Cipralex účinek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
113
28.11.20 17:01
@Waterpower píše:
@Kateza16 to s tím dýcháním je časté, taky jsem to měla a pak také jsem se v noci klepala. Spala jsem jen 2 hodiny denně a po probuzení rovnou panika.

No vetsina mistnich o tom nemluvi, proto vyvozuji, ze mene casty symptom… Protoze u me je to ten naprosto nejzasadnejsi a na prvnim miste. Spousta mistnich diskutujicich jsou jini take v tom, ze maji strach z definovatelných situaci, veci, atd. Muj problem je ten, ze se za uzkostneho cloveka nepovazuji a vnima me tak i okoli. Ale jsem precitlivela videt lidske utrpeni…a ted se ho na nas z obrazovek vali nejak moc, do toho ty rousky na pusach, mozna to u me spustil koronavirus :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.11.20 17:07
@HTRom píše:
Ano, je to úzkostí jak jsme stažené uvnitř. Byla to hrůza. Moc držím palce, jsem přesvědčená, že na Vánoce už budeš v pohodě. :srdce:

Dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
28.11.20 17:11
@Kateza16 píše:
No vetsina mistnich o tom nemluvi, proto vyvozuji, ze mene casty symptom… Protoze u me je to ten naprosto nejzasadnejsi a na prvnim miste. Spousta mistnich diskutujicich jsou jini take v tom, ze maji strach z definovatelných situaci, veci, atd. Muj problem je ten, ze se za uzkostneho cloveka nepovazuji a vnima me tak i okoli. Ale jsem precitlivela videt lidske utrpeni…a ted se ho na nas z obrazovek vali nejak moc, do toho ty rousky na pusach, mozna to u me spustil koronavirus :think:

U mě hlavní symptom byla nespavost cca 2 měsíce a pak už se to manifestovalo do dýchání, stability v prostoru, špatného zraku, vypadávání vlasů atp. Nebyla jsem schopna vařit, prát, nic…jít ven byl nadlidský výkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.11.20 17:39
@Waterpower píše:
U mě hlavní symptom byla nespavost cca 2 měsíce a pak už se to manifestovalo do dýchání, stability v prostoru, špatného zraku, vypadávání vlasů atp. Nebyla jsem schopna vařit, prát, nic…jít ven byl nadlidský výkon.

No ano..na uplnem zacatku byla nespavost, pravda… a nasledne to dychani.
Hlavne, ze jsi uz dobra! V mem pripade je to bohuzel jiz 2. epizoda - po 7mi letech.
Tenkrat to vsak melo objektivnejsi priciny…, ale symptomatika byla stejna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.11.20 17:46
@Kateza16 píše:
No ano..na uplnem zacatku byla nespavost, pravda… a nasledne to dychani.
Hlavne, ze jsi uz dobra! V mem pripade je to bohuzel jiz 2. epizoda - po 7mi letech.
Tenkrat to vsak melo objektivnejsi priciny…, ale symptomatika byla stejna…
@Waterpower píše:
U mě hlavní symptom byla nespavost cca 2 měsíce a pak už se to manifestovalo do dýchání, stability v prostoru, špatného zraku, vypadávání vlasů atp. Nebyla jsem schopna vařit, prát, nic…jít ven byl nadlidský výkon.

Jeste mi prosim rekni, jakou nalepku ti dali psychiatri? Ja u sebe vlastne nevim, pred sedmi lety mne tusim priradili generalizovanou uzkostnou poruchu, ale nejak se v ni nevidim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.11.20 18:03
@Kateza16 píše:
Dekuji za podporu!
Takze jsi to mela podobne, nejdriv zvysovala, potom snizovala? Ty stavy po zvyseni uz nejsou tak silene, ale jak jsem psala, stridaji se jeste uzkosti a asi? deprese, uzskosti uz v slabsim provedeni a vetsinou je odpoledne nebo alespon vecer uz lepe… Mela jsi to podobne? Tech 14 dni mi doktorka take rikala, po navyseni…

Ano, ráno mi bylo trochu úzko na hrudi a moc se mi nic nechtělo, ale odpoledne se to lepšilo. Taky asi potom co jsem dala kafe, přestože se na úzkost nedoporučuje, já mám nízký tlak. Na ty stavy lenosti mi pomohlo naplánovat co třeba půjdu udělat (uklidit kuchyň…) řekla jsem si 1, 2, 3…jdu a přehodila jsem na autopilota… za chvíli mě to začalo i bavit. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.11.20 18:12
@Jolana H píše:
Ano, ráno mi bylo trochu úzko na hrudi a moc se mi nic nechtělo, ale odpoledne se to lepšilo. Taky asi potom co jsem dala kafe, přestože se na úzkost nedoporučuje, já mám nízký tlak. Na ty stavy lenosti mi pomohlo naplánovat co třeba půjdu udělat (uklidit kuchyň…) řekla jsem si 1, 2, 3…jdu a přehodila jsem na autopilota… za chvíli mě to začalo i bavit. :D

Tak to jsi dobra, smekam…, to ja neznam.
Ja jsem v zacatcich take zvladla jeste lecos, ale uz se nepremaham, je mi tak lepe.
Takze tepla vecere velmi limitovane, tento tyden se podarilo jednou a jinak jsem buchta buchtovita, cely den na gauci…, zrovna se premaham, ze se pujdu umyt…
Pres den zvladnu leda par praci na pc,(kdyz je mi lepe) a obcas zajedu nakoupit…, opet jenom kdyz se na to citim…, no je to des…jenom lezim a hubnu a ochabuju, uz se nemuzu ani videt…, byla jsem jeste pred mesicem docela vysportovana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
28.11.20 18:33

@Kateza16 ahoj,cítím se stejně, dnes je to tyden co beru AD a ráno když jsem se viděla v zrcadle jsem se zhrozila, celá opuchla, natekla, všude mi vyrasily pupinky, oblicej i zada.. Takže jsem se premluvila v zapalu uzkosti které mě prepadavaji hned po probuzení jít do sprchy… Jen vás všechny obdivuji, že vydržíte na gauči, já musím pořád něco dělat jinak mi nabihaji stavy kdy myslím že zesilim, vždy když si sednu nebo lehnu na gauč se mi dělá zle.. Nejsem si jistá nejsi také v začátcích? A neboj brzy zase budeme jako dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.11.20 18:42
@AnnaAbu píše:
@Kateza16 ahoj,cítím se stejně, dnes je to tyden co beru AD a ráno když jsem se viděla v zrcadle jsem se zhrozila, celá opuchla, natekla, všude mi vyrasily pupinky, oblicej i zada.. Takže jsem se premluvila v zapalu uzkosti které mě prepadavaji hned po probuzení jít do sprchy… Jen vás všechny obdivuji, že vydržíte na gauči, já musím pořád něco dělat jinak mi nabihaji stavy kdy myslím že zesilim, vždy když si sednu nebo lehnu na gauč se mi dělá zle.. Nejsem si jistá nejsi také v začátcích? A neboj brzy zase budeme jako dřív.

Ahoj. No ja uz jedu paty tyden a postupuju asi dost pozvolna, 5dni mam zvysenou davku. Ze zacatku jsem taky byla akcnejsi, ale uz se nepremaham, nedela mi to vubec dobre. Musi byt lip! Mam uz i dny, tedy spise vecery, kdy jsem stabilizovana…A porad si jeste vypomaham Neurolem, po ranu, na noc a nekdy i pres den, podle stavu…, bez nich bych to nedala… ty zacatky jsou tezky. Ja snim o dni, kdy se probudim a bude mi fajn cely den…, to me ale ceka jeste kus cesty. Tobe drzim palce, at jsi z toho venku co nejdriv, jsou borci, co to davaji za 2-3tydny.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.20 18:45
@Kateza16 píše:
Ahoj Waterpower.
Tvoje prispevky v diskuzich me nabíjí, tak si jdu dnes zase pro podporu.. Paty den mam zvysenou davku Cipra. na 1,5 tblt., no jak se to uz vlece, mam pocit, ze uzkostne stavy se stridaji s depresivnimi naladami (jak ktery den), pripadne kombinace obeho, pritom jsem zacinala s uzkosti a panikou (ze nemohu dychat). Take mam pocit, ze to navyseni se rovnez negativne projevilo, nijak drasticky tedy. Jsem 4 a pul tyden na praskach, a potrebuji slyset, ze budu zase dobra, protoze aktualne jsem uplne nemozna, vcera jsem si dojela jenom pro prasky a nakup a uplne me to vystavilo, (zase ta dusnost se dostavila). Za celou dobu brani, (ze zacatku jsem se snazila v ramci moznosti jeste fungovat, ale ted uz se neprekonavam, nedela mi to dobre), jsem mela par dni, kdy jsem mela pocit, ze se lepsim, ale tech dni bylo jenom par…, asi jak se to vlece a vlece…vidim svoje vyhledy nejka hur…, mozna uz ani neumim posoudit, jestli je mi lepe nebo ne…, Jake mas zkusenosti ty nebo ostatni? A pokud mi ty same leky zabraly pred sedmi lety (tenkrat dost hladce), zaberou znovu? Moc predem dekuji za vzpruhu! A preji hezky, vic nez jenom snesitelny den vsem, kdo zrovna proziva to same, co ja :srdce:

Tak já beru 4 a půl týdne cipralex, 1 tabletu… Včera i dnes je mi psychicky celkem dobře… I bez lexaurinu..
Dnes jsem i zvládla udělat oběd a adventní věnec… :) Ale jsem pořád strašně unavená… Mam tinitus a trnou mi pořád zuby a dásně… To mi vlastně ty úzkosti způsobilo… Trhání zubu… A následný ataky a úzkosti z toho že mi bud trnou zuby nebo že je naopak vůbec necítím… Někdo má bušení srdce a podobně… Já když se rozruším mám bolesti všech zubů(u zubaře jsem byla tam he vše ok) a trnutí tváří… Snad to přejde až ad zaberou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.20 18:48
@AnnaAbu píše:
@Kateza16 ahoj,cítím se stejně, dnes je to tyden co beru AD a ráno když jsem se viděla v zrcadle jsem se zhrozila, celá opuchla, natekla, všude mi vyrasily pupinky, oblicej i zada.. Takže jsem se premluvila v zapalu uzkosti které mě prepadavaji hned po probuzení jít do sprchy… Jen vás všechny obdivuji, že vydržíte na gauči, já musím pořád něco dělat jinak mi nabihaji stavy kdy myslím že zesilim, vždy když si sednu nebo lehnu na gauč se mi dělá zle.. Nejsem si jistá nejsi také v začátcích? A neboj brzy zase budeme jako dřív.

Já jsem tajy samý pupínek a strašně se mi mastí vlasy… Jak puberťák:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.11.20 18:51
@Kristinka22 píše:
Tak já beru 4 a půl týdne cipralex, 1 tabletu… Včera i dnes je mi psychicky celkem dobře… I bez lexaurinu..
Dnes jsem i zvládla udělat oběd a adventní věnec… :) Ale jsem pořád strašně unavená… Mam tinitus a trnou mi pořád zuby a dásně… To mi vlastně ty úzkosti způsobilo… Trhání zubu… A následný ataky a úzkosti z toho že mi bud trnou zuby nebo že je naopak vůbec necítím… Někdo má bušení srdce a podobně… Já když se rozruším mám bolesti všech zubů(u zubaře jsem byla tam he vše ok) a trnutí tváří… Snad to přejde až ad zaberou…

Ahoj.
My jsme si spolu uz psaly - ze obe berem pulku pateho tydne. Jo, lepsi se to, zrovna dneska je mi docela hej.., teda az odpo…, no vcera bylo hure, neuroly to jistily. Ty mas bolavy zuby, ja mam dusnost - no oboji peknej hnus,…ale musime byt statecne a pokorne a jeste asi neco vytrpet…ufff

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
28.11.20 18:55

@Kristinka22 to jsem ráda, že v tom nejsem sama A že je to snad normální pri začátku brání AD někde se ta chemie projevit musí, vlasy se mi taky vice mastí, ale nikam nechodím, jsem na neschopence takže to mě tolik netrápí. :) ty jsi taky na začátku, že to máš také.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.20 19:09
@Kateza16 píše:
Ahoj.
My jsme si spolu uz psaly - ze obe berem pulku pateho tydne. Jo, lepsi se to, zrovna dneska je mi docela hej.., teda az odpo…, no vcera bylo hure, neuroly to jistily. Ty mas bolavy zuby, ja mam dusnost - no oboji peknej hnus,…ale musime byt statecne a pokorne a jeste asi neco vytrpet…ufff

Jo jo já vím že jsme si psali že berem stejně :) no jak jsi psala je to hnus… Ale nezbyde nám než bojovat… Chvílema je mi fakt děsně… Ale o to víc si vážím chvilek kdy už je to lepší… Tak se drž..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.11.20 19:15
@Kristinka22 píše:
Jo jo já vím že jsme si psali že berem stejně :) no jak jsi psala je to hnus… Ale nezbyde nám než bojovat… Chvílema je mi fakt děsně… Ale o to víc si vážím chvilek kdy už je to lepší… Tak se drž..

Jo jo, presne tak, vazim si kazde chvilky, kdy je mi fajn… a zaroven se bojim kazdeho noveho rana :) Nekdy me prepadaji pocity marnosti - jak se to uz vlece…, to jsem na zacatku nemela…, nejspis jsou to stavy deprese.., kazdy den je jiny, nikdy nevim, jak bude vypada nasledujici den, az se probudim… taky se drz! Budeme dobry! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.