Cipralex účinek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35489
27.11.20 22:19
@Kateza16 píše:
Tak budou doufat, ze spadnu do te stastnejsi skupiny :)
Dekuji za viru a nadeji! :)
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.11.20 13:52
@Waterpower píše:
Určitě, Cipralex je dobrý lék, jen ten náběh je postupný. Mě zabral za 8 týdnů. Beru ho teď rok a půl a vše je v pořádku, žiju normální život :kytka:

Ahoj Waterpower.
Tvoje prispevky v diskuzich me nabíjí, tak si jdu dnes zase pro podporu.. Paty den mam zvysenou davku Cipra. na 1,5 tblt., no jak se to uz vlece, mam pocit, ze uzkostne stavy se stridaji s depresivnimi naladami (jak ktery den), pripadne kombinace obeho, pritom jsem zacinala s uzkosti a panikou (ze nemohu dychat). Take mam pocit, ze to navyseni se rovnez negativne projevilo, nijak drasticky tedy. Jsem 4 a pul tyden na praskach, a potrebuji slyset, ze budu zase dobra, protoze aktualne jsem uplne nemozna, vcera jsem si dojela jenom pro prasky a nakup a uplne me to vystavilo, (zase ta dusnost se dostavila). Za celou dobu brani, (ze zacatku jsem se snazila v ramci moznosti jeste fungovat, ale ted uz se neprekonavam, nedela mi to dobre), jsem mela par dni, kdy jsem mela pocit, ze se lepsim, ale tech dni bylo jenom par…, asi jak se to vlece a vlece…vidim svoje vyhledy nejka hur…, mozna uz ani neumim posoudit, jestli je mi lepe nebo ne…, Jake mas zkusenosti ty nebo ostatni? A pokud mi ty same leky zabraly pred sedmi lety (tenkrat dost hladce), zaberou znovu? Moc predem dekuji za vzpruhu! A preji hezky, vic nez jenom snesitelny den vsem, kdo zrovna proziva to same, co ja :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
28.11.20 14:45

@Kateza16 s tím jestli stejné léky zaberou po letech znovu nemám zkušenost. Co jsem četla tady, tak se to různí. Vím, že s tím měl problém ten, kdo bral látku sertaline. U Cipralexu jsem o tom neslyšela. Dopředu bych se toho nebála. Jinak určitě se zatím nestresuj, důležité je zůstat na nějaké určitě dávce po dobu těch min. 6 týdnů, ale spíš 8. Lékař mi říkal, že plný účinek je dle studií při užívání 12 tydnu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
28.11.20 14:48
@Lollitka píše:
No po SSRI AD zvracení být může, ale je otázka, jestli je to z nich, nebo z psychiky. Já jsem od včerejška doma, po 6ti týdnech mě pustili z Bohnic. Chodila jsem opět na elektrošoky a docela pomohly, i když jsem teď taková zmatená.

To je dobře, že jsi doma, to mám radost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.11.20 15:10
@Kateza16 píše:
Ahoj Waterpower.
Tvoje prispevky v diskuzich me nabíjí, tak si jdu dnes zase pro podporu.. Paty den mam zvysenou davku Cipra. na 1,5 tblt., no jak se to uz vlece, mam pocit, ze uzkostne stavy se stridaji s depresivnimi naladami (jak ktery den), pripadne kombinace obeho, pritom jsem zacinala s uzkosti a panikou (ze nemohu dychat). Take mam pocit, ze to navyseni se rovnez negativne projevilo, nijak drasticky tedy. Jsem 4 a pul tyden na praskach, a potrebuji slyset, ze budu zase dobra, protoze aktualne jsem uplne nemozna, vcera jsem si dojela jenom pro prasky a nakup a uplne me to vystavilo, (zase ta dusnost se dostavila). Za celou dobu brani, (ze zacatku jsem se snazila v ramci moznosti jeste fungovat, ale ted uz se neprekonavam, nedela mi to dobre), jsem mela par dni, kdy jsem mela pocit, ze se lepsim, ale tech dni bylo jenom par…, asi jak se to vlece a vlece…vidim svoje vyhledy nejka hur…, mozna uz ani neumim posoudit, jestli je mi lepe nebo ne…, Jake mas zkusenosti ty nebo ostatni? A pokud mi ty same leky zabraly pred sedmi lety (tenkrat dost hladce), zaberou znovu? Moc predem dekuji za vzpruhu! A preji hezky, vic nez jenom snesitelny den vsem, kdo zrovna proziva to same, co ja :srdce:

Tvoje stavy bych přičítala vedlejším účinkům z toho navýšení. Ze zkušenosti, mi to zabralo až po 14 dnech a po dalším měsíci jsem to mohla opět snížit na jednu tapletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.11.20 15:26
@Waterpower píše:
@Kateza16 s tím jestli stejné léky zaberou po letech znovu nemám zkušenost. Co jsem četla tady, tak se to různí. Vím, že s tím měl problém ten, kdo bral látku sertaline. U Cipralexu jsem o tom neslyšela. Dopředu bych se toho nebála. Jinak určitě se zatím nestresuj, důležité je zůstat na nějaké určitě dávce po dobu těch min. 6 týdnů, ale spíš 8. Lékař mi říkal, že plný účinek je dle studií při užívání 12 tydnu :hug:

Tak dekuji zase za podporu. Vlastne je to dnes, ted odpoledne uz relative dobre, (obecne odpledne a vecery). Na to abych fungovala normalne to zdaleka jeste neni, ale posun tam urcite je. Mudr. mi rikala, ze zlepseni bych mela citit do 14dnu po zvyseni davky, pokud ne, mam jeste zvednout na dve tablety…
Dekuji, urcite bude lip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.11.20 15:31
@Jolana H píše:
Tvoje stavy bych přičítala vedlejším účinkům z toho navýšení. Ze zkušenosti, mi to zabralo až po 14 dnech a po dalším měsíci jsem to mohla opět snížit na jednu tapletu.

Dekuji za podporu!
Takze jsi to mela podobne, nejdriv zvysovala, potom snizovala? Ty stavy po zvyseni uz nejsou tak silene, ale jak jsem psala, stridaji se jeste uzkosti a asi? deprese, uzskosti uz v slabsim provedeni a vetsinou je odpoledne nebo alespon vecer uz lepe… Mela jsi to podobne? Tech 14 dni mi doktorka take rikala, po navyseni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
28.11.20 16:21

Ahoj, byla jsem na tom podobně jako ty, po měsíci bylo zlepšení o malinko lepší, ale nebylo to ono(stále úzkosti, nemožnost se pořádně nadechnout) a tak jsem navýšila o půlku tbl. Teprve až 7.,8.týden jsem začala konečně pociťovat úlevu. Měsíc a půl jsem brala zvýšenou dávku a pak jsem se sama vrátila na 1tbl, nechtělo se mi stále půlit a hlídat půlky tabletek v šuplíku. Přišlo to samo, ze už to dám. Tak neboj, vše zvládneš také. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
28.11.20 16:25
@Kateza16 píše:
Tak dekuji zase za podporu. Vlastne je to dnes, ted odpoledne uz relative dobre, (obecne odpledne a vecery). Na to abych fungovala normalne to zdaleka jeste neni, ale posun tam urcite je. Mudr. mi rikala, ze zlepseni bych mela citit do 14dnu po zvyseni davky, pokud ne, mam jeste zvednout na dve tablety…
Dekuji, urcite bude lip!

Hlavní je ten posun :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.11.20 16:27
@Waterpower píše:
Hlavní je ten posun :kytka:
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.11.20 16:33
@HTRom píše:
Ahoj, byla jsem na tom podobně jako ty, po měsíci bylo zlepšení o malinko lepší, ale nebylo to ono(stále úzkosti, nemožnost se pořádně nadechnout) a tak jsem navýšila o půlku tbl. Teprve až 7.,8.týden jsem začala konečně pociťovat úlevu. Měsíc a půl jsem brala zvýšenou dávku a pak jsem se sama vrátila na 1tbl, nechtělo se mi stále půlit a hlídat půlky tabletek v šuplíku. Přišlo to samo, ze už to dám. Tak neboj, vše zvládneš také. :srdce:

To je prima, ze jsi to zvladla. Dalsi hvezdicka nadeje mi zde svita! Takze te take provazela dusnost? Pripada mi, ze je to symptom, ktery zde malo kdo zminuje, no u me to tim vsechno zacalo a jeste porad me to jeste, ale uv mirnejsi forme provazi. Napriklad se v noci vzbudim, ze se nemuzu dodechnout…, ale uz se mi dari to jakz takz poodychat. Nektere dny jsem uplne bez dusnosti, ale to jsem zase vetisnou ve stresu telesnem… Mela jsi to podobne? Dekuji za podporu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
28.11.20 16:39

Jj, trpěla jsem nespavostí a nemohla jsem se jakoby dodechnout. Nepomáhala mi jóga, dechové cviky, vůbec nic. Bylo to zoufalé. Až teprve léky mi pomohly. Ale až ten druhý měsíc a úplně dobře mi bylo ažza 3 měsíce. Chce to trpělivost, ale zlepšení opravdu přijde. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.11.20 16:45
@HTRom píše:
Jj, trpěla jsem nespavostí a nemohla jsem se jakoby dodechnout. Nepomáhala mi jóga, dechové cviky, vůbec nic. Bylo to zoufalé. Až teprve léky mi pomohly. Ale až ten druhý měsíc a úplně dobře mi bylo ažza 3 měsíce. Chce to trpělivost, ale zlepšení opravdu přijde. :mavam:

No tak to je presne. Zadna dechova cviceni nepomahaly…,je to jakoby akutni dusnost, pocit nedodechnuti se. Pouze to slo/jde trochu oblbnout benzakama, jinak se mi to pred branim ATD rozjelo do paniky a proto jsem skoncila jak jsem skoncila- na praskach. Je to asi vzacnejsi forma uzkosti :) Jinak jsem zkousela i fyzio, jestli nemam zablokovanou hrudni pater, ale pozdeji jsem pochopila, ze tim to neni a dela mi to hlava.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
28.11.20 16:49

@Kateza16 to s tím dýcháním je časté, taky jsem to měla a pak také jsem se v noci klepala. Spala jsem jen 2 hodiny denně a po probuzení rovnou panika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
28.11.20 16:52

Ano, je to úzkostí jak jsme stažené uvnitř. Byla to hrůza. Moc držím palce, jsem přesvědčená, že na Vánoce už budeš v pohodě. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.