Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj
chtěla bych z nát Vaše názory na tuto školky.
Stojím před otázkou zda tam dát své dítě ač jsem nevěřící,jelikož zatím
na přijetí do jiných školek se bohužel nechytáme..Modlí se tam třeba před jídlem to
my doma neděláme atd…Samozřejmě ji nechci nějak motat hlavu.Tak já nevím, myslíte že to na ní bude mít velký vliv?Jsou ji 4 roky.Jak to vidíte vy?
Ahoj, bydlím sice ve Francii, ale obě mé děti chodí do křesťanské školky + školy, ačkoliv jsme ateisté. Holkám Boha nevyvracíme, ani nepotvrzujeme… Beru to tak, že jim to neuškodí a svou pravdu si najdou samy, až budou větší. Ve škole si o náboženství povídají, když nějaké dítě se chce za někoho pomodlit, může složit svou modlitbu /za nemocné zvířátko, člena rodiny apod./, občas se naučí nějakou písničku. Nic, co by je mělo traumatizovat…
Pokud máš nějakou konkrétní otázku, klidně se zeptej. ![]()
Ahoj,
syn chodí co CMŠ, není tedy katolická. Jediný rozdíl oproti normální školce je v tom, že 2× do týdne dochází farář na „výuku“, tzn. cca 15min si s dětmi povídá o rodině, respektování, odpouštění apod. vše na základě biblických příběhů. Zpívají taky dětské písničky s takovou tématikou.
Ve školce jsou integrované děti s různými vadami, buď poruchy chování nebo i zdr. problémy - toto vidím pro děti jako plus, že se naučí „žít“ i s takovými spolužáky.
Jinak jsem se školkou MAXIMÁLNĚ spokojená, učitelky mají skvělý přístup, ve třídě je zapsaných 15dětí, na to učitelka+asistentka, to celé za 300Kč/měsíc. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.