Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tvrdili ze zitra, ale pri prvim jsem v Krci byla tyden tak uvidim. Zitra by to bylo super. Jizva je dobra a malej pribira tak snad ![]()
Chtěla bych se zeptat těch, co měli v poslední době na Bulovce císaře, jak to chodí po operaci, jak dlouho jste byly na JIP a jestli tam vozí děti. Mám doteď trauma z Motola, kde se prostě nikdo neobtěžoval mi malého dovézt celý den. Po spinálu jsem musela ležet 24 hodin a mimino jsem viděla jednou. Mám Bulovku v současnosti nejblíž, tak o ní silně uvažuju.
A ještě dotaz - můžou na oddělení šestinedělí malé děti - starší sourozenci?
@Elenloth mám zkušenost z ledna 2015, syn se narodil sekcí v cca 16 hodin, sestra slibovala, že večer ho přinesou, ale nedonesli. Prý maj málo lidí. Mimina dovezli až druhý den ráno ( byly jsme tam po sekci 3). Přiložili ho k prsu, ale kromě blbých keců s přisátím nepomohli. Pevně doufám, že se přístup zlepšil, jelikož jsem tam registrovaná k druhému porodu, ale jelikož jsem tam viděla stejné obličeje, tak těžko říct
. Zatím netuším, jestli bude císař nebo ne, čerstvé reference můžu dodat za cca měsíc ![]()
@barbuchablond Hmm, toho jsem se prave bala. V Motole to bylo stejne, nemame lidi, tak sve dite neuvidite
Ta bezmoc me strasi jeste ted. Jak dlouho jsi byla na JIP? Jinak za cerstve reference budu rada. ![]()
Z JIPu mě přeložili na šestinedělí nějak druhý den dopoledne, přesně si to nepamatuji, asi kolem desáté? Oběd už jsem měla tam. Na JIPu jsme jen musely poprvé vstát, došourat se do koupelny a symbolicky si vyčistit zuby.
Taky jsem rodila SC na Bulovce. Chce to furt otravovat sestry. Mě malou přinesli asi 10 minut po tom, co mě dovezli na JIP a pak každé 3 hodiny. O přisátí co nejdříve jsem ale mluvila stále, každému jsem to cpala:-) Kdyby odmítli, nechala bych si zavolat lékaře
@Elenloth Tak příští týden podám čerstvé info, dneska mi naplánovali sekci ![]()
@barbuchablond Tak drzim palce at vsechno dopadne co nejlepe a mas rychlou rekonvalescenci. ![]()
@vverru Ja v Motole lezela na JIP, sestry z tama pro dite nemohly, doktorovi na kontrole jsem to rikala, vsem jsem to rikala, pak uz i brecela a stejne mi ho dovezli po 10 hodinach na chvilicku. Pry proste nebyli lidi, JIP byla od sestinedeli daleko. Proste jsem nenadelala nic ta bezmoc byla hrozna. ![]()
@Elenloth na JIP jsem byla cca 24 hodin. První den mi dítě dovezli 2× na chvilku (porod cca kolem 9 hod. ráno) druhý den hned po ránu taky na chvilku.
Malé děti na návštěvu na šestinedělí můžou.
Čerstvé info:
Nástup den předem v jednu, monitor, příjem, papírování, odchod na oddělení v 5. patře. Zavedou kanylu, večer monitor, ráno taky, v 7 nástup dolů na sál (byla jsem první na 8:30). Příprava - klystýr, kontrola oholení, sprcha, zavázání nohou, cévka, pak na sál. Miminko vytáhnou, ukážou, odnesou na ošetření a pak přinesou zabalené na sál a přiloží krátce k prsu. Na JIP jsou sestry skvělé. Miminko přinesli po obědě, po večeři a ještě kolem deváté a pokaždé tedy jen na chvíli, mají toho hodně. Přisát nechají, snaha o pomoc je, ale přístup někdy nic moc. Druhý den ráno vstávání, na šestinedělí předávají podle toho, jak je místo. Dětské sestry nic moc, aspoň teda ta aktuální směna. ![]()
Ahoj. Ráda bych obnovila diskuzi. Má tu někdo čerstvější informace o průběhu plánovaného císaře na Bulovce? Moc děkuji
![]()
Nevite, zda je mozne na Bulovce domluvit planovanou sekci na sluzbu konkretniho lekare?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.