Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj. Měli jste také indikací k druhému CS v případě bolestí v jizvě a její síle okolo 1 mm? Na kdy Vám CS plánovali? Nebo jste rodili přirozeně? Čeká mne potvrzení CS v rizikové/indikační poradně. (Praha)
@Fiialka …aha. Děkuji. Tak to mne možná v příštím týdnu též nemine… Začínám 38tt není to brzy?
Také mi dělali druhou sekci kvůli slabé jizvě a velkému vahovému odhadu dítěte. Rodila jsem 39+1
Delší dobu mně to břicho docela bolívá, už na genetice jsem to říkala lékařce a prý nooooo, že to může být
Takže usuzuji, že při mém štěstí u mně CS nehrozí
I když se za něj modlím od potvrzení druhého těhotenství ![]()
@shadowbabe já jsem od začátku preferovala CS, ale VAG porodu jsem se úplně nebránila. Ale celkově to břicho mi reaguje jinak než s prvním. Posliky typu kontrakcí od 32tt, klid na lůžku měsíc. Teď se bolesti stupňují a bolí to už i v leze. Tak mi to v porodnici na 1.poradne měřili a vcelku to pana doktora vyděsilo. Do rizikové pořádný jdu v úterý. Tak uvidíme…
@Maaargaretka84 píše:Já jsem byla 38+3.
@Fiialka …aha. Děkuji. Tak to mne možná v příštím týdnu též nemine… Začínám 38tt není to brzy?
@Maaargaretka84 Ono když jizva 1 mm, k tomu bolesti (já měla tvrdnuti bez bolesti, ale v intervalech a u toho jsem cítila jizvu), tak hrozí prasknutí dělohy a to je život ohrožují pro oba.
Ahoj holky, tak mi dali nakonec na výběr. Respektovali CS, ale nevzali mně akutně, jsem plánovaná na začátku 40 TT. Je to teď trend plánovat na co nejpozději. Myslete na nás!