zastavit…ale wvidentne ty pocity znas a ten strach zase ze tohle budz prozivat do smrti, to je hmus a ty mas zase nespavost jo?
@JancaaF2 píše:
Ahojky, tak ti preji at ti to zabere, ja od prosince dobry a na dnesek jaem nemohla usnout a zase uzkost, uplne me polilo vedro, prisel strach, ze se to vraci, ze budu do prace k. o. a od rana zase premyslim o tom, ze se toho blbyho strachu nezbavim
Je fakt ze dneska jsem usnula asi ve 4 rano. V jednu rano jsem myla kuchyn a linku. Escitil neunam ale doufam ze mi sedne
@Petra7861 píše:
Je fakt ze dneska jsem usnula asi ve 4 rano. V jednu rano jsem myla kuchyn a linku. Escitil neunam ale doufam ze mi sedne
Taky nemuzes spat jo? Me se stalo, ze jsem nemohla spat i dve tri noci za sebou vis a bala jsem se, ze umru no a ted pri kazde neschopnpsti usnout mam uzkost ![]()
@JancaaF2 píše:
To je to co vim, ze obcas nemuze usnout kazdy, potrebovala bych se zbavit toho strachu, ze se to vraci vis…proste moje telo ale reaguje jinak a nejde to zastavit…ale wvidentne ty pocity znas a ten strach zase ze tohle budz prozivat do smrti, to je hmus a ty mas zase nespavost jo?
Doufám, že dnes spíš, já spát opět nemůžu a to jsem zas měla 2 Diazepamy 10 mg. Už mě to taky nebaví, protože nevím, co mám dělat takhle v noci, když většinou všichni spí ![]()
Tak snad ty spíš taky teď už. Klidnou noc.
@Lollitka píše:
Doufám, že dnes spíš, já spát opět nemůžu a to jsem zas měla 2 Diazepamy 10 mg. Už mě to taky nebaví, protože nevím, co mám dělat takhle v noci, když většinou všichni spí
Tak snad ty spíš taky teď už. Klidnou noc.
ahojky, jojo spala jsem..usnula v 9 a vstavala na budik v 6,byla jsem k. o…ja nevim proc to takhle mam…jsem ok, pak prijde jeden vecer, kdy sw necitim ani po lecich unavena a jak hned neusnu mam uzkost…tohle je fakt divny…🤦🏻♀️
@Lollitka Ono je to tezky, predpokladam, ze te ta nespavost tak nenervuje jako me…ty muzes spat klido cely den, ale vem si, ze ja mam rodinu, dite, praci…nevyspala proste nejde fungovat ![]()
@JancaaF2 píše:
@Lollitka Ono je to tezky, predpokladam, ze te ta nespavost tak nenervuje jako me…ty muzes spat klido cely den, ale vem si, ze ja mam rodinu, dite, praci…nevyspala proste nejde fungovat
No spát celý den nemůžu, skoro každý den někam chodím (dnes psycholožka), navíc když mám to období nespavosti (tak 3 týdny), tak bych přes den stejně nesunula, dnes jsem usnula ve 4 a v 8 zas vzhůru a dál to nešlo. Taky mě to samozřejmě nervuje, protože nevím, co mám v noci dělat. A nevyspalá taky nefunguju a je mi zle (ještě hůř, než normálně). Navíc mám teď jiné, dost závažné problémy, takže si taky moc nepískám.
@JancaaF2 píše:
@Lollitka Ono je to tezky, predpokladam, ze te ta nespavost tak nenervuje jako me…ty muzes spat klido cely den, ale vem si, ze ja mam rodinu, dite, praci…nevyspala proste nejde fungovat
A tobě alespoň většinou zaberou léky, mně už psychiatrička psala, ať si nic neberu, protože mi vůbec nic nefunguje, ani takové dryáky, po kterých bys spala týden. Psycholožka mi to dnes vysvětlovala, že jsem v neustálém stresu a amygdala (část mozku) vysílá neustálé signály a že prostě je to tak silné, že to nepřebijí žádné léky. Já chápu, že musíš fungovat v práci a s dětmi a že tě hodně stresuje, když nespíš, to je pochopitelné, ale vezmi si, že máš v nejhorším možnost tolika léků, po kterých se spí. Zkus si vzít 4 Tiserciny, 800 mg Quetiapinu a Rivotril, jako jsem brala v léčebně a nespala + injekce Haloperidol s Apaurinem a stejně nespala, ty bys po téhle dávce totálně odpadla a druhý den nevstala vůbec a já po tom nespím.
@Lollitka Jo mas pravdu, uz vim kombinaci po ktere zarucene usnu, takze reseni mam…nevim co bych delala kdybych neusnula zase vubec
bylo to nejhorsi co jsem kdy zazila ![]()
@JancaaF2 píše:
@Lollitka Jo mas pravdu, uz vim kombinaci po ktere zarucene usnu, takze reseni mam…nevim co bych delala kdybych neusnula zase vubecbylo to nejhorsi co jsem kdy zazila
No vidíš, tak máš nějakou berličku, kdybys náhodou nespala třeba 2 noci, tak víš, čím si vypomoci. Ale tak snad to nebude potřeba a budeš za spát. Chápu, že pro tebe to bylo to nejhorší, co jsi zažila, mně je nespavost taky nepříjemná, ale zažila jsem pro sebe horší věci (kurtování na izolaci bez možnosti se napít a dojít si na wc, krmení sondou, která příšerně škrábala s přikurtovanýma rukama…) prostě zažila jsem hrůzy, o kterých se mi zdají noční můry dodnes a mám z toho posttraumatické následky, proto já jen píši, že nespavost je sice nepříjemná, ale pro mě to není to nejhorší. Ale chápu, že pro tebe je to nejhorší, každý to máme jinak. Tak držím palce, ať spíš zas dobře.
@Lollitka píše:
No vidíš, tak máš nějakou berličku, kdybys náhodou nespala třeba 2 noci, tak víš, čím si vypomoci. Ale tak snad to nebude potřeba a budeš za spát. Chápu, že pro tebe to bylo to nejhorší, co jsi zažila, mně je nespavost taky nepříjemná, ale zažila jsem pro sebe horší věci (kurtování na izolaci bez možnosti se napít a dojít si na wc, krmení sondou, která příšerně škrábala s přikurtovanýma rukama…) prostě zažila jsem hrůzy, o kterých se mi zdají noční můry dodnes a mám z toho posttraumatické následky, proto já jen píši, že nespavost je sice nepříjemná, ale pro mě to není to nejhorší. Ale chápu, že pro tebe je to nejhorší, každý to máme jinak. Tak držím palce, ať spíš zas dobře.
No jako neumim si to predstavit ani v tom nejhorsim snu…a jeste ty pocity…taky si rikas proc zrovna ja? je na svete takovych lidi zlych apod. a ti si zijou v klidku a my tady proste prozivame peklo…ja spim dobre porad…mam poruchu usinani…no vypestovals jsem si paradni blok…ale jak z toho ven
dr rika cekat…musime chytit leky…no leky mi prijdou ok…pres den neplasim, ze umru, depky nemam uz…ale na to ze mam poruchu myslim porad…ne teda tak, ze by me to uz omezovalo v premysleni…ale uplne ok to neni…za tyden jsu na kontrolu…tak jsem zvedava co zase bude ![]()
@JancaaF2 píše:
No jako neumim si to predstavit ani v tom nejhorsim snu…a jeste ty pocity…taky si rikas proc zrovna ja? je na svete takovych lidi zlych apod. a ti si zijou v klidku a my tady proste prozivame peklo…ja spim dobre porad…mam poruchu usinani…no vypestovals jsem si paradni blok…ale jak z toho ven![]()
dr rika cekat…musime chytit leky…no leky mi prijdou ok…pres den neplasim, ze umru, depky nemam uz…ale na to ze mam poruchu myslim porad…ne teda tak, ze by me to uz omezovalo v premysleni…ale uplne ok to neni…za tyden jsu na kontrolu…tak jsem zvedava co zase bude
Jj, proč zrovna já jsem si říkala a říkám pořád, protože mi nemoc zkazila dovzdělání, kariéru, vztahy, samostatnost… Máš pravdu, že je spousty špatných lidí, kterým vše projde, ale právě v tom je ta podstata, že problémy mají spíše citliví lidé. Tak vidíš, celkově se to u tebe zlepšilo, tak ještě nějak překonat ten strach z usínání. Budu držet palce na kontrolu, dej pak vědět.