Cipralex účinek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29.11.20 13:27

Přeji pěknou první adventní neděli všem.

Tak jsem si libovala jak mi bylo včera dobře… A dnes zas propad… Bolesti čelistí, nervozita, klepání rukou a únava… Snad bude zas zítra lépe… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
29.11.20 13:28

@Kristinka22 to mě mrzí že se ti pritizilo, člověk je rád že se udělá lépe a myslí si že už je to na dobré cestě a pak ho to zase sejme..Já beru 8 den a od včera cítím velike zlepšení dá se říct že normálně funguji takže se také trochu bojím kdy mě to zase smete, přijde mi divné, že by se mi udělalo lépe po týdnu brani AD..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
29.11.20 13:34

@Kristinka22

Jestli ti je takhle, nevahala bych si zobnout…
Ja vcera odpoledne dobre, noc skvela a sotva jsem snedla prasek, za 2 hodky mi bylo ouzko. Jo, ty propady jsou blby, ale my se z toho vyskrabem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
29.11.20 13:38
@AnnaAbu píše:
@Kristinka22 to mě mrzí že se ti pritizilo, člověk je rád že se udělá lépe a myslí si že už je to na dobré cestě a pak ho to zase sejme..Já beru 8 den a od včera cítím velike zlepšení dá se říct že normálně funguji takže se také trochu bojím kdy mě to zase smete, přijde mi divné, že by se mi udělalo lépe po týdnu brani AD..

Ale muze se stat, ze zaberou po tydnu. V diskuzich tady jsou taci - tedy spise po 14 dnech. Tak treba patris mezi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
29.11.20 13:44
@AnnaAbu píše:
@Kateza16 když jsem byla poprvé u psychiatra a řekla že jsem byla u psychologa vypadalo to že vyletí z kůže :D prý nedělají víc škody než užitku ale ten můj prý ne tolik tak jsem dostala svolení, takže to vidím také tak podobně. Já chodila k psychologovi před hraním ad možná proto mi to nic nedalo proto že ty stavy byly opravdu silene. Uvidím třeba zkusím znovu až se trochu stabilizuji na lekach. :D

Presne tak, lepe zacit az po stabilizaci.
Neslibuji si od toho buhvi co, ale zkusim udelat, co bude mozne…, tzn. terapie, omezit kafe, chlast, sebemrskacstvi, prehnanou peci o druhe a naucim se pozadat o pomoc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.20 14:16
@AnnaAbu píše:
@Kristinka22 to mě mrzí že se ti pritizilo, člověk je rád že se udělá lépe a myslí si že už je to na dobré cestě a pak ho to zase sejme..Já beru 8 den a od včera cítím velike zlepšení dá se říct že normálně funguji takže se také trochu bojím kdy mě to zase smete, přijde mi divné, že by se mi udělalo lépe po týdnu brani AD..

Třeba budeš mít to štěstí a AD ti zaberou rychle… To bys měla super… Mě teď děsně buší srdce a já nevím jestli z toho brečet nebo se smát, celý je to absurdní co všechno dokáže ovlivnit mozek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9197
29.11.20 15:02
@AnnaAbu píše:
@Kateza16 tak to máme podobné, mě se zase ptá jak snáším léky a že mám přijít za 14 dní pak poslouchám dalších 20 minut jeho povídání co se mnou absolutně nesouvisí, vyslechnu si minimálně 1 telefonat a mažu s receptem dom :D.. Teď si teda asi vyslechnu, protože léky mám brát už přes měsíc a začala jsem teprve před týdnem tak nebude asi uplbe nadšený, ale co už..Jinak mi řekl že na povídání si mám dal chodit k psychologovi u kterého jsem byla než jsem šla k psychiatrovi, bohužel mi terapie nepomahala včetně hypnotizace a vyhazovala jsem tisice oknem😑

Ahoj, ty jsi taky byla na hypnóze? Mně ji dělal jeden psycholog kvůli psychosomatickým problémům, ale vůbec to nepomohlo, pak jsem se dostala ke zprávě od něj a psal, jak jsem dobře hypnabilní, přitom mě vůbec nezhypnotizoval. Jinak kolik desetitisíc jsem dala za terapie už ani raději nepočítám, měla jsem jednu skvělou psycholožku, ke které jsem chodila 2 roky a ta mě hrozně držela, pak šla na MD a od té doby se vezu. Chodila jsem 3/4 roku k psychologovi, který si bral 700 Kč za sezení a byl úplně marný, vůbec nic si nepamatoval, pořád se mě ptal na to samé… já si pořád říkala, že se to třeba zlepší, ale pak už jsem to nevydržela a odešla od něj. Teď začínám u nové psycholožky, tak jsem zvědavá. Já myslím, že terapie může být hodně přínosná, ale člověk musí potkat opravdu dobrého terapeuta, což není jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
29.11.20 16:47

@Kristinka22 já měla tohle první 3 dny, prekolapsní stavy kdy jsem myslela že si budu volat rychlou, vždycky jsem to šla rozchodit do kuchyně a naladovala se oxazepamem a zaspala to.. Teď už tohle naštěstí nemám, mě se dělá spíš divné, jako by mi plaval a vypinal mozek.. dneska jsem byla celý den ok a jela dokonce nakoupit blbustky na vyrabeni adventniho věnce,,chtěla jsem cinost pro relax a únik od uzkosti, v obchodě jsem úplně zapomněla na nějaký potize nebo že beru AD.. vrátila jsem se domů a najednou divne tak jsem si hned zobla půlku na uklidnění…Takže v tom nejsi sama..na každou z nás to přijde ale jsem ráda že tady je si s kým popovídat a sdílet navzajem pokroky i propady mě to třeba hodně pomáhá.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
29.11.20 16:50

@Lollitka ahoj jojo byla jsem na hypnoze 2× u velice dobrého psychologa/psychoterapeuta osobního kouče, nejlepší tady u nás v okolí, takže v něm určitě chyba nebyla a někomu to podle mě určitě pomůže, věřím že i mě, Ale ne v začátcích… v hypnoze mi vsugerovaval pozitivní věci a opravdu to fungovalo vzbudila jsem se a plakala štěstím…vždy jsem od něj odešla nastartovana plna energie a života, odpocata ale vydrželo mi to třeba jen 3 dny a pak to na mě zase padlo…jedno sezení 1000 kč..Takže jsem přestala, šla si k psychiatrovi pro léky a pokračovat budu až se budu cítit lépe a jistější.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
29.11.20 16:57

@Kateza16 přesně tak myslet hlavně na sebe. Mě můj dr řekl, že když to na mě přijde mám se sebrat jít někam do soukromí a sama se s tím poprat, ať vanou, dechovym cvičením čímkoliv u čeho se uklidnis, říkal že má i paní která 10× denně luxuje..prostě se na všechno vykašlat a žít jen pro sebe at se zbytek světa prostě klidne zbori..naštěstí mám chlapa který když mi bylo ouvej se o sebe a o vše okolo postaral.. Jsme ženy ale nemůžeme nést všechna bremena samy😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
29.11.20 17:05
P
@AnnaAbu píše:
@Kateza16 přesně tak myslet hlavně na sebe. Mě můj dr řekl, že když to na mě přijde mám se sebrat jít někam do soukromí a sama se s tím poprat, ať vanou, dechovym cvičením čímkoliv u čeho se uklidnis, říkal že má i paní která 10× denně luxuje..prostě se na všechno vykašlat a žít jen pro sebe at se zbytek světa prostě klidne zbori..naštěstí mám chlapa který když mi bylo ouvej se o sebe a o vše okolo postaral.. Jsme ženy ale nemůžeme nést všechna bremena samy😊

Mas naprostou pravdu. Taky mam taky fajn pritele, ktery se hezky stara.., ale v tech stavech je mi nejlepe samotne…dneska odpoledne az do ted taky nic moc…, dneska zase to dychani (stridaj se mi stavy ruzne) a k tomu se mi udelalo soufl.., asi ze jsem do sebe naladovala pulku cokosky…, jinak mne pomaha se spis stabilizovat a najit so nejakou prijatelnou polohu a dychat.. Taky mi to psani pomaha,,vim, ze v tom nejsem sama a tesim se, az si treba jednou napiseme, jak je nam vsem bozsky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.20 17:10
@Kateza16 píše:
PMas naprostou pravdu. Taky mam taky fajn pritele, ktery se hezky stara.., ale v tech stavech je mi nejlepe samotne…dneska odpoledne az do ted taky nic moc…, dneska zase to dychani (stridaj se mi stavy ruzne) a k tomu se mi udelalo soufl.., asi ze jsem do sebe naladovala pulku cokosky…, jinak mne pomaha se spis stabilizovat a najit so nejakou prijatelnou polohu a dychat.. Taky mi to psani pomaha,,vim, ze v tom nejsem sama a tesim se, az si treba jednou napiseme, jak je nam vsem bozsky :)

Jo jo čokoláda mi taky dělá dobře… Nejvíc mi pomůže zabalit si do deky a lehnout si… Bud jen tak ležet a dýchat nebo si dát k tomu ňákou meditaci… Dnes mám ale náričnej celej den… I brečet se mi chce což nemívám… Snad je to jen výkyv a zítra zas bude líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
29.11.20 17:16

@Kateza16 mě pořád fascinuje jak na každého to působí jinak.. Já mám od začátku problémy jíst, proto jsem se dostala tam kde jsem a vyfasovala jsem Mirtazapin za měsíc jsem nabrala 6 kilo takže jsem měla radost, vesele se cpala sladkostma a vším moznym a valela se u telky..vyfasovala jsem AD a zazrak je když vydržím hodinu sedět a donutim se cokoliv sníst protože jen na něco pomyslím dělá se mi zle a ty si vesele lezis a cpeš se cokoladou😀 ( ber prosím s nadsazkou, jen jsem chtěla trochu odlehcit naše strasti) jinak s tím že jsi radši sama to mám taky…teda já potřebuju cítit jistotu že je doma ale v jiné místnosti když o něm nevím 😀 já vím že to může znít hnusně ale je to tak.. když ho vidím jak na mě vystrasene kouká a ptá se mě co má dělat když to na mě přijde tak mě to semele ještě víc protože se fakt něco deje🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
29.11.20 17:17
@AnnaAbu píše:
@Lollitka ahoj jojo byla jsem na hypnoze 2× u velice dobrého psychologa/psychoterapeuta osobního kouče, nejlepší tady u nás v okolí, takže v něm určitě chyba nebyla a někomu to podle mě určitě pomůže, věřím že i mě, Ale ne v začátcích… v hypnoze mi vsugerovaval pozitivní věci a opravdu to fungovalo vzbudila jsem se a plakala štěstím…vždy jsem od něj odešla nastartovana plna energie a života, odpocata ale vydrželo mi to třeba jen 3 dny a pak to na mě zase padlo…jedno sezení 1000 kč..Takže jsem přestala, šla si k psychiatrovi pro léky a pokračovat budu až se budu cítit lépe a jistější.. ;)

Mas pravdu, ze kdyz uz je clovek uplne rozsypanej, je potreba nasadit medikaci. Ja uz jsem ve svych stupnujicich se stavech nevedela kudy kam a skoncila jsme v Riapsu…, zadna psycholozka mi nepomohla, ac se o krizivou intervenci snazila…, pozadala jsem o nasazeni antidepresiv a par neurolu na uvod. Jinak ta hypnoza zni slibne-zkusim, ackoliv mam pocit, ze me jenom tak nekdo nezhypnotizuje… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
29.11.20 17:20

@Kristinka22 @Kateza16 holky a když tak lezite tak přeci musíte pořád myslet na to co se vám deje a jak vám je ne? Nebo já to tak mám, že jakmile si lehnu tak mi hned hlavou lita jak mi busi srde, jak se mi dýchá, jestli se mi nemota hlava nebo nedělá spatne a dokud prostě ležím a nedelam něco tak se těch myšlenek nemůžu zbavit a pořád se v tom placam až je mi fakt opravdu silene 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.