Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, mám planovaný cisařský řez -termín 12.1. 2015, chtěla jsem se zeptat jetli máte nějaké tipy rady co si zabalit pro cisařský řez? tašku mám sice sbalenou pro klasický porod, ale ještě bych potřebovala poradit jestli není něco speciálního, nebo nějakou radu co se vám hodilo a co ne?? díky za rady
![]()
Ahoj, já měla plánovanýho císaře 8.12., Určitě se ti hodí všechno jako na klasický porod. Doporučuju síťované kalhotky s vysokým pasem, aby lem nekončil v místě jizvy. Hodně vložek (očistky jsou stejný jako po normálním porodu) a taky bych si asi víc nočních košil. Po porodu jsem se hrozně potila - nejvíc při kojení. A když jsem se rozkojila, byla košile hned i poblinkaná nebo od mlíka..
A taky bych si vzala třeba piškoty. Po císaři je „super“ dietka, ale piškoty jsem si na tajňačku pak rozkousaný dávala..
A do sprchy nějakou žínku (ne houbu) na drhnutí zaschlé krve z jizvy..
My treba mely v porodnici volne k dispozici vlozky a kosile, takze to jsem s sebou vubec nebrala, zeptej se, jak to je u vas. Jinak hlavne ty kalhotky s vysokym pasem, jak pise @Kyslíková nic jineho oproti normalni priprave na porod neni treba.
@vrtulka78 já ze sálu přijela nahá jen pod peřinou a pak jsem si večer vzala už svojí košili a vložky jsem dostávala jen když jsem byla „nemohoucí“ takže jen první den.
No já sice rodila normálně, ale nejsou potřeba pro císař kompresní punčochy/ponožky?
Tak mě se s těch spešl věcí nejvíc hodil espumizan
Po císaři jsem se hrozně nafoukla, doktorka zhodnotila, že jsem nafouklá, ale už mi nenapsala léky, takže jsem tam bolestí málem umřela, Pak mě z JIPu dali na normální oddělení a tam už mi ho dali, ale jen 2× denně. Tak jsem zaúkolovala přítele a brala ho na tajňačku i přes den a do dvou dnů bylo po bolestech
A jinak samozřejmě ty síťovaný kalhotky. Jo a důležité je, abys myslela na to, v čem pojedeš z porodnice
Já jsem si v DM koupila kalhotky s vysokým pasem (jsou fakt až nad břicho), takže vůbec nekončili na jizvě a legíny, který mi bylo větší a dali se vyhrnout taky až pomalu pod prsa. Jako erotika to teda žádná nebyla, ale pohodlí bylo v tu chvíli na prvním místě. ![]()
Spoustu ručníku
na ruce, na tělo, na spodek a na jizvu. Košile jsem měla nemocniční, protože jsem si nechtěla špinit od jizvy ty své. a jak už se tu psalo, tak ty kalhotky. Větrají dobře jizvu.
Fén
když se mi nespouštělo mlíko, posílali mě, ať si sprchuji prsa horkou vodou, coz sice funguje na mlíko dobře, ale osprchuj si jen prsa a ne břicho, že jo? Takže se mi 2× udělaly hematomy v ráně. Napotřetí jsem si nahřívala prsa fénem a bez komplikací.
@myskalucka píše:
No já sice rodila normálně, ale nejsou potřeba pro císař kompresní punčochy/ponožky?
sice tě nutěj si je koupit (v podolí), ale když je nemáš, tak ti půjčej erární, protože tě bez toho nemůžou nechat rodit.
Mam za sebou 2 cisare, hodi se urcite kalhotky a vubec nachystat obleceni s vysokym pasem. Pak taky je dobra odsavacka na mliko-sice je nekde pujcuji, ale je fajn mit vlastni. Po cisari se totiz dela mliko pozdeji a navic me se teda po obou cisarich nalila prsa brutalne a musela jsem odsavat, abych nemela zanet. Dobra je nejaka mensi tasticka zabalena na JIP (ja teda na JIPu nebyla, ale kamaradka ji uzila). Pak taky jsou dobry stahovaci kalhotky s vysokym pasem-ty jsem nosila pak doma, stahly mi bricho a chranily jizvu. A doporucuju vzit si do porodnice kojici polstar-po cisari super na kojeni i na odpocinek v posteli. Jo a doporucuju nadstandard ![]()
Já můžu porovnat oba porody a rozdíl to teda je!!!
Doporučuji něco na nadýmání a na snadné vyprazdňování, protože jak se ti hýbne se střevama, tak to udělá strašnou paseku a dojít si na velkou byl pro mě druhý porod. Pila jsem Actimel, jedla švestkový kompot a musela jsem si 2× říct o čípek.
Ty kalhotky s vysokým pasem určitě, Já hned jak přijela domu běžela k vietnamcům a koupila si tam velký bomby pro babky, protože klasické nízké kalhotky jsem celé šetinedělí nemohla mít. A rifle taky ne, naštěstí jsem rodila v létě, takže legíny a dlouhý triko to jistilo. Žínka se mi taky hodila, dala jsem si ji při sprchování přes jizvu aby na ni netekla tolik voda.
Jo kojící polštář jsem si taky nechala donést. Mam obrkozy
takže mě furt nutili tam kojit na fotbalistu a furt přendavat polštář, dítě, poposedávat já, do toho bolest jizvy (jak se zatahovala děloha), no děs. Takže mi přinesli z domu kojící polštář a byla to pohoda a když jsem nekojila, tak jsem ho měla za zádama, což bylo fajn, bo mě tak neboleli. V Motole nechávají 24 hodin ležet na JIPu jen na zádech a mě z toho brali záda neuvěřitelným způsobem ![]()
Tak moc děkuji za rady, určitě mi to pomůže, jsem prvorodicka a každá rada dobrá, přeju šťastného silvestra
@lennel tak s vyprazdnovanim jsem problem nemela a nadmuta jsem taky nebyla a pritom me to behem tehotenstvi dost trapilo ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.