Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Kristinka22 přesně to mám já než jsem je začala brát bylo mi milionkrat lépe
@AnnaAbu píše:
@Kristinka22 a jak dlouho beres ty? A jaké máš SOSky?
Když je mj hodně zle vezmu si půlku lexaurinu… Pomáhá mi si lehnout a dělat meditaci… Autogení trénink… Dýchat do břicha… Taky se teď už 14 dní zkouším otužovat… Jen pár vteřin ve studené vodě ![]()
Ahoj,
mám dotaz, mám někdy takový stavy, ze lezim v posteli a mám pocit jako bych necítila tělo a omdlim. Beru 6 dni cipralex. Mate s tím někdo zkušenosti, čím by to mohlo být?
Děkuji
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám dotaz, mám někdy takový stavy, ze lezim v posteli a mám pocit jako bych necítila tělo a omdlim. Beru 6 dni cipralex. Mate s tím někdo zkušenosti, čím by to mohlo být?
Děkuji
No a nepatri to k tve uzkosti? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
Děkuji
Ahoj já bych to pripisovala tomu cypralexu, já to tak mám taky prekolapsove stavy..Teď už ne tak často mělo by to odeznít. Vezmi si sos lek a zkus to zaspat, nebo se svlekni a lehni si pod otevřené okno zavři oči a zhluboka dychej… mě trápí teď zvracení, měla některá z Vás? Nic v sobě neudrzim.
@AnnaAbu píše:
Ahoj já bych to pripisovala tomu cypralexu, já to tak mám taky prekolapsove stavy..Teď už ne tak často mělo by to odeznít. Vezmi si sos lek a zkus to zaspat, nebo se svlekni a lehni si pod otevřené okno zavři oči a zhluboka dychej… mě trápí teď zvracení, měla některá z Vás? Nic v sobě neudrzim.
Ahoj já zvracela vloni celé léto, každý den. Byla jsem na gastroskopii a nic mi nenašli, tak to bylo uzavřeno, že je to z psychiky. I když možná roli v tom hrál i Topamax, který jsem užívala a po kterém nevolnosti často bývají. Teď jsem zas zvracela po Brintellixu, ale brala jsem ho na lačno, což byla chyba.
@Lollitka ahoj loli já mám 6 den Adjuvin a zvracení je uvedeno jako možný nežádoucí účinek, ale trochu se bojím už 2 dny po sobě jsem zvracela a jsem z toho tak vystresovana že do sebe nemůžu nic dostat. Co ty jak jsi na tom, už trochu lépe?
@AnnaAbu píše:
@Lollitka ahoj loli já mám 6 den Adjuvin a zvracení je uvedeno jako možný nežádoucí účinek, ale trochu se bojím už 2 dny po sobě jsem zvracela a jsem z toho tak vystresovana že do sebe nemůžu nic dostat. Co ty jak jsi na tom, už trochu lépe?
No po SSRI AD zvracení být může, ale je otázka, jestli je to z nich, nebo z psychiky. Já jsem od včerejška doma, po 6ti týdnech mě pustili z Bohnic. Chodila jsem opět na elektrošoky a docela pomohly, i když jsem teď taková zmatená.
@Lollitka no já nevím právě léky beru 6 dní a zvracím od včera, je fakt že jsem celý dny vyklepana takže jsem ve stresu nonstop takže to bude nejspíš obojí, zvracim, nejim a pak na lacno jim léky..To jsem ráda že už tě pustili snad bude lépe a srovnáš se. moc bych ti přála aby ti už bylo lépe. ![]()
@Kateza16 píše:
Ahoj.
Beru Cipralex, končím čtvrtý týden. Efekt všelijaký - někdy lépe, někdy hůře, někdy příšerně. Nejsem schopná téměř ničeho a zoufale čekám na větší efekt… Před třemi dny mi doktorka po tel. konzultaci upravila dávku na 1,5 a včera odpoledne a večer jsem se cítila poměrně dobře, dnes opět třes, ale menší, bez dušnosti, která mě první 3 týdny hodně provázela. Smím se zeptat: Zvedala jsi dávku nebo zůstáváš na původní. A působení po 6-8 týdnech je myšleno tak, že se stav v průběhu zlepšuje nebo dojde k jakémusi prolomení po této době. Jinak i mě doktorka říkala, že nástup účinku je 5-7týdnů. Moje Mudr není sice příliš empatická, ale je hodně vzdělaná, včetně provedených studií, takže ji věřím a snažím se neklesat na mysli, což jde někdy velmi těžko. Přeji hezký den a úspěšný boj!
Ahoj, ze začátku si klidně vezmi nějaký Lexaurin, Rivotril (mě vyhovoval Lexaurin) a nepozoruj se moc. Já vím, že to je těžké, ale už bude líp a líp. Budou se neustále prodlužovat styvy pozitivní a ty si ani nevšimneš a plynule to přejde k tomu, že ti bude líp. U každého to zabírá jinak. Jestli ti lékařka navýšila dávku tak to ber ráno dohromady a do 14 dnů uvidíš, že to bude OK. Zatím si zobni benzáka, neboj návyk nezískáš po pár tabletkách. Důležité je aby si začala fungovat a tvůj mozek si začal zvykat i na lepší stavy. Držím pěsti.
@Jolana H píše:
Ahoj, ze začátku si klidně vezmi nějaký Lexaurin, Rivotril (mě vyhovoval Lexaurin) a nepozoruj se moc. Já vím, že to je těžké, ale už bude líp a líp. Budou se neustále prodlužovat styvy pozitivní a ty si ani nevšimneš a plynule to přejde k tomu, že ti bude líp. U každého to zabírá jinak. Jestli ti lékařka navýšila dávku tak to ber ráno dohromady a do 14 dnů uvidíš, že to bude OK. Zatím si zobni benzáka, neboj návyk nezískáš po pár tabletkách. Důležité je aby si začala fungovat a tvůj mozek si začal zvykat i na lepší stavy. Držím pěsti.
Děkuji za podporu!
Po tom zvyseni citim, ze se pomalu lepsim, tak snad je to na dobre ceste.
Benzák je můj kamarád do deště ![]()
I tobě přeju ať jsi v pohodě, pokud momentálně úplně nejsi!
@Lollitka píše:
No po SSRI AD zvracení být může, ale je otázka, jestli je to z nich, nebo z psychiky. Já jsem od včerejška doma, po 6ti týdnech mě pustili z Bohnic. Chodila jsem opět na elektrošoky a docela pomohly, i když jsem teď taková zmatená.
A na jak dlouho myslíš, že to bude lepší, než si to zas budeš chtít hodit nebo si ublížit? Ty jsi pro mě úplně odstrašující případ Loli, abych nestrávila život po léčebnách. Je mi tě fakt líto a zároveň si myslím, že děláš pro ovlivnění svýho stavu vlastním přičiněním hrozně málo. A spolíháš jen na to, že tě vždy někdo odveze na tu psychiku, zabrání ti si ubližovat a bude se tam s tebou znovu otravovat, s prominutím. Lidi tam pro tebe dělaj hodně a ty jim to vracíš dalším pořezáním, ublížení si. Úplně práce beze smyslu. Nedivím se, že jsou psychiatři vyhoření. Bych byla taky.
Ahoj, máte také některá problém se zvoněním v uších? Prý to může být od krční páteře ale i spojené se stresem a úzkostí…
@holka_z_hor píše:
A na jak dlouho myslíš, že to bude lepší, než si to zas budeš chtít hodit nebo si ublížit? Ty jsi pro mě úplně odstrašující případ Loli, abych nestrávila život po léčebnách. Je mi tě fakt líto a zároveň si myslím, že děláš pro ovlivnění svýho stavu vlastním přičiněním hrozně málo. A spolíháš jen na to, že tě vždy někdo odveze na tu psychiku, zabrání ti si ubližovat a bude se tam s tebou znovu otravovat, s prominutím. Lidi tam pro tebe dělaj hodně a ty jim to vracíš dalším pořezáním, ublížení si. Úplně práce beze smyslu. Nedivím se, že jsou psychiatři vyhoření. Bych byla taky.
Nech si tyhle komentáře, neznáš mě a víš o mně prd. Snažím se podle mě dost, jen prostě někdy to přestanu zvládat a na psychině skončím. Teď chci jít do jedné komunity a věřím, že tam se pořádně znovu nastartuji a pak budu už normálně fungovat. Hold letošek stál za prd, byla jsem 4-krát hospitalizovaná, ale ne všechny roky byly takové. Teď budu mít novou psycholožku, tak i to může být začátek posunu. A jak píšeš, že lidi toho dělají hodně, tak je vidět, že jsi na psychiatrii nikdy nebyla, tam jsem každému dost ukradená, nikdo tam pro mě hodně nedělá. Jenom rozdají léky, na nějaký pokec apod. tam není vůbec prostor, všechno jen řeší medikací.
@Lollitka vím to, co jsi tu napsala a to mi stačí. No jasně že tě tam narvou práškama, když se chceš zabít. Musí tě nějak uklidnit. A ne nebyla jsem na psychině, ale pokud to budu potřebovat, ráda půjdu. Mně se tady neobhajuj, obhaj si svůj život a nemoc a jak s tím bojuješ sama před sebou Loli.